Kewell’ın yardımcısı Kıbrıslı Türk

Kewell’ın yardımcısı Kıbrıslı Türk

İngiltere 2. Lig kulüplerinden Crawley Town’da teknik direktörlüğe getirilen eski Galatasaray’lı yıldız Harry Kewell’ın yardımcılığını Kıbrıslı Türk Antrenör Tolga Güçsoy Derviş üstlendi.

A+A-

İngiltere 2. Lig kulüplerinden Crawley Town’da teknik direktörlüğe getirilen eski Galatasaray’lı yıldız Harry Kewell’ın yardımcılığını Kıbrıslı Türk Antrenör Tolga Güçsoy Derviş üstlendi. Türkiye’de en çok okunan spor gazetelerinden biri olan Fanatik Gazetesi’ne konuşan Derviş, kendi imkanlarıyla gittiği İngiltere’deki başarı hikayesini anlattı.

 Antalya kampından antrenörlüğe...

2014'te Chelsea U21 takımında Dermot Drummy'nin idmanlarina 2 sezon boyunca katılıp yakından takip etme şansı yakalamıştım. 2 sene önce Galatasaray'ın eski futbolcularından Frank De Boer ile konuşarak Türkiye'deki yapacakları devrearası kampına katılma şansı yakaladım. Bu kamp esnasında Kayseri Erciyesspor başkanı Ziya Eren'le, Antalya'da kamp yaptıkları otelde tanıştım. İyi bir diyalogumuz oldu. Bana İngiltere'de Crawley Town'u satın almak istediğini, ve istediği gerçekleşirse ekipte antrenör olarak çalışabileceğimi söyledi.

"Hayatta çok fazla fırsat çıkmaz"

Bu teklif benim için paha biçilemez bir fırsattı. Bu tür durumlar hayatta karşınıza çok fazla çıkmaz. Ben de kabul ettim. Takıma hoca arayışlarına girildi. Ben de 2 seon boyunca antrenmanlarını takip ettiği Chelsea u-21 takımı hocası Dermot Drummy'yi önerdim ve onunla birlikte çalışmaya başladık. Kendisi Jack Wilshere, Cesc Fabregas, Kieran Gibbs, Ruben Loftus Cheek, Nathan Ake gibi oyuncuların gelişiminde büyük rol oynamıştır. Arsenal geçmişi de vardır. İyisiyle kötüsüyle 1 profesyonel sezon geride kaldı. Ligde kaldık ancak play off hedefimize ulaşamadık.

Harry Kewell...

“Çok hayranlık ile izlediğim saygi duyduğum bir futbolcuydu. Kendisiyle şimdi beraber çalışacak olmak tarif edilemez bir duygu. Çok mutluyum. Ondan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.” 

Bu haber toplam 2195 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.