1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Kent Estetiği” araştırma gezisi
“Kent Estetiği” araştırma gezisi

“Kent Estetiği” araştırma gezisi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, 25 kişilik öğrenci grubuyla birlikte Mağusa Suriçi bölgesine “2. Kent Estetiği” araştırma gezisi düzenledi.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Keçeci, Öğr. Gör. Selma Gürani (Tipografi-Grafik Tasarım) dersleri kapsamında 25 kişilik öğrenci grubuyla birlikte Mağusa Suriçi bölgesine “2. Kent Estetiği” araştırma gezisi düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü birinci araştırma gezisinde; Girne kentinin kültürü, tarihi ve doğası göz önünde bulundurularak, yaşam kalitesinin arttırılması adına tespitlerin rapor edilmesinin ardından ikinci bölge olarak Mağusa’da suriçi turu esnasında yol kenarlarında bulunan işaret ve yönlendirme grafikleri, sokak aydınlatmaları, reklam panoları, çöp kutuları, kaldırım alanları vb. kent estetiğine etken öğeler incelenerek notlar alındığı ve belgelemek amacıyla rapor için fotoğraf çekimi yapıldığı belirtildi.

yy-002.jpg

 

 

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
Etiketler :