1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kendin ol”
“Kendin ol”

“Kendin ol”

Yüzlerce LGBT savunucusu, dün Lefkoşa’da tüm renklere saygıyı çağrısında bulundu

A+A-

İkincisi düzenlenen geleneksel “Gay Pride”, dün Lfkoşa’nın Güney kesiminde gerçekleşti. Saat 17:00 belediye bahçesinde toplanan yüzlerce kişiye, çok sayıda tanınmış siyasetçi, kurum ve kuruluş temsilcisi de destek verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı “Gay Pride”, Güney Lefkoşa şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş ve gece organize edilen parti ile sona erdi.

“Kendimiz olma hakkını savunuyoruz”
Yürüyüş öncesinde belediye bahçesinde toplanan yüzlerce göstericiye çeşitli siyasi partilerden politikacılar destek verdi. Dünkü etkinlikte hükümeti temsilen bulunan ve LGBT bireylerin haklarının savunucusu olarak bilinen İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, göstericilerin büyük ilgisi ile karşılaştı, LGBT haklarına vurgu yaptı. Güney Lefokoşa Belediye Başkanı Contsantion Yiorkadjis ise gösteride,  “Biz bugün burada özgür olma hakkımızı savunmak için bulunuyoruz. Biz bugün burada kendimiz olma hakkı için bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan AB temsilcisi Alexandra Attalides yaptığı konuşmada herkes için eşitlik çağrısında bulundu.

Ön yargıları kökünden yıkmak
DİSİ lideri Averos Neophytou ise yaptığı konuşmada, herhangi bir toplumun modernizm ve ön yargıları kökünden yıkmak için verdiği mücadelenin kolay bir mesele olmadığını kaydetti. Bu yönde bir mücadelenin herkesin görevi olduğunu kaydeden, Averos Neophytou, “Bu nedenle buradayız. Sadece beraber yürümek için değil” dedi.

YD

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur