1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kendimizi ihanete uğramış hissediyoruz”
 “Kendimizi ihanete uğramış hissediyoruz”

“Kendimizi ihanete uğramış hissediyoruz”

K.Kaymaklı Başkanı Ali Başman ve Yönetim Kurulu, basın toplantısı düzenleyerek BAL ligine giden oyuncuları hakkında açıklamalarda bulundu

A+A-

Necmi Belge

K.Kaymaklı Başkanı Ali Başman ve Yönetim Kurulu dün, Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) giden üç futbolcusu Çağrı Kıral, Musa Şanlıer ile Mustafa Yaşınses konusunda yaratılan spekülasyonlara kulüp lokalinde düzenlediği basın toplatısı ile yanıt verdi.
K.Kaymaklı kulübü lokalinde düzenlenen basın toplantısına, Yönetim Kurulu eksiz olarak katılırken, Başkan Ali Başman, Asbaşkan Mehmet Özler, Futbol Şubesi Sorumlusu Buran  Atakan, Yönetim Kurulu üyesi Savaş Atakan söz aldı.   

Başman “Kendimizi ihanete uğramış hissediyoruz”
Görsel ve yazılı medyanın büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında ilk sözü alan Başkan Başman, BAL ligine transfer olan üç futbolcusu Çağrı Kıral, Musa Şanlıer  ile Mustafa Yaşinses’in transfer şekillerinden dolayı kulüp olarak, kendilerini ihanete uğramış gibi hissettiklerini söyledi.
Başkan Başman, Çağrı Kıral ile Musa Şanlıer’ in kendilerine 31 Aralık günü saat 12.00’de BAL liginde yer alan Uşak Spor’a transfer olacaklarını bildirdiklerini ve bu nedenle Türkiye’ye  gideceklerini söylediğini açıkladı.
Bu iki futbolcunun aldıkları bu karar ile adeta şok olduklarını ifade eden Başman, bu işin bu kadar basit olmadığını batan gemiyi bile önce farelerin terk ettiğini, kaldı ki Kaymaklı’nın batmadığını ve dimdik ayakta durduğunu belirtti.
Çağrı ile Musa’nın vatandaşlık işini 31 Aralık tarihinde halledebildiklerini kendilerine ilettiklerini, ne var ki bu iki futbolcunun 29 Aralık günü biletlerini aldıklarını öğrendiklerini ileri sürdü.
K.Kaymaklı’ya başkan olduğu 1999 yılında bu üç futbolcunun K.Kaymaklı alt yapısına kendisi tarafından getirildiğini ifade eden Başman, o günden bugüne tam 15 yıldır bu futbolculara sahip çıktıklarını söyledi.

“Bu ancak ihanet kelimesi ile açıklanır”
Bu dönemde Çağrı, Musa ile Mustafa’nın bırakın kendilerine ailelerinin zor durumda olduklarını belirtmeleri ile ailelelerine de maddi yardım yapıldığını belirten Başman, bu üç futbolcunun etik dışı kendilerinden habersiz hatta emrivaki yapar gibi gitmelerinin ancak ihanet kelimesi ile açıklanabileceğini vurguladı.
Başman, hiçbir futbolcunun transferini engellemediklerini hatta gittikleri ligde başarılı olmaları halinde onlarla gurur duycaklarını dile getirdi.
Bu noktada, K.Kaymaklı’nın  çok mağdur olduğunu bu işin böyle gitmeyeceğini ve bu transferlerin  bir esasa bağlanması gerektiğini ifade eden Başman, kulüp olarak yetiştirme bedeli almaları gerektiğini söyledi.
Bu konun, medyada  tartışılması sırasında bu futbolcuların bazı yayınlarda kahraman ilan edilmelerinin kabul edilemeyeceğinin belirten Başman, medyadan K.Kaymaklı kulübüne sahip çıkmasını ve güçlü kalemlerin kendilerini savunmasını istediklerinin altını çizdi.
Olayın, sadece K.Kaymaklı’nın sorunu olmadığını ifade eden Başman bu yol açılırsa, yarın hangi takımın futbolcularının ayrılacağının bilenmediğini iddia etti.

“Sezon sonu bırakacağım”
Çağrı ile Musa’nın iddia ettikleri gibi, hiçbir futbolcunun kulüpten Aralık ayı hariç alacakları olmadığını, sadece dokuz puanlık kayıp nedeniyle, tüm futbolculara para  cezası verdiklerini belirten Başman, Çağrı’nın kulüpten ayrılacağını bile bile kendi mağazasından son gün alışveriş yaptığını söyledi.  Sezon sonunda kulüp başkanlığından ayrılacağını, 18 yıl boyunca cebinden 1 milyon TL harcadığını açıkladı.
Başman son olarak, kendi başkan olduğu sürece, bu iki futbolcunun Türkiye’den dönmeleri halinde, Kaymaklı camiasının kendilerini kabul etmeyeceğini ve hatta kulüp lokaline bile giremeyeceklerini, başkanlıktan ayrılmasından sonra seçilecek yönetimlerin de bu karara saygı duyacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Özler  “Bu iş böyle giderse bizde bırakırız”
Başkan Başman’dan sonra söz alan Asbaşkan Mehmet Özler, bu işin böyle gitmesi halinde kendilerinin de bırakacağını açıkladı. Kendilerinin kulüp sevgisi ile yönetici olduklarını ifade eden Özler, Türkiye’de olduğu gibi ne milletvekilliği beklentileri ne de ihale kazanma amaçları olduğunu söyledi.
Özellikle, BAL Ligindeki takımların ekonomik sorunları olduğunu ve bu çocukların beklentilerine karşılık veremeyeceklerinin altını çizen Özler, çocukların kandırıldığını iddia etti.

Savaş Atakan “Davranışları ahlak çöküntüsü içinde olduklarını gösteriyor”
K.Kaymaklı yöneticisi Savaş Atakan, üç futbolcunun K.Kaymaklı’dan gidiş yöntemlerinin hiç de doğru olmadığını söyledi. Futbolculara, askerlik dönemleri dahil çok ayrıcalıklı davrandıklarını belirten Atakan, kendi yakınlarına yapılmayan ayrıcalıkların onlara yapıldığını söyledi.
Asgari ücretin bin 500 TL’lerde seyrettiği Kuzey Kıbrıs’ta bu futbolculara 3 bin TL maaş verdiklerini belirten Atakan, K.Kaymaklı kulübünün bu üç futbolcuya verdikleri ile bu futbolcuların bir gecede habersiz bir şekilde ayrılmalarının, ahlak çöküntüsü ile adlandırılabileceğini sözlerine ekledi.

Buran Atakan “Musa transferinde kendimi aldatılmış hissediyorum”
K.Kaymaklı Futbol Şubesi sorumlusu Buran Atakan, Musa’nın transferi konusunda kendisini aldatılmış olarak hissettiğini söyledi. Musa’nın, Almanya macerası devam ederken, babasının sürekli kendisini arayarak Musa’yı transfer etmeleri için hergün kapılarını aşındırdığın ifade eden Buran Atakan, en nihayet konuyu yönetim kuruluna götürdüğünü ve 50 bin TL’lik bonservis bedeli artı Musa’ya da 20 bin TL verilmek kaydı  ile beş dakikada  transfer kararı aldıklarını açıkladı.

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur