1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ‘Kendilerini tüketiyorlar’
‘Kendilerini tüketiyorlar’

‘Kendilerini tüketiyorlar’

“Belki yadırgadığımız ve yadırganacak şekilde tartışıyoruz, tartışacağız ama neticede bu iç tartışmanın sonunda daha iyi bir sonuç ortaya çıkacak…”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, ‘yerel seçim’ sonrası parti içindeki gerginliği çarpıcı açıklamalarla YENİDÜZEN’e değerlendirdi
 

 

Fayka Arseven KİŞİ


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler içerisinde kimi isimleri karşılıklı suçlama ve iddiaları ile parti içi tartışmalara partinin Genel Sekreteri Kutlay Erk sert çıktı: “Kendilerinin karşılıklı yaptıkları bu suçlamalardan kendileri yaralı çıkacak yara alacaklar. Parti de yara alacaktır, ancak, parti yaralarını saracaktır. Bu açıklamaları yapanlar kendilerini tüketiyor…”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, ‘yerel seçim’ sonrası parti içindeki gerginliği çarpıcı açıklamalarla YENİDÜZEN’e değerlendirdi.

Erk, ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Girne ve Mağusa’da kurulacak komitenin bu hafta göreve başlayacağını söyledi, çalışmaların 1 ay içerisinde tamamlanacağını ve sonuca göre Parti Tüzüğü’nün uygulanacağını belirtti.

Yaşanan tartışmalara yönelik, Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu ve Merkez Yönetim Kurulu’na yönelik ‘pasif kaldılar’ suçlamalarına Erk,  “Evet Merkez Yönetim Kurulu bunu belki önleyebilir miydi, disipline davet ettiğimiz halde zorlandık, bunu açıkça söyleyebiliyorum ama tabii ki zorlanmış olmamız demek yapılanların göz ardı edileceği anlamına gelmiyor” dedi.

‘Yoldaşlar birbirini suçluyor’


• YENiDÜZEN: 29 Haziran yerel seçimlerinin ardından CTP-BG’de yaşanan tartışma ortamı sonrası toplumda ‘Artık CTP-BG toparlanamaz, birlik, düzeni bulmaz’ yorumları yapılıyor. Siz bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
• Kutlay ERK: 
  Seçimlerden sonra, bizi üzen seçim sonuçları nedeniyle tartışmaların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu üzücü bir süreçtir, zaten seçim sonuçları bizi üzmüştür. 9 yeni belediye kazandık, eski belediyelerden 5’ni sürdürüyoruz. Ancak sevinemedik. Çünkü 3’ü şehir belediyesi olmak üzere 4 belediyemizi kaybettik. Bunların yarattığı tartışmalar vardır. Tartışmaların niçin kaybettik üzerinden olması belki bundan sonraki süreç için katkı koyucu olacaktı ama ‘tencere kara seninki benden kara’ tartışmalarına dönmesi, yoldaşların birbirini suçlayıcı nitelikte olması hepimizi daha derinden üzdü. Ama bu partinin dağılması, parçalanması gibi sonuç üretecek değil. Neticede bizim temelimizde Marksist ideoloji vardır ve bu ideolojiye göre, böyle tartışmalardan ancak iyi sonuçlar doğar. Biz kendi içerimizde tartışacağız, belki üzecek, belki yadırgadığımız ve yadırganacak şekilde de tartışıyoruz, tartışacağız ama neticede bu iç tartışmanın sonunda daha iyi bir sonuç ortaya çıkacak.
Partinin daha iyi birlikteliği çıkacak, daha net bir birliktelik çıkacak. Amaç birliği daha belirginleşmiş olacak. CTP nedir, niçin CTP’liyiz, ödevlerimiz nedir, Kıbrıslı Türkler bizden ne bekliyor? Bunları teyit ederek bu tartışmalardan çıkacağız. Üzüleceğiz evet, yaralarımız var zaten yaralarımız belki biraz derinleşecek ama biz yolumuza bu yaraları sararak devam edeceğiz. Onun için bizim bu tartışmaların sonunda zayıflayacağımız gibi düşüncesi ve muradı olanlar sevinemeyecek.

Merkez Yönetim boşluğu mu var?

• YENiDÜZEN: Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu’na ve Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) süreci iyi yönetemediğine ve otoriter boşluğuna dair eleştiriler var. Kişilerin birbirleri hakkında ihanet suçlamalarını basın önünde yapıyor. MYK süreci iyi yönetebildi mi?
• Kutlay ERK: 
   Bu tür tartışmaların basının ve kamuoyunun önünde yapılması hoş olmadı. MYK bununla ilgili beri görüş ve tavır ortaya koydu. Herkesin buna uymasını arzu etti ancak bazı kadrolarımız buna uymadı. Kamuoyuna yönelik tartışmalar başlatıldı, tabi ki bu diğerlerini de tetikledi.

Bu süreç içerisinde MYK yeniden tüm kadroları uyardı. Kamuoyu önünde ve sosyal medyada bunların tartışılmaması gerektiğini söyledi ancak ortam tetiklendi ve o tetiklenmeden dolayı kendini yaralanmış olarak hisseden ‘ben buna cevap vermek zorundayım’ düşüncesiyle aynı şekilde kamuoyuna açık beyanatlarda bulunuldu. Bunu bir disiplin tavrı olarak görüyoruz. Evet, MYK bunu belki önleyebilir miydi, disipline davet ettiği halde zorlandık, bunu açıkça söyleyebiliyorum ama tabii ki zorlanmış olmamız demek yapılanların yapıldığı gibi kalacağı anlamına gelmiyor. Sonuçta 2 araştırma komitesi kurulmuştur. Araştırılacak, tüm bu olaylar yani seçimlerde yapılanlar, seçim öncesi söylenenler, seçim sonrası yapılanlar ve konuşulanlar hepsi araştırılacak. Sosyal medyadaki paylaşımlar araştırılacak ve hepsi birden Parti Tüzüğü’nün öngördüğü şekilde eğer ispatlanmış suçlar varsa o cezalar alınacak.
‘Örgütler gereğini yapacak’

• YENiDÜZEN: Komite öncesi herhangi bir yaptırım uygulanmayacak mı?
• Kutlay ERK:
   Bazı düz üyelerimizin seçimlerde parti dışı adaylara oy verdiği, başka partilerin çalıştığına dair veriler vardır. Veriler, kanıtlar var iken tüzük bunların üyeliğinin düşürülmesini emreder zaten. Örgütlere bunu ilettik.

Ancak görevleri olan, parti yöneticilerinin durumu Disiplin Kurulu’nda görüşülmesi lazım. Belirli kurullar vardır, onlarda görüşülüp, sonuçlandırılması gerekir. Dolayısıyla o da bu süreci takip edecek.

Ama kanıtı olan düz üyelerin işlemi hemen yapılabilir. Diğerlerinin işlemlerini başlatmak için ön çalışmalarını yapmamız gerekiyor.

Bunu yapacağız ama bunu yaparken yarıda kalmış 2013 seçimleriyle ilgili rapor vardır. O raporun da gereği yapılacak. Dolayısıyla 2013 seçimleri ve 2014 yerel seçimlerdeki yarışlarda parti disiplinine aykırı olan, parti amaçlarına aykırı tüm davranışlar değerlendirilecektir. Cezalar ne ise verilecek.
 

-----------------------------------------------------------------

“Komite bu hafta çalışmaya başlıyor, gereği yapılacak”

• YENiDÜZEN: Mağusa ve Girne’de komite oluşacak. Bu komite ne zaman ve kimler tarafından oluşacak?
Kutlay ERK:  
Komitelerin oluşumunu bugün (dün) Başbakan ile beraber yapıyoruz. Parti içinden görevlendirmeler yapacağız. Üyelere bugün (dün) bildireceğiz. Şu an isimleri üyelere bildirmeden söylemem doğru olmaz.

Ama komite bu hafta içerisinde göreve başlayacak ve en geç 1 ay içerisinde tamamlanacağını umuyoruz, istiyoruz. Tamamlanmasının ardından verecekleri veri tabanından hareketle suçları sabit görülenlerle ilgili cezayı vereceğiz. Hem 2013 hem de 2014 seçimlerinde…

• YENiDÜZEN: 2013 seçimlerine yönelik kurulan komitede de partililer belli iddialarda bulunmuş belli konuları dile getirmişti. Ancak raporu tutanağı partide tartışılmadan basına sızdı. Şimdi yeniden komite kuruluyor, partilileriniz güvenip komitede konuşacak, savunma yapacak mı?
• Kutlay ERK: 
  Umuyoruz. Evet, öyle bir zafiyet vardı. O zafiyetle beraber bu çalışmayı yapacağız. Geçen defaki raporun hem içeriğinin uygulamaya girmemesi hem de sızmasından dolayı işlem yapılmaması bir talihsizlikti.

Şu konuya da açıklık getirmek istiyorum; Temmuz 2013 seçimlerinin raporunun işlem görmemesi genel sekreter olarak benim görev yaptığım dönem değildi. Birisi bunu ima etmeye çalıştı. Kendi dönemi olmasına rağmen kendi dönemi değilmiş benim döneminmiş gibi imayı yaratmaya çalıştı, bu doğru değil. Ben göreve bu yılın başında başladım. Dolayısıyla hem Temmuz 2013 raporunun hem de Haziran 2014 seçimlerinde yaşananlarla ilgili çıkacak raporun gereğinin yapılmasını sağlayacağım.

“Hem abarttılar, hem saptırdılar”

• YENiDÜZEN: Mağusa ve Girne İlçesi’nde yaşanalar da var. Parti tarihinde ilk kez böylesi bir tartışma ve kavga yaşandı. Ardından da Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali’nin, Oktay Kayalp’in, Ferdi Sabit Soyer’in, Sonay Adem’in açıklamaları basına yansıdı. Sürekli açıklamalar oldu, iddialar ortaya atıldı, ihanet suçlamaları yapıldı. Nedir yaşananlar, iddialarla ilgili somut veriler size ulaştı mı?
• Kutlay ERK: 
  Bizim komite ile yapacağımız çalışma bu iddiaların ispat edilmesidir. Temel hukuk kuralıdır; iddia edenin ispat külfeti vardır. Arkadaşlarımız karşılıklı olarak birbirlerini suçlarlarken, umarım ellerinde kanıtlar vardır. Ama her halükarda partili arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın birbirini yaraladığı süreç yaşıyoruz. Biz partililer, kadrolar olarak, bir siyasi mücadeleyi başarmak üzere çabalarımızı devam ettireceğiz.

Yaralı bir süreç elbette ki bizim başarımızı geciktirecektir. Bizim yoldaşlarımızdan istediğimiz birbirlerini yaralarken, neyi geciktirdiklerini de hesaplayabilmeleridir. Hele kanıtlayamayacakları yaralar açarlarsa bunun vebali hem kendilerine güvensizlik olur hem de siyasi hareketimizin başarısını geciktirmiş olurlar. Tabii ki Kıbrıslı Türklerin CTP’ye güven duygusunu sarsarlar. Biz tüm yoldaşlarımıza bu yönde dikkatli olmalarını arzu ettiğimizi söyledik. İstediğimiz düzeyde bir dikkati arkadaşlarımız göstermedi. Bizi bu rahatsız ediyor. Alacağımız tedbiri veya almaya çalıştığımız tedbiri de basına sızdırıp, yani ‘herkes dikkatli olsun. Partiye duyulan güveni sarsmayın’ diye yaptığımız parti içi yazışmayı sızdırıp, ‘diktatör genel sekreter’ ya da ‘sansürcü genel sekreter’ diye bir yayını yaptırmak da bu çabalarımıza hizmet etmemektedir.

Tartışmalara kendini kaptırmış bazı arkadaşlarımız hem abarttılar, hem saptırdılar. Sonuç olarak çok net bir şey görüyorum; kendilerinin karşılıklı yaptıkları bu suçlamalardan kendileri yaralı çıkacak. Parti de yara alacak ama parti yarasını daha kolay saracak. Açıkça söylüyorum ki kendilerini tüketiyorlar. Bu şekilde birbirine saldıran, suçlayan, kamuoyuna yönelik olarak, kamuoyu içerisinde bunu tartıştıranlar kendilerini tüketiyor. Biz yoldaşlarımızın bu şekilde tükenmesine üzülüyoruz. 
 

-------------------------------------------------------------

Genel Sekreter Erk’e, sosyal medyadan milletvekili Doğuş Derya ile yaşadığı iletişimi de sorduk:

“En başından CTP’nin adayıydın”

• YENiDÜZEN: Siz de benzer bir tartışma içerine girerek, Facebook’ta CTP Milletvekili Doğuş Derya ile tartıştınız. Siz kendinizde hata görüyor musunuz? Keşke o yazışmalar olmasa diyor musunuz?
• Kutlay ERK:
   Hayır, ben orada Doğuş Derya’ya bunun o ortamda yapılmamasını hatırlattım. Ve Derya’ya neyin milletvekili olduğunu hatırlattım. Orda da kestim. Onun ötesinde kendisi ve kendisinin temsil ettiğine inandığı sivil toplum örgütüyle beraber tartışmayı kendi başlarına sürdürdüler. Ben bir yerde kestim ve bundan ötesi parti içinde olur dedim. Kendileri sosyal medya üzerinden bunu devam ettirdiler.

Bu onların karar vereceği bir çalışmadır. Ama parti elbette ki bunu değerlendirecek.  CTP’li milletvekilleri, CTP’yi temsil eder. CTP eğer Birleşik Güçler’den bir sivil toplum örgütü temsilcisini aday yapmışsa ve o kazanmışsa, o da CTP milletvekilidir ama biliyoruz ki o sivil toplum örgütünün temsilcisi olarak CTP’li milletvekilidir.
CTP’li üye CTP’den aday olduğunda CTP milletvekilidir. Ondan sonra ‘ben şunu temsil ederim’ diye bir iddiayla çıkması çok da dayanıklı değildir. Çünkü başından CTP’nin adayıydın ve CTP’liydin.

Dolayısıyla parti yönetimi olarak, herkese saygılı olacağız, ama en fazla saygı duyduğumuz, partimiz ve Kıbrıslı Türkleridir.
 

---------------------------------------------------------------------

“Aday belirlemede hata yapmadık”


• YENiDÜZEN: Seçim sonuçlarının ardından CTP milletvekili Ömer Kalyoncu da açıklama yaparak, aday belirlemede hata yapıldığını söyledi. Bu görüşe katılıyor musunuz, hata mıydı?
• Kutlay ERK:  
Hayır bu yanlış hesaplamadır. Eğer adayları belirlerken, parti örgütleri, oylama yapıp karar veriyorsa, bu yanlış yöntem değildir. Ama kasıt o organlardaki partililer yanlış oy kullandıysa o herkesin kendi oy takdiridir. Parti Meclisi’nde 9 mevcut belediye başkanı takdim edilip, kamuoyu yoklamalarıyla ilgili de bilgi verdikten sonra o organda oylama yapılıyorsa ve o oylamada sonuç çıkıyorsa, bu yöntem değildir yanlış olan, ha sonucu beğenmediyseniz hatalı olan yöntem değil, belki dersiniz ki üyeler yanlış oy kullandı, bilinçsiz oy kullandı diye eleştirebilirsiniz.
Ama yöntem Parti Meclisi’nde kararlaştırılmış bir yöntemdir. Bu yöntemin uygulanması da Parti Meclisi’nde onaylanmıştır.

“Suçlamak, istifa istemek doğru yaklaşım değil”

• YENiDÜZEN: Girne’de ise Girne Belediyesi Seçim Bürosu Başkanı Salih Usar, Girne İlçe Yönetim Kurulu’nun istifasını istiyor. Komiteler sonuçlandırılmadan istifa gündemde mi?
• Kutlay ERK: 
  Hayır bir istifa gündemde değil. Bize bir istifa gündemi de gelmedi. Bu istifa çağrısını da çok benimsemiş değilim. Çünkü Girne Belediyesi’nin seçim örgütlenmesinin hem ilgili komite, hem ilçe, hem merkez yönetim kurulu beraber tartışarak şekillendirdi. O zaman kabul edilmiş yöntem ile bir yapı kurgulandı ve bir kampanya sürdürüldü. Neyin ne olacağı orada konuşulmuştu. Yani Girne Belediyesi’nin kampanyasını bir ekip sürdürecek ve bu ekip Girne İlçesi ile olan zayıf ilişkiler nedeniyle kendileri bunu yürütecekti. İlçedekiler de diğer bölgelerdeki örgütlenmeleri ve çalışmaları yapacaktı. Bu başından anlaşılmış, konuşulmuş bir olaydı. Olayın sonunda bunu farklı takdim etmek doğru değil. Farklı takdim ederek, birilerini suçlamak, istifasını istemek de gerçekçi bir yaklaşım değildir. Ne yaptıysak başında oturup birlikte karar verdik. Yani eğer seçim kazanılsaydı bu komitenin başarısıydı, kaybettik ilçenin başarısızlığıdır doğru bir yaklaşım olmaz. Ve öyle tahmin ediyorum, kazanılsaydı, ‘ilçeye rağmen komitenin başarısı ile kazanıldı’ iddiası ortaya atılacaktı. O da doğu değil. Kazanan da kaybeden de partidir.


----------------------------------------------------------

‘Olağanüstü Kurultay var mı?’


• YENiDÜZEN: Bu yaşananların ardından ilçelerde erken kongre ve Olağanüstü Kurultay görülüyor mu?
• Kutlay ERK:  
Kurultay zannetmiyorum. Ancak yıllık kongrelerimize zaten gideceğiz. Örgütlerin kongreleri yılsonuna doğru yapılacak. Olağanüstü Kurultay’la ilgili bize ulaşmış herhangi bir çalışma yoktur. Bazı duyumlarımız vardır. Ancak olacağını zannetmiyorum. Olması halinde de demokratik bir olaydır. Parti için hayırlısı olsun diyebiliriz ancak.

-----------------------------------------------------

“CTP kadrolarının yenilenmesine ihtiyaç var”

• YENiDÜZEN: CTP’de yeniden yapılandırma süreci yaşanacak mı? 
• Kutlay ERK: 
  CTP’nin yeniden yapılandırılması kurultay ve kongrelerle mümkündür. Mümkün olması başarılı olması gereken de kadroların yenilenmesidir. Artık CTP’nin kadrolarının ve CTP’nin vitrininde olan kadroların yenilenmesine ihtiyaç olduğu kesindir. Zaten seçmenin seçimlerindeki eğilimlerine baktığınızda genel olarak daha fazla yeni ve genç insanlara destek veriyor. CTP’de kendi içerisinde yeni ve genç kadrolarına görev ve sorumluluk vermesi lazımdır. Belki bir geçiş süreci olacaktır. Ama CTP’nin seçmenin eğilimini dikkate alarak ve kendisinin de daha aktif, daha başarılı siyasi faaliyet yapması için yenilenmesi, gençlerle beraber yeni kadrolarla yoluna devam etmesi gerekir. Bu eskilerin saf dışı kalması anlamında değildir. Birikimli, deneyimli eski kadrolarında, desteği, katkısı ve yardımıyla yeni kadroların partiyi daha ileriye taşımasına imkan vermesi lazım.

-----------------------------------------------------------

“Cumhurbaşkanlığı için örgütlerin heyecan duyacağı bir aday”

• YENiDÜZEN: Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. CTP henüz adayını açıklamadı. Gündeminizde var mı?
• Kutlay ERK:  
Yerel seçimler bittikten sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine başlayacağız dedik. Mevcut gündemler bizim Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili süreci başlatmayı bir miktar geciktiriyor. Ancak çok geciktirmeye gelecek konu değildir. Çok kısa süre içerisinde parti örgütü içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik çalışmalarımızı başlatacağız. Adayın ismini belirlemeden önce yapmamız gereken nasıl bir aday olması gerektiğini belirlememiz gerekir. Yani örgütlerin heyecan duyacağı, peşinden gideceği adayın nitelikleri ne olmalıdır? Belirlenen niteliklere göre aday ismini belirlemek gerekiyor.

• YENiDÜZEN: Mehmet Ali Talat dışında alternatif bir isim olabilir… CTP geçen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Talat’a destek vermişti.
• Kutlay ERK: 
  Ben hiçbir isim söylemedim.  Tabi ki Talat ile CTP iki kez yarıştı. Ondan önce Özker Özgür, Ahmet Mithat Berberoğlu ile yarıştı. CTP geleneğinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep bir partili adayı oldu. Son 2010’nda Talat bağımsız çıkmasına rağmen partili bir yoldaşımızdı. CTP gene bu geleneğini devam ettirir diye düşünüyorum. Partinin organları karar verecek. Ama kimin olacağı niteliklerle belirlenmesi lazım. Nasıl nitelikte bir aday olması lazım. O niteliklere uygun isim kimse o belirlenir. CTP’de kadro çok. Cumhurbaşkanlığı görevini yapabilecek birçok kişi vardır. Amacımız en iyisini tespit etmektir.

“HÜKÜMET KRİZİ YOK, DP SAKİN”

• YENiDÜZEN: Seçimde kurulan ittifakların ardından Hükümette bir kriz olması bekleniyor mu?
• Kutlay ERK: 
  Lefkoşa’daki ittifak barizdi. DP ağırlıklı ama UBP de olmak üzere yüzde 25 civarında oy kaydırıldığı barizdir. Lefkoşa’da kazanılan seçim bir parti veya adayın kendi kapasitesi ile kendi kampanyasında etkilemesi ile kazanılmış seçim değildir. O kazanan adayın oylarının yüzde 25’ini çıkarın geri kalanıdır kendi kısmı. Yüzde 25 sağdan oy kaydığı kesindir. Mağusa’da da bir işbirliği veya ittifak ile bir seçim götürdüler ancak şuan için bunlar hükümet içerisinde bir kriz bir sorun halinde değildir. Neticede yerel seçimlerde CTP’nin öyle veya böyle bir başarıyla çıkmıştır. Ama DP hepten başarısızlıkla çıkmıştı. Taraflar hükümet etme sorumluluğunu devam ettiriyorlar. Şu an da hükümet içerisinde sürekli kriz çıkaran DP kanadı sakindir.

• YENiDÜZEN: Pazar günü seçim sonrası Parti Meclisi ilk kez toplanıyor. Ne bekliyorsunuz?
• Kutlay ERK: 
Arkadaşlarımızın parti içerisindeki konuları daha etraflı bir şekilde tartışmasını murat ediyoruz. Birbirimizi anlamayı, yaralarımızı sarmayı… Gerçekçi olmak, her düşünceye açık olmak, her eleştiriyi olgunlukla dinlemek… Üyelerin samimi tartışacağına inanıyoruz. Partinin büyümesi, güvenin artması için tartışacaklarına inanıyoruz. Herkes yaşanan süreç içerisindeki bilgi ve bulgularını paylaşacak diye inanıyoruz. Ve paylaşılacak bilgi ve bulgular da bize komite çalışmasında değerlendireceğimiz konular olacak.


• YENiDÜZEN: Son olarak ne söylemek istersiniz?
• Kutlay ERK:  
Ülke gündeminde konu ne olursa olsun odağında CTP oluyor. İlgili taraflar kim olursa olsun eleştiri odağında CTP olur ve hepsi CTP’yi eleştiri. Ama diğerlerinde birbirlerini eleştiren yoktur. Sürekli eleştirilmemiz nedeniyle eleştirilere yanıt vermek yorucu oluyor ama biz bundan gurur duyuyoruz. Çünkü iş yapan, fikir üreten halkı için çaba gösteren bir partidir CTP… bundan ürkenler, korkanlar, kıskananlar, CTP’ye hep beraber saldırıyorlar. Bir birliktelik mi kuracaksınız? Tamam, o birliktelik anti CTP olması lazım. Karşımızda kim varsa hepsi birleşir bize karşı politikaya girişir. Bu da gösterir ki CTP bu ülkenin kurumsallaşmış ve Kıbrıslı Türklere hizmet edecek tek partidir. Diğerleri CTP gibi vizyona, misyona sahip olan partiler değildir. Kıbrıslı Türklere karşı sorumluluklarını bilen partiler değildir. Çok fazla bir şey yapmadıkları için de yapanın peşinde eleştirerek siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz onların bu tavırlarından rahatsız değiliz. Biz kendi doğru bildiğimiz ideolojimizle beraber doğru bildiğimiz siyasi mücadeleyi sürdürüyoruz. Ama biliyoruz ki bizim dışımızdaki herkes bize karşı birliktedir. Bunu yaparlarken de ideolojik farklılıkları çok fazla dert değildir. Ne olurlarsa olsunlar CTP karşıtlığında bir birliktelik var. Bu birlikteliği başka şekilde sağlayamazsınız. Yani UBP’ye DP’ye, TDP’ye karşıtlıkta böyle birliktelik sağlayamazsınız.

CTP olunca karşı safta herkes kol kola girebiliyor. Bu bizim doğru siyaset yaptığımızın Kıbrıslı Türkler için esas güvenilir parti olduğumuzun göstergesidir. Herkes bize saldırıyorsa demek ki Kıbrıslı Türkleri kurtaracak bir parti var. 

 

Fotoğraflar: Didem Menteş

Bu haber toplam 2956 defa okunmuştur