1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kendilerini küçük düşürdüler”
“Kendilerini küçük düşürdüler”

“Kendilerini küçük düşürdüler”

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ersin Çoban, Aziz Yıldırım’ın kendilerini ziyaret etmesini isteyenlerin kendilerini küçük düşürdüğünü belirtti

A+A-

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ersin Çoban, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çoban, Yıldırım’ın ziyaretinin spor amaçlı değil FenerBank projesi ile alakalı olduğunu belirtti. Yerel basında kurum ve kuruluşları kimsenin küçük düşürmesine izin verilmeyeceği görüşünün hakim olduğunu belirten Çoban “Ancak ne üzücüdür ki bahsettikleri kurum ve o kurumların başlarında bulunan kişiler, Aziz Yıldırım’ın planında olmamasına rağmen kendilerini ziyaret etme istemeleri zaten kendi kendilerini küçük düşürmüştür” ifadelerini kullandı. Çoban dayatma ve gerginliklere yol açmamak için ziyaretleri iptal ettiğini belirtti.

“Dayatmaya yol açmamak için iptal edildi”

Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın ziyaret esnasında yerel bir gazetede çıkan haberi Yıldırım’a gösterdiğini, bunun üzerine Yıldırım’ın dayatma ve gerginliklere yol açmamak için ziyaretleri iptal ettiğini belirten Çoban, 2. Cumhurbaşkanı ve Merkez Bankası Müdürü’nden başka birini ziyaret etmeyeceğini söylediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “KTFF’yi ziyaret etmezsen boşuna gelme görüşmeyeceğim” dediğini teyit ettiklerini, ardından Mehmet Ali Talat ile görüştüklerini belirten Çoban, görüşmede KTFF ile ilgili herhangi bir konuşma olmadığını belirtti. Görüşme sonrasında CTP’den yapılan kınama mesajını, Sertoğlu’nun başkanlığa yakışmayan beyanatlarını hayretler içinde takip ettiklerini belirten Çoban, basının Aziz Yıldırım’la röportaj yapma isteğinin polemiğe girmemek için reddedildiğini kaydetti.

“Yıldırım KTFF’den kesinlikle randevu almadı”

Aziz Yıldırım’ın KTFF’den kesinlikle randevu almadığını, aldı diyenlerin ıspatlaması gerektiğini belirten Çoban şu ifadeleri kullandı: “Bakın Sn. Sertoğlu ülke futbolunu ileriye taşıma, tanıtma çabalarınızı taktirle karşılıyoruz ama unutmayın ki bu çalışmalar yalan beyanlarla, bir federasyon başkanına yakışmayan hakaretvari söylemler ile bir yere varmaz. Projeler hazırlayacaksınız, iyi ilişkiler kurmaya, ortaklıklar geliştirmeye çalışacaksınız. Daha önce de söylediğimiz gibi Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün KKTC temsilcileri olarak bizler size her konuda yardıma hazırız. Kaldı ki dün başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz sohbet sırasında, başkanımız bana KKTC’de kaç lig var, kaç kulüp ve sporcu var diye sualler sordu ve sarı lacivert renklerde kulüp varsa onlara malzeme yardımı yapacağını ve bu konuyu araştırıp en kısa zamanda yardım etmek istediğini söyledi. Kamuoyuna soruyorum, ülke futbolu ve takımlarına bu denli yardım yapmayı düşünen Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün başkanlığını yapan başkanım sayın Aziz Yıldırım’ın iyi niyetinden ve hassasiyetinden kim şüphe edebilir ki”

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı nasıl KTFF başkanına uyar?”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Eroğlu döneminde muhalefet olarak yaptığı açıklamaların aksine davranışlar sergilemek istemediğinden bu tutumda bulunduğunu öğrendiklerini belirten Çoban şunları belirtti: “Sn. Cumhurbaşkanım önce adama randevu sebebin ne diye sormazlar mı? Futbolla ilgiliyse görüşeceğin merci ben değilim KTFF'dir demezler mi? Konu banka ise buyurun projenizi dinleylim veya muhatabınız Merkez Bankası’dır denmez mi? Sebep nezaket ziyareti ise de yoğunum teşekkür ederim aldım kabul ettim denmez mi? Bir ülkenin halk tarafindan seçilmis bir cumhurbaşkanı nasıl olur da KTFF baskani tarafindan aranır ve Aziz Yıldırım beni ziyaret etmezse sen de kabul etme diyebilir ve Sn Cumhurbaşkanı da bu zorlama karsisinda KTFF başkanına uyar anlamış değilim”

“Esefle kınıyorum”

Çoban açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Bir dünya markası olan Fenerbahçe markasının, Türkiye’de her yıl milyonlarca dolar devletine vergi ödeyen, örnek bir kurumun ülkemize yatırım amaçlı ziyaret etmesinden gurur duyacağımıza, yatırım yapmasına teşvik edeceğimize aksine yatırım yapmasına engel olurcasına köstek olunmasını ve konuyu medyada başka yönde bir algı yaratılmaya çalışılmasını esefle kınıyorum”

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur