1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kendi yaktırdı!
Kendi yaktırdı!

Kendi yaktırdı!

Mağusa’da önceki sabaha karşı kundaklanan Berlin Bar Cafe Nargile isimli iş yerinin işletmecisi A.T, azmettirici olarak tutuklandı...

A+A-

Mağusa’da önceki gece sabaha karşı saat 02:25’te Berlin Bar Cafe Nargile isimli iş yerinde çıkan ve konu iş yerinin bitişiğinde bulunan 3 iş yerine daha sıçrayan yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi. Polis yürüttüğü soruşturma kapsamında Berlin Cafe Bar Nargile isimli iş yeri işletmecisi olan A.T’in sigortalardan para alabilmek için iş yerini A.K’ye yaktırdığını tespit etti. “Kasti hasar” ve “Kundaklama” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan ve dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı A.T aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edilirken, devam eden tahkikat kapsamında dün öğlen saatlerinde ise konu iş yerine yanıcı madde dökerek ateşe veren A.K de tespit edilerek tutuklandı. Zanlının bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı öğrenildi.

Para için yaptırdı...

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, 10 Haziran tarihinde saat 02:25’te zanlı A.T’nin sigorta şirketinden para almak amacıyla aranan bir kişiye direktif vererek işletmeciliğini yaptığı “Berlin Bar Cafe Nargile” isimli iş yerine yanıcı madde döktürüp yaktırmak suretiyle kundaklattırdığının tespit edildiğini açıkladı. Saydağ, yangın sonucu konu iş yerinin bitişiğinde bulunan “Yogo Hamy”, “Loft Estate” ve “Gülseren Telsim Shop” isimli iş yerlerinin de zarar gördüğünü açıkladı. Yürütülen tahkikat kapsamında zanlı A.T’nin tespit edilerek tutuklandığını belirten Saydağ, zanlının 2 adet gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Saydağ, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu ifade ederek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı A.T’nin tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlı yakını da gözaltına alındı...

Davayı takip etmek için dün mahkeme salonuna giren zanlı A.T’nin yakını M.K, mahkeme salonunda tasarrufundaki cep telefonu ile ses kaydı yaparken tespit edildi. Mahkeme salonunda ses kaydı yaparken tespit edilen M.K’nın cep telefonuna el konulurken, gözaltına alınarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bu haber toplam 2504 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler