1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kendi kurumlarımız bize ambargo uyguluyor”
“Kendi kurumlarımız bize ambargo uyguluyor”

“Kendi kurumlarımız bize ambargo uyguluyor”

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği yeni yönetimini kabul eden KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, ülke futbolunu daha ileri götürme anlamında radikal kararlar almaları gerektiğine vurgu yaptı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği’nin (KTFD) yeni başkanı Hüseyin Sadıklar ve yönetim kurulu dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Sadıklar’a yönetim kurulundan Serkan Önet, Ali Duvarcı, Fırat Ersalan, Abbas Osum, Kadir Hakel ve Mehmet Barkınay eşlik etti. Ziyarette KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler ve yönetim kurulu üyesi Av. Enver Baturalp da hazır bulundu.

Sertoğlu: “Derneklerle ciddi toplantılar yapacağız”

Toplantıda ilk sözü KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu aldı. Sözlerine KTFD yeni başkan ve yönetimine görevinde başarılar dileyerek başlayan Sertoğlu Kulüpler Birliği, futbolcular, antrenörler  ve hakemler derneğinin KTFF ile direk bağlantılı dernekler olduğunu belirtti. Görevlerinin ülke futbolunu daha ileri nasıl taşıyabilecekleri konusu olduğunu belirten Sertoğlu, futbolun bittiği bu ölü dönemde derneklerle ciddi toplantı yaparak kulüplere nasıl maddi kaynak sağlayabilecekleri konusunu görüşeceklerini dile getirdi.

“Ülkeden trilyonlar kazananlar gençlik için ne yapıyor?”

“Ülke futbolunu daha ileriye taşıyabilmek için Radikal kararlar almamız lazım” diyen Sertoğlu sponsorluklara da değindi. Sertoğlu “Özellikle sponsorluklarla ilgili ciddi oturup konuşmalıyız. Bugün futbol ailesi rakamsal olarak baktığınızda 10 binlerce kişidir. Biz kendi gücümüzü önce bilmemiz lazım. Kendi gücümüzü bilirsek her şeyi yaptırabiliriz. Bugün merkezi Türkiye’de olan veya yerel, ülkede özellikle futbol sektöründen trilyonlarla para kazanan birçok kuruluş vardır. Peki bu ülke gençliği için ne yapıyorlar?” şeklinde konuştu.

“Kendi kurumlarımız bize ambargo uyguluyor”

Kimsenin aleyhinde olmadıklarını veyahut propaganda yapmadıklarını belirten Sertoğlu “Kıbrıs Türk gençliği ve futboluna ciddi ciddi maddi ve manevi katkı yapması gereken ama yapmayanlar var. Mesela bir Digitürk. Bu memleketten sağladığı kazanç korkunçtur. Peki ülke gençliğine ne veriyor? Kimsenin aleyhinde değiliz veya propaganda yapmıyoruz. Veya yerel ya da Türkiye’den gelen bankalar. Türkiye’de spora akıttıkları paranın haddi hesabı yok. Bu ülke gençliğinin suçu nedir? Tanınmamışlık, ambargolar tamam da dünya veya avrupa bize bunu yaparken kendi kuruluşlarımız bize ambargo uyguluyor. Bu konular hakkında konuşmamız, gerekirse eylem planı hazırlamamız lazım. Bazı firmalarla ilgili de boykota gitmemiz lazım. Bizim kişisel olarak biriyle derdimiz yok. KTFF ülkenin malıdır. Biz bu kurumun başındaysak ülke gençliğini düşünmek zorundayız. Bu ülkeden para kazananlar ülke gençliğine yatırım yapmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Sadıklar: “KTFF’nin arkasındayız”

Sertoğlu’nun ardından bir konuşma yapan KTFD Başkanı Hüseyin Sadıklar, Sertoğlu’nun güzel konulara değindiğini, sponsorluklarla ilgili aldıkları kararların arkasında olacaklarını temin etti. KOP sürecinde KTFF’nin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Sadıklar, “Bu süreçte sizden esinlenerek yeni bir heyecan oluşturup yeni bir yönetim oluşturduk. Çok güzel projelerimiz var” şeklinde konuştu.

Futbolcu sözleşmeleri, sağlık ve sahaların durumu

Dernek olarak birkaç sorularının olduğunu belirten Sadıklar, futbolcu sözleşmeleri ile ilgili çalışmaların durumunu sordu. Sağlık sponsorunun üstlendiği futbolcu kontrolleri ile ilgili olarak görüşlerini belirten Sadıklar, normalde futbol sezonunun başlamasına 1-2 hafta kala yapılan futbolcu kontrollerinin daha erken bir tarihte yapılmasını talep etti. KTFF tarafından bir sürenin belirlenebileceğini söyleyen Sadıklar, bu sürede başkanı veya antrenörü belli olmayan futbolcuların kontrollerini kendilerinin giderek yapabileceğini dile getirdi. Sahaların durumu ve soyunma odaları hakkında da görüşlerini aktaran Sadıklar, kendilerinin de yer alacağı bir komitenin sahaların durumunu inceleyebileceğini belirtti. Sadıklar sözlerinin sonunda işbirliği içerisinde hareket edebileceklerini, gerekirse bazı konularda boykot ve eyleme hazır olduklarını dile getirdi.

Sertoğlu: “Sessiz görünüyoruz ama sürpriz yapabiliriz”

Sadıklar’ın konuşmasının ardından yeniden söz alan Sertoğlu, sağlık kontrolleri için sponsor ile görüşülebileceğini, ayrıca Spor Dairesi ile sahalar ve soyunma odalarının durumu için görüşme yapabileceklerini belirtti. KOP sürecine de değinen Sertoğlu şunları söyledi: “Ülke futbolunun geleceği için KOP süreci olmazsa olmazdır. Hep ciddi desteğiniz oldu. Halkın desteği devam ediyor. Çok sessiz gibi görünüyoruz ama yine çalışmalarımız sürüyor. Her gün uğraşıyoruz. Yakında bir sürpriz yapabiliriz. Her şeyi çok göz önünde yapmaktan son zamanlarda kaçınıyoruz. Bu işi engellemeye çalışan kişiler vardır. Onların ekmeğine yağ sürmek istemiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur