1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. KEMAL’İN YERİ RESTAURANT
KEMAL’İN YERİ RESTAURANT

KEMAL’İN YERİ RESTAURANT

Bazı mekanlar vardır ki hem lezzetlerini koruyup geliştirerek hizmet verirler hem de tadında müzikli geceler düzenlerler... İstikrarlı bir biçimde hizmetlerini sürdürürler. Bunlardan biri de İskele Boğazı’nda Kemal’in Yeri.

A+A-

Zekai Altan

Bazı mekanlar vardır, hem lezzetleri hem de eğlenceleri ile ünlüdür. Ben genelde yemek yemeye çıktığım zaman yalnızca tat alarak geceyi yaşamak isterim. Tatları damağımda hissetmek isterim. Buna özen gösteririm. Bir de konuştuğum yani yapacağım sohbetin de tadını çıkartmak isterim. Bazı restorantlar kalitelerini ve talebi artırmak için eğlence programları da düzenlemektedirler. Bu tür mekanlarda kuru gürültüden başka birşey yok. Lezzet hiç konuşulmaz. Yalnızca lezzet değil. Servis de buna paralel adeta bir keşmekeş içerisinde sürer ve gider. Burada amaç gürültülü bir ortamda eğlence yapmak. Bazı mekanlar vardır ki hem lezzetlerini koruyup geliştirerek hizmet verirler hem de tadında müzikli geceler düzenlerler... İstikrarlı bir biçimde hizmetlerini sürdürürler. Bunlardan biri de İskele Boğazı’nda Kemal’in Yeri.

LEZZET VE MÜZİK

Mekanın tüm açık alanı tamamen ahşap sütunlar olarak düşünüldü. Ve masalar ile sandalyeler de ahşap. Doğal bir ortam. Burada otururken kendinizi farklı bir ortamda hissedersiniz. Rahat, ferahlı ve güvenli. Servisinden ve lezzetinden emin bir biçimde. Masalarda örtü ve kapak yok. Ancak sandalyeler oldukça rahat. Üzeri minderli. Çatısı da ahşap. Alan yeşillendirilmiş. Kıbrıs kültürünü yansıtan bir dekorasyon. Yabancıların olduğu kadar yerli halkın da beğenisini alan bir ortam ve atmosfer. Tabağına kadar herşey değişti. Oldukça da temiz ve hijyenik. Özellikle ortamın sıcaklığı ki bunu da sağlayan Hasan bey ile eşi Rahime hanım ile ekibidir. Burada dekorasyon dikkat çekiyor. Ve değişmeyen lezzetler. Belçika’dan misafirlerimiz ile bir akşam yemeğine gittik. Hani burada lezzet ve müzik bir arada düşüncesi ile ülkeyi tanıtmak için Kemal’in Yeri’ni seçtik. Bizi karşılayan Hasan ve güleryüzü ile eşi Rahime hanım. Çok sıcak bir karşılama sonrası masamıza oturduk. Restoran hoş ve sakin. Ortam güzel. Ama burada Hasan beyin de gitarı ile müzik dinleyeceğimizi umuyorduk ki Hasan bey bize müzik olmadığını söyledi. Anlayamadım. Neden diye sorduğumda şaşırtıcı bir cevap aldım. Müzik hafta arası yasak. Müzik yaparsak ceza yeriz diye cevap aldım. Hayret. Lezzet ve müzik eşleşmesi anlayışı işte bu kadar. Bu kuralı koyup da uygulayanları tebrik etmek isterim.  

DENİZ ÜRÜNLERİNDE BİR MARKA

Mönü kartındaki mönüleri fiyatı ve fotoğrafı ile üzerinde de görebiliyorsunuz. Mönüde deniz ürünleri meze ile ana yemek yanında Kıbrıs mutfağı tadları her zaman olduğu gibi servis ediliyor. Burada alacağınız bir set mönüde bu lezzetleri tadabilirsiniz. Deniz ürünleri mezeler a la carte ayrı fiyat olarak belirlenmiştir. Arada servis edilen mönü dışı da spesiyaller sunulmakatdır. Mevsim ürünlerine göre. Burada set mönü siparişimizde ilk önce cacık ve sonradan da deniz ürünü crap stick, Türk mutfağı yöntemi hazırlanmış karışık turşu. Buraya bir de girdama girerse mönüde biraz daha bütünsellik sağlanır diye düşünürüm. Çakızdez, rus salatası, haşlanmış patates, karışık salata, hummus. Buraya özgü bir tat olarak ki benim damak tadıma da uygun olan kari içerisinde hazırlanmış olan bezelye, tavuk ve sarma. Farklı ve hoş bir tat. Meze olarak damak tadı. Serpme mezelerin servisini takiben sipya ve yengeç bacağı da ayrıca tat verdi. Ana yemekler karışık ızgara, balık köfte, karışık taze balık ızgara ve spesiyal, ateşin alevinde pişirilmiş levrek. Tüm bunlardan sonra Izgara kalamar halka biçiminde, jumbo karides ve çok nefis bir ahtabot. Tam damak tadı. Belki de ana yemek yerine yenebilecek bir ahtabot kızartması hem de kömürde. Hafif böyle kuyruğu yanmış. Bu tadı dinlendirmesinden alıyor. Dinlendirme de on on beş gün buzda. Tabi kıvamında kızartması da ayrı bir beceri. Bol ve doyurucu ve lezzetli serpme mezelerden sonra ana yemek almayı bile düşünmezsiniz. Buraya giderseniz bu spesiyalleri ve özellikle ahtabotu öneririm. Evet, ortamı, servisi ve lezzeti ile yeniden uğrak mekanınız Kemal’in yerine gidin. Lezzet Dünyamızdaki deniz ürünleri lezzetlerinin mekanı. Tavsiye ederim.

TEL: 371 25 15 – 0533 851 76 61
ADRES: İSKELE BOĞAZI-İSKELE
KAPASİTE:
İÇ ALAN: 300
ORTA BÖLÜM CAMLI: 80
DIŞ ALAN: 120
SERVİS SAATLERİ: 10.00-24.00
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK        

Bu haber toplam 5089 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 340 Sayısı

Adres Kıbrıs 340 Sayısı