1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kemal Uçaner ve ‘karıncalar’ın sırrı
Kemal Uçaner ve ‘karıncalar’ın sırrı

Kemal Uçaner ve ‘karıncalar’ın sırrı

Kemal Uçaner ve ‘karıncalar’ın sırrı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülke futbolumuza yıllardan beridir hizmet veren ve farklı takımlarda birçok şampiyonluk yaşayan tecrübeli oyuncu Kemal Uçaner, ADRES KIBRIS’ın sorularını yanıtladı. Başarılı oyuncu, hem son dönemlerdeki Binatlı’nın çıkışını, hem de futbol hayatındaki en özel anları açıkladı. Uçaner, Binatlı’nın bu başarısının bu dakikadan sonra kaçınılmaz olduğunu söyledi.  

Sezon başında hiç kimse Binatlı’nın zirve mücadelesinde yer almayacağını düşünüyordu. Ancak devreyi en yakın takipçisi Mağusa Türk Gücü’nün 4 puan önünde bitirdi. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Dediğiniz gibi kimse lider olmamızı beklemezdi. İşin açıkçası biz de bu kadar iyi bir dönem geçireceğimizi beklemiyorduk. Galibiyetler peş peşe geldikten sonra takıma bir özgüven geldi. Başarılı bir ilk devre geçirdik. Umarım ikinci yarı da bu şekilde tamamlanır ve mutlu sona ulaşırız.

ARKADAŞLIK ORTAMI

Binatlı takımındaki arkadaşlık ortamını nasıl buluyorsunuz?
Takımdaki arkadaşlık ortamı gerçekten çok iyi konumdadır. Kesinlikle bu ortam yapmacık değildir. Sürekli olarak herkes beraberdir. Sadece saha içinde değil, saha dışında da herkes görüşüyor. Bu başarımızda arkadaşlık ortamı çok büyük önem arz ediyor. 

Her takım mutlaka takımında Kemal Uçaner gibi bir oyuncusu olmasını ister. Sezon başında herhangi bir takımdan transfer teklifi aldınız mı?
Geçen sezon bildiğiniz gibi Birinci Lig’de mücadele ediyorduk. Süper Lig’e yıllar sonra geçen sezon terfi ettik. Sezon başında ben futbolu bırakmanın eşiğinden döndüm. Hem yönetimden, hem de camiadan gelen istek doğrultusunda bir kez daha düşünüp öyle karar verdim. Başka takımdan bir transfer teklifi almadım.

Bu sezon Binatlı’da 4’üncü sezonunuz. Bu takımda kalmak sizin için bir özel anlam ifade ediyor mu?
Binatlı’ya geldiğim gün futbolu burada bırakmak amacıyla geldim. Çünkü, bu takımın alt yapısından yetiştim ve başka takımlara transfer olmadan önce 12-13 yıl bu takımda forma giydim. Bu takıma her zaman bir sempatim vardı. Şampiyonluk yaşadım, futbol hayatımın son döneminde tıpkı ilk dönemlerinde de olduğu gibi burayı tercih ettim. Başka takımlardan transfer teklifi gelse ve yüksek miktar para verilecek olsa bile burada kalıp, futbol hayatımı burada noktalamayı düşünüyorum.

ŞAMPİYONLUK VE GOL KRALLIĞI

Ligde şu anda 13 golünüz bulunuyor. Sezon sonunda gol kralı olacağınıza inanıyor musunuz?
Dediğim gibi, sezon başında böyle bir hedefim yoktu. Ancak, bu noktaya geldikten sonra gol kralının da bizim takımdan çıkmasını çok isterim. Şampiyonluk gelmedikten sonra bu ünvana sahip olmak bir anlam ifade etmeyecek. O yüzden, benim ve arkadaşlarımın öncelikli hedefi şampiyonluktur.

Maç içerisinde Evor’la iyi bir ilişki içerisinde olduğunuz gözlerden kaçmadı. Takımın gol yükünü çeken biri olarak bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Evor’la birlikte golcü pozisyonunda oynuyoruz. Dediğiniz gibi birlikte takımı sırtlıyoruz. Bu, aslında sadece bizim ikimizden kaynaklanan bir şey değil. Hem orta sahamız, hem de savunmamızın katkısı büyüktür. Biz de gol yollarında elimizden geleni yapıp gollerimizi atıyoruz.

Sezon başında Binatlı’da kısa süreliğine bir teknik direktörlük krizi yaşandı. O günlerde takımın psikolojisi hangi noktadaydı?
Açık söylemek gerekirse Ahmet Soğukpınar’ın istifa ettiği günler takım biraz tereddüt etti. Çünkü bildiğiniz gibi, Ahmet hoca hazırlık döneminde istifa etmişti. Ancak, Niyazi ve Zihni hoca her zaman yanımızdaydı. Daha sonra Yönetim, bu 2 hocayla devam etmeyi uygun gördü ve arada Ulus hoca’nın da gelmesiyle yeniden toparlandık.

Yıllar sonra Güzelyurt Zafer Stadı’nın tribünleri, sizin maçlarınızda dolmaya başladı. Tribündeki atmosfer, maç içerisinde sizi etkiliyor mu?
Bu durum, bizi çok iyi etkiliyor. Aslında, sadece Binatlı tribünlerinin değil, her takımın tribünlerinin böyle olması lazım. Sonuçta, bir futbolcu sahaya çıktığında en büyük desteğini taraftardan alır ve oyununu oynar.

“KARINCALAR”

‘Karınca’ yakıştırmasının anlamı nedir?
Karıncalar meselesi, ilk çıktığı gün farklıydı, şu anda farklı bir konuma geçti. Bunun en büyük sebebi hiç kuşkusuz basındır. Sosyal medyada bu konu geniş yankı uyandırınca, doğal olarak basına da yansımış oldu. Sezon başında takım arkadaşlarımız ve hocalarımızla birlikte kendi aramızda konuşup taktığımız bir isimdir. Dediğim gibi, o günlerde farklı bir boyuttaydı. Bizim düşüncemizi şimdi burada açıklayamam. Herkes, bu ismin ne anlam ifade ettiğini sezon sonunda açıklayacağına söz verdi. İpucu verecek olursam, bu karınca olayı basına yansıdığı gibi kesinlikle değildir.

Binatlı’yı bu sezon zirve yarışında en çok hangi takımlar zorlayabilir?
Şu anda bizi zorlayacak olan 3 takım bulunuyor. Mağusa Türk Gücü, GAÜ Çetinkaya ve Yenicami. Doğan Türk Birliği ve Küçük Kaymaklı şu andaki konumlarıyla bu yarıştan uzak görünüyorlar. Aslında, bunu söylemek için henüz çok erken.

Sezon sonunda mutlu sona ulaşacağınıza inanıyor musunuz?
Bu noktadan sonra bu başarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Biz Binatlı kulübü olarak bu başarıyı yakalamak için elimizden geleni yapacağız. Hem bana, hem de takım arkadaşlarıma öyle bir özgüven geldi ki, bu başarı kaçınılmazdır.

Kariyerinizde birçok golünüz mevcut. Şu anda aklınıza gelen ve hiç unutamadığınız gol hangisiydi?
Golcü bir futbolcu için, mutlaka her golün bir anlamı vardır. Birçok golü unutamadım. Ancak şu an düşündüğümde yine Binatlı’da oynarken, 2002-2003 sezonunda Baf Ülkü Yurdu’na attığım gol benim için çok özeldi. Bir de, bu sezon geçtiğimiz haftalarda Küçük Kaymaklı’ya attığım gol çok özeldi. O golle, zorlu deplasmanda galibiyeti takımıma kazandırdım. 

FUTBOL SONRASI TEKNİK DİREKTÖRLÜK

Her şampiyonluk güzeldir. Fakat sizin adınıza kazanılan en özel şampiyonluk hangisiydi?
Bu soruya hiç tereddüt etmeden 2002-2003 sezonundaki Binatlı’da yaşadığım şampiyonluğu söyleyeceğim. Çünkü, Binatlı’daki şampiyonluğun mimarları tamamen o dönem alt yapıdan yetişen kadroydu. Bu birlik ve beraberlikle birlikte şampiyonluğu kazandık. Bir de, Binatlı tarihinin ilk Süper Lig şampiyonluğu olmasından dolayı çok özeldi. İnşallah bu yıl da şampiyon oluruz ve en özel şampiyonluk listeme bu şampiyonluk da girer.   

Futbolu bıraktıktan sonra futbolla bu kadar ilgilenmeye devam edecek misiniz?
Bildiğiniz gibi benim antrenörlük diplomam var. Teknik direktörlük aşamasına kadar olan kurslara devam etmeyi düşünüyorum. Futbolu bıraktığımda 1-2 sezon bir faaliyet göstermeyebilirim ama dediğim gibi ilerisi için böyle bir planım var.

Kemal Uçaner olarak, gençlere sizin başarılarınızı tekrarlaması adına ne gibi bir öneride bulunursunuz?
Ben takım arkadaşlarıma da bu konuda sürekli uyarılar yaparım. Öncelikle, çok çalışmak gerekiyor. Futbol oynuyorlarsa, öncelikli hedeflerinin futbol olması gerekiyor. Elbette ki, ben de dışarıya çıkıp eğlenmek istedim ama yetişkin olduk sonra futbola daha çok önem vermeyi tercih ettim ve başarılı bir futbol hayatı geçirdim.

 

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 243. Sayısı

Adres Kıbrıs 243. Sayısı