1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kemal Saraçoğlu Vakfı üye çocuklarından ‘Küçük Mucizeler’
Kemal Saraçoğlu Vakfı üye çocuklarından ‘Küçük Mucizeler’

Kemal Saraçoğlu Vakfı üye çocuklarından ‘Küçük Mucizeler’

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ‘Yaşam Atölyesi’ çocukları, 2016-2018 döneminde üretmiş oldukları eserleri ‘Küçük Mucizeler’ adıyla, izleyicilerin beğenisine sundu

A+A-

mustafa-erkan-002.jpg

Kasım 2013’te, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı bünyesinde kurulan,  Vakıf üye çocuklarının sosyal ve kültürel gelişimine destek olmak, moral ve enerjilerini yükseltmek amacı ile beş yıldır faaliyetlerini sürdüren ‘Yaşam Atölyesi’, 2016-2018 döneminde  çocukların üretmiş oldukları eserleri ‘Küçük Mucizeler’ adıyla, izleyicilerin beğenisine sundu.    

AÇILIŞ                                                                                                                              

“Çocuklar Yalnız Savaşamaz” düşüncesiyle kurulan atölye kapsamında, gönüllü eğitmenlerin düzenledikleri çeşitli etkinlikler sayesinde Kemal Saraçoğlu Vakfı üye çocuklarının ürettikleri eserler geçtiğimiz hafta İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Açılışını, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan’nın yaptığı sergiye, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Köseoğlu, Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan ve Üyeleri, gönüllü eğitmenler ve eserlerin mimarları çocuklar ve aileleri de katıldı.

s1-041.jpg

‘UMUT’ SERGİYE DE YANSIDI”

Gönüllü eğitmenlere ve katılımcı çocuklara belgelerin de verildiği sergide Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, “Kemal Saraçoğlu Vakfı’nın faaliyetlerini yakından takip ve takdir ediyorum. Vakfın kuruluş amacı olan “umut”un bu sergide de yansıtıldığını görüyorum ve tüm çocukları ve de gönüllü eğitmenleri tebrik ediyorum” dedi.                                                                                                                             

Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer de Gecede yaptığı konuşmada, “Vakfın önemli faaliyetlerinden olan ve üye çocukların sosyalleşmesi ve gelişimleri için büyük önem taşıyan Yaşam Atölyesi’nin iki yıllık emek sonucunda bu gece meyvelerinin sergilenecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm çocuklar muhteşem eserler ürettiler ve bununla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.             

s2-033.jpg                                                                                                                                     

2016-2018 dönemini kapsayan eserlerden oluşan sergiye katılan aileler oldukça duygulu anlar yaşarken, üye çocuklar da kendi emekleriyle ortaya koydukları eserleri görmenin mutluluğunu yaşadılar.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 396 Sayısı

Adres Kıbrıs 396 Sayısı