1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kemal Deniz Dana derhal özür dilemelidir"
"Kemal Deniz Dana derhal özür dilemelidir"

"Kemal Deniz Dana derhal özür dilemelidir"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 40 okulun su depolarından sulara koli basili çıkması sonrasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana'nın açıklamalarını kınadı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 40 okulun su depolarından sulara koli basili çıkması sonrasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana'nın açıklamalarını kınadı. Sendikadan yapılan açıklamada Dana'nın olayı ört pas etmek yerine çıkıp özür dilemesi gerektiği ifade edildi.

Sendika Başkanı Emel Tel'in yaptığı açıklama şu şekilde;

"Kırk okulun su depolarından alınan numuneler sonucunda sulara koli basili karıştığı ortaya çıktı. Okullarımız 8 Eylül’de açıldı.  Su tahlilleri 1 Ekim’de yapıldı ve 3 Ekim’de Dairenin eline ulaştı. Tahlil sonuçları 12 Ekim’de Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Bir aydan fazla bir süre de çocuklarımız bu suları ya içti, ya da kullandı. Umarım, çocuklarımızın sağlığı yerindedir.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana bir aylık bir gecikmenin hesabını vermek yerine, bir TV programında suların kirliliği ile ilgili tüm sorumluluğu okul müdürlerimize yıkmaya çalıştı.  Sn. Dana’nın tavrı softa şaşırtmasından başka bir şey değildir. Okul müdürlerinin görevleri Öğretmenler Yasasının 22.maddesinde belirlenmiştir.

Sağlık Bakanlığı denetimleri zamanında yapmamış, Eğitim Bakanlığı temizlik giderleri ile ilgili okullara bütçe ayırmamıştır. Su depolarında sağlıkla ilgili olumsuz bir durum tespit edilmişse, bu konu da temel sorumlu Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’dır.

Sn. Dana yasayı bilmeden, konuyu araştırmadan, çocukların sağlığı ile ilgili Eğitim Bakanlığı’nın yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini denetlemeden okul müdürlerini suçlamasını kabul etmiyoruz. Resmi olmayan açıklamaları ile okul müdürlerini zan altında bırakan Sn. Dana, sorumsuzluğunu örtmek yerine okul yöneticilerinden özür dilemelidir.

Sn. Dana bilmelisiniz ki:

Okullar yaz aylarında da açıktır. Hademeler ve okul yöneticileri belirli aralıklarla okul da görevlerinin başında olur.

Her okul yöneticisi, her ay sonu Eğitim Bakanlığı’na okul ile ilgili raporlarını göndermektedir.

Öğretmenler Yasasının 22. Maddesinde konu ile ilgili bir görevleri olmamasına rağmen okul müdürleri, okullar açılmadan su depolarını boşaltıp, temizletirler. Eğitim Bakanlığının okulların depo temizliğine bir kuruş katkısı yoktur.

Eğitim Bakanlığı okullara bütçe oluşturmamıştır. Temizlik malzemelerini okullara göndermemiştir.

Sn Dana, içilebilir veya kullanılabilir su kaynaklarının güvenli bir şekilde evlere, iş yerlerine ve kamusal alanlara ulaşmasının sağlanması ve korunması sizin dairenizin görevi değil mi?

Sn. Dana, okul temel bir kamusal kurumdur. İta amiri ise Eğitim Bakanlığı’dır. Özetle müsteşarlık koltuğunu işgal ettiğiniz devletinizin bir kurumudur. Temel Sağlık Dairesi’nin görevi okullar açılmadan depoları analiz edip, önlem almak değil mi?

Sn. Dana, okulların depolarına verilen suyun kaynağı neredendir?  Ana kaynaklar, ana depolar ve asrın projesinden gelen su da analiz edildi mi?

Sn. Dana, siz bizim okul müdürlerimizi suçlayamazsınız. Sizin muhatabınız Eğitim Bakanlığı’dır. Eğitim Bakanından bir açıklama duydunuz mu?

Sn. Dana herkese yasaları bilmeden görevlerini hatırlattınız, suçladınız. Peki, Sağlık Bakanlığı asli görevini yapıyor mu?

Sn. Dana sizin de dediğiniz gibi çocuklarımızı koli form bakterili su kullanmak durumunda bakmaya hakkınız yoktur"

Bu haber toplam 3236 defa okunmuştur
İlgili Haberler