1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kelsey Bone’da işlem tamam
Kelsey Bone’da işlem tamam

Kelsey Bone’da işlem tamam

YDÜ uzun süredir kadroya katmak için çaba sarf ettiği Kelsey Bone transferinde mutlu sona ulaştı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) transferde çok önemli bir ismi kadrosuna kattı. Geçen sezon Galatasaray Odeabank forması giyen Amerikalı pivot Kelsey Bone önümüzdeki sezon YDÜ forması giyecek. Oyuncuyla uzun süredir görüşen YDÜ yetkilileri sonunda transferde yıldız oyuncuyla anlaşmaya vardı.

Pota altını domine ediyor
Dünyanın en önemli pivot oyuncuları arasında yer alan ve güçlü fiziğiyle pota altını domine eden Kelsey Bone ile anlaşmaya varan YDÜ’nün ufak pürüzlerin ardından resmi açıklamayı yapması bekleniyor. 24 yaşındaki 1.93’lük Bone YDÜ’nün 3. yabancı transferi oldu. Geçen sezon Galatasaray’da iyi bir performans sergilemesine rağmen takımla yaşadığı problemlerden dolayı sözleşmesini fesh eden Bone, Ulusal Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) takımlarından Connecticut Sun forması giyiyordu.

Üçüncü yabancı oldu
YDÜ yabancı transferinde daha önce şu an Bone ile aynı takımda forma giyen Alyssa Thomas’ı ve Atlanta Dream forması giyen Tiffany Hayes’i kadrosuna katmıştı. Yeni transfer Kelsey Bone ve Alyssa Thomas’ın Amerikalı kontenjanından forma giymesi beklenirken, Tiffany Hayes’in Bosna vatandaşlığı olması sebebiyle Avrupalı kontenjanında forma giymesi bekleniyor.

Avrupa Kadınlar Şampiyonası yakın takibe alındı
YDÜ transferde 4 numara (uzun forvet) pozisyonunda forma giyen 1 Avrupalı oyuncuyu daha kadrosuna katıp yabancı transferi noktalaması bekleniyor. Avrupalı oyuncu için birçok ismin YDÜ’nün gündeminde olduğu bilinirken, YDÜ’nün şu anda devam eden Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’ndaki performansları da incelemeye aldığı öğrenildi. Lefkoşa temsilcisinin Avrupalı oyuncu için aceleci davranmak istemediği ve Avrupa Şampiyonası’nın sonunda bir karar üretecekleri gelen bilgiler arasında.

Nevriye’yle ilgili girişim yok
Öte yandan adı son dönemlerde YDÜ ile anılan Galatasaray’ın tecrübeli yıldızı Nevriye Yılmaz’la ilgili olarak YDÜ’nün bir girişimi olmadığı öğrenildi. Hatırlanacağı gibi sezon başında şu anda Galatasaray forması giyen Işıl Alben ve Nevriye Yılmaz menajerler aracılığıyla YDÜ’ye önerilmiş ancak YDÜ yetkilileri transfer bütçelerinin üzerinde olduğu için oyuncularla ilgilenmemişti.

Kelsey Bone kimdir?
Kelsey Bone, 31 Aralık 1991'de ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde dünyaya geldi. Liseyi Sugar Land'de bulunan Dulles High School'da okuyan Bone senior sezonunu 19,2 sayı 8,7 ribaunt ile oynadı ve Vikings'teki bu performansıyla ESPN tarafından 2009 Geleceğin Yıldızları listesinde ikinci sırada gösterildi. 2012-13 sezonu 16,6 sayı 9,3 ribaunt 2,2 asist ortalaması yakaladı. Takımını konferans şampiyonluğuna taşıyıp turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Bone, kolej basketbolunun en prestijli ödülü olan Wooden Award 2013 için aday gösterilen 15 oyuncu arasında yer aldı. Kelsey Bone senior sezonundan vazgeçip 2013 WNBA Draftına katılacağını açıkladı. 1990 doğumluların üst sıradan tercih edildiği WNBA Draftına davet edilen 12 oyuncudan biri olan Kelsey Bone, Detroit Pistons efsanesi Bill Laimbeer tarafından çalıştırılan New York Liberty tarafından beşinci sıradan seçildi. 14 maçta forma giydi ve 22 dakika süre alıp 6,6 sayı 5,9 ribaunt üretti. Kelsey Bone 2013 yılında Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray'ın dikkatini çekti. Ekim 2013'te Galatasaray ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray Odeabank ile ilk sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu, TKBL şampiyonluğu ve Euroleague şampiyonluğu yaşadı. Kupaların kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. 24 Haziran 2014 tarihinde Galatasaray Odeabank ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladığını açıkladı. Kelsey Bone Galatasaray Odeabank ile geçirdiği 3 kupalı efsane sezondan sonra WNBA'de 2013 yılında draft edildiği New York Liberty takımından ayrılarak Connecticut Sun ile sözleşme imzalamıştır.

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur