1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kel’in Yeri
Kel’in Yeri

Kel’in Yeri

Kel’in Yeri

A+A-

 

Zekai ALTAN


Havalar bayağı ısındı. Arada bir de yağmur var tahminleri. Mekanlar servislerini dış alan kurup yapıyorlar. Özellikle deniz kenarı yani sahil olan yerler daha da bir rağbette. Bu tür mekanlarda kalite aranmaz. Lezzet de aranmaz. Ne sunuluyorsa yenir. Kalitenin pek önemi yoktur. Böyle iyi bir servis de pek önemli değilidr. Deniz kenarı olsun da yeter anlayışı hakim. Bu yalnızca restorntlar için geçerli değil. Konaklama tesisleri için de geçerli. Derme çatma olsun yeter. Orası çok güzeldir. Böyle yerlere yatırım bile yapılmaz. Gerek yok. Çünkü deniz kenarı olması yeterli. “Güzel bir yerdir“ söylenir. Ve aranır. Tabii bu tür mekanlara ciddi yatırımlar yapılmazken de kalite açısından da denetimler de yapılmaz. Yani olay bir bütündür. Deniz kenarı olsun da beliftero olsun yeterli. Kahvaltısı mı, yemeği mi yatağı mı. Hiç önemi yok. Bazı mekanlar da vardır denize sıfır değil. Ama yine de damak tadını bilenlerin uğradığı mekanlardır. Kel’in Yeri. Bunlardan bir tanesi.
Bu sıcak havalarda otel müsait. Eşim ve aile dostumuz Mehmet ile gece vakti hade bir yemeğe çıkalım dedik ve yola çıktık. Hedefim Kel’in Yeri idi.

LEZZETLİ KEBABIN ADRESİ FAVORİM OLAN BİR MEKAN

Kel’in yeri Salamis Oteli Karpaz’a doğru giderken sol tarafta. Geniş bir arazi içerisinde. Hemen fark edilir. Modern bir yapı değil. Ancak ideal. Kel’in Yeri birkaç t-yred vardı. Aynen bir zincir kuruluş gibi. Biri Mağusa’da seyyar olarak hizmet veriyor bir de şu anki yerinde. İsim yapan bir mekan. İşletmecisi Mustafa bey. Kaleburnulu. İmajı yaratan kurucusunun profili. Tabelasında da fotoğrafı vardır. Kel’in Yeri uzun yıllardır bu isimle hizmet veriyor ve gelişiyor. Restorantı  kızı Feride ile oğlu Süleyman işletiyor. Tipik bir aile işletmesi. Her ikisi de sempatik ve güleryüzlü. Başarılı olduklarını söyleyebilirim. Mekan kare biçimde bir yapı. İç mekan geniş ve aydınlık. Dış mekan da oldukça geniş ve özellikle yaz mevsiminde sahilden gelen esinti ile yemek almanın keyfini yaşarsınız. Deniz kenarına gitmenize hiç gerek yok. Burada nefis bir yemek alabilir ve eş dostunuzla sohbetinizi yaparsınız. Biz de öyle yaptık. Ve gittiğimizde de burası oldukça kalabalık. Yol üzeri olması ayrı bir avantaj. Hava da serin.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı basit ve anlaşılabilir bir biçimde hazırlandı. Yemekler de fotoğraflı ve fiyatlandırılmış. Genelde et mönüsü ağırlıkta. Yani et lokantası diyebiliriz. Mezeleri de mönünün garnitürü olarak servis ediliyor. Böyle çok mezeli bir mönüsü yok. Ana yemeğe gore oldukça ideal. Ben mönüden şeftali kebabı, pirzola ve ciğer kebap seçtim. Eşim pirzola Mehmet de karışık kebap. Çok beklemeden taze bir yoğurt tabağı ile karışık turşu ve humus servisi yapıldı. Ve bu garnitürlari takiben de ana yemek servisi devam etti. Hoşuma giden ana yemekler çok geniş tabaklarda yapıldı. Bu tabaklar tipik a la carte tabakları. Sunumu da hoş. Ana yemek ile yanında servis edilen garnitürler birbirine karışmadı. İyi düşünüldü ve ana yemek tabakları da iyi seçildi. Olması gereken de budur. Bazı restorantlarda küçük tabaklar içerisinde servis edilen ana yemeklerin yanına konan garnitürler birbirine karışır ve tadını bile alamazsınız. Tabağınız bulaşır. Ama buradaki serviste bu yoktur. Ana yemeğinizi garnitürlere karıştırmadan rahat bir biçimde yiyebilirsiniz. Izgara ağılıklı verdiğimiz ana yemekler iyi ızgaralandı. Şeftali kebabı da iyi pişti. Garnitür olarak çips, summaklı soğan, ekşi ve salata. Hatta mönüde olan steak tatmak istedim. Siparişi de öyle verdim. İşletmeci Süleyman yanıma gelerek bana steak servisi yapamayacağını söyledi. Çünkü steak etinin iyi ve taze olmadığını anlattı. Ve özür diledi. Bu hareketi çok hoşuma gitti. Beğenilmeyecek bir mönüyü sunmanın doğru olmadığının farkında. Olması gereken bu. Süleymanı kutlamak gerek. Size güven verir.  Bu küçük aile işletmesi ve emek ile yoğrulan ve servis edilen mönüleri çok beğeniyorum. Kel’in Yerine çok sık gitmesem bile favorim bir mekandır. Eğer yolunuz düşerse buraya mutlaka uğrayın.  Sizin de yol üzeri favori mekanınız olsun.

TEL: 0533 824 99 44-0548 838 18 08
ADRES: SALAMİS OTEL KARŞISI ANA YOL ÜZERİ

Bu haber toplam 6858 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 270. Sayısı

Adres Kıbrıs 270. Sayısı