1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaza yaptı, uyuşturucudan tutuklandı
Kaza yaptı, uyuşturucudan tutuklandı

Kaza yaptı, uyuşturucudan tutuklandı

Arap uyruklu M.S.A’nın tasarrufunda 9 mg ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu bulunduğu iddia edildi.

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Girne'de önceki gün meydana gelen trafik kazasında aracında bir miktar uyuşturucu bulunması üzerine, kaldığı ikametgahında arama yapılan Arap uyruklu M.S.A’nın tasarrufunda 9 mg ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu bulunduğu iddia edildi. Polis tarafından mahkeme emriyle tutuklanan zanlı M.S.A dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve savunma avukatı zanlı adına mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli Polis Çavuşu Mehmet Sevinç'i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Arabada çıktı
Mehmet Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları aktardı. Sevinç, önceki gün Girne'de bir trafik kazası meydana geldiğini ve zanlının yaralandığını söyledi. Polis ekiplerinin araç içerisinde yaptığı aramada bir miktar uyuşturucu madde bulunduğunu anlatan Sevinç, zanlının meseleyle ilgili gözaltına alındığını aktardı. Akabinde narkotik ekiplerinin zanlının Lefkoşa'daki ikametgahında bir arama yapıldığını, yapılan aramada 9 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi. Meseleyle ilgili tahkikatı  tamamlandığını aktaran polis çavuşu, zanlının yabancı uyruklu olduğunu da belirterek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı
Bunun üzerine Yargıç Meltem Dündar, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine direktif verdi. Ayrıca zanlının 5 bin nakdi teminat yatırması şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur