1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaza anı mahkemede
Kaza anı mahkemede

Kaza anı mahkemede

Gördüğü olay nedeniyle 6 ay psikolojik yardım gören A.K, Mahkemede kaza anını anlattı

A+A-

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos gecesi meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili dava sürüyor. Dünkü duruşmada kaza anını anbean gören en önemli görgü tanığı A.K konuştu:

“O an Asya’nın yüzünü gördüm, büyük bir gürültü çıktı ve havalandı…”


Didem MENTEŞ

Genç yaşta yaşamını yitiren Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle ilgili trafik kazasında bu kez olayı anbean gören en önemli görgü tanığı A.K Mahkemede konuştu. Gördüğü olay nedeniyle 6 ay psikolojik yardım gören A.K, Mahkemede kaza anını anlattı, salonda oturanların tüyleri diken diken oldu.  Tanık A.K: “Asya barın karşısında duran arabasına doğru gitti, sonra geri döndü ve tekrar yola doğru geldiğini gördüm. O esnada yüzünde bir şaşkınlık belirtisi olduğunu gördüm karşıdan gelen ışığa bakıyordu ve biran büyük bir gürültü çıktı ve sonra havalandığını gördüm. Asya’nın yolda kaçma şansı yoktu” dedi.

Öte yandan iddia makamının diğer bir tanığı olan, olay günü sanık Ali Zenginses’in arabasında yolcu olarak bulunan kız arkadaşı ve görgü tanığı G.C’de mahkemede tanıklık etti. Tanık: “Kızı sağ taraftan biranda sola doğru koştuğunu gördüm. Panik içindeydi. Kıza çarptıktan sonra yan taraftaki evin önünde durduk ve ilerledik. Ali o gece gözlüğünü takmıyordu” dedi.

Tanıklar dinleniyor

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili duruşmada tanıklar dinlenmeye devam ediyor.

İhmalkarlık sonucu ‘adam öldürme’  suçundan dolayı sanık kürsüsünde bulunan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses, aleyhine getirilen davaların hiçbirini kabul etmemesi üzerine duruşma geçilmişti.

Sanık Ali Zenginses dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukatı Altan Erdal ve Avukat Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu.

-------------------------------------------------------------------

Sanığın kız arkadaşı G.C konuştu:

“Ali o gece gözlük kullanmazdı”

İddia makamı dava maksatları bakımından tanıklarını dinletmeye devam etti. Dünkü duruşmada 3’üncü tanık olarak Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Araç Muayene Müfettişi Süleyman Karacaali şahadet verdi. Karacaali, 31 Ağustos gecesi aldığı emri üzerine olay yerine giderek, sanığa ait aracı inceleyerek, muayene yaptığını söyledi. Muayene sonucu araçta herhangi bir mekanik sorun olamadığını tespit ettiğini söyleyen Karacaali, kazadan sonra arabanın kolaylıkla yol alabileceğini beyan etti.

“Bir anda kızı gördüm”

Davanın 4’üncü tanığı ise olay günü sanık Ali Zenginses’in arabasında yolcu olarak bulunan kız arkadaşı ve görgü tanığı G.C şahadet verdi. Tanık G.C: “Beni gelip beni evimden aldı, Narina Bar’a gittik. Orada içki söyleidk ama içmeden çıkıp Zephyr Bar’a doğru Dereboyu’ndan geçerek gittik. O gün biraz tartışmıştık, çok konuşmuyorduk alkol aldığı için biraz tartışmıştık. Metehan’dan Zephyr Bar’ın önüne doğru gittiğimizde kızı sağ taraftan sola doğru gittiğini sonra geri döndüğünü ve biranda yolun ortasına doğru geldiğini gördüm. Kıza çarptıktan sonra barın yan tarafındaki evin önünde durduk sonra Alayköy Çemberi’ne doğru ilerleyip oradan sağ yapıp çıkmaz sokakta durduk. Hemen Ali’nin en yakın arkadaşını aradık. Çemberin orda durduğumuzda polislerin geleceğini tahmin ettik.  Sonra polis geldi, bizi karakola götürdü. Ali o gece gözlük takmıyordu” şeklinde şahadet verdi.

------------------------------------------------------------

Görgü tanığı A.K: “Asya’nın havalandığını gördüm, o yolda kaçma şansı yoktu..”

İddia makamının 5’inci ve en önemli tanıklarından olan görgü tanığı A.K, kaza anını aneban mahkemeye anlattı. Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadığını, 6 ay psikolojik tedavi gördüğünü dile getirdi. Tanık A.K,  Asya’nın ölüm anını anlatırken, Mahkeme salonunda bulunanların izleyicilerin tüyleri diken diken oldu. Tanık A.K: “O gece saat 11 gibi arkadaşlarla oturmaya gittik. Ben barın giriş kapısının sol tarafındaki masada yolu görecek şekilde oturuyordum. Asya ise yan masada oturuyordu. Olaydan kısa süre önce Asya’nın ayağa kalktığını ve kapıdan çıktığını gördüm. Arabası yolun karşısındaydı, arabasına doğru yürüdü. Sonra bara doğru gelmeye başladı ve sonra abrasına doğru tekrar geri döndü. Arabadan bir şey aldıktan sonra tekrar bara doğru yürümeye başladı. O an Asya’nın yüzünü gördüm, şaşkınlık içerisinde karşıdan gelen ışığa doğru bakarken büyük bir gürültü çıktı ve Asya’nın havalandığını gördüm. Ona çarpan aracı neredeyse görmedim. Dışarı çıktığımızda araba orada yoktu. Herkes yoldaki arabanın yol kenarında duran bir araca çarptığını zentteim. Ama ben Asya’ya çarptığını gördüm. Asya’nın o yolda kaçma şansı yoktu…” 

--------------------------------------------------------

Tanık S.M: “Gürültüyü duydum balkona çıktım”

İddia makamının 6’ıncı tanığı ise kazanın olduğu bölgede yaşayan S.M isimli vatandaş oldu. Tanık  S.M, olay gecesi evinin ikinci katındaki yatak odasında yatığı sırada büyük bir gürültüyle uyandığını kaydetti. Yaz olduğu için balkon pencerelerinin açık olduğunu ve balkona çıktığını anlatan S.M, tam evinin önünde bir otomobil durduğunu, içinde iki kişinin bağırarak kavga ettiğini, özelikle kadın çığlığı duyduğunu kaydetti. Balkondan “kaçmayın plakanızı aldım” diye bağırdığını belirten S.M, daha sonra önünde ezikler olan otomobilin farları kapalı vaziyette, Alayköy istikametine doğru kaçtığını söyledi. Hemen aşağıya indiğini ve o an neler olduğunu anladığını kaydeden tanık, polisin geldiğini ve kaçan otomobilin hangi yöne kaçtığını polislere işaret ettiğini kaydetti. Otomobili bulan polis memurları şahadet verdi

--------------------------------------------------------------

Polisler de şahadet verdi

Davanın dünkü 7’inci tanığı ise trafik kazasının olduğu yere ilk giden, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli polis memurları Ahmet Ateş ve Altan Olgu oldu. Devriye yaptıkları bir sırada, ambulansın Metehan yoluna doğru döndüğünü ve takip ettiklerini kaydeden polis memurları, kazaya gördüklerini ve aldıkları bilgi sonucu, olaya sebebiyet veren otomobilin olay yerineden kaçtığını belirtti. Görgü tanıklarının yönlendirmesi sonucu, otomobilin sürücüsü olan sanığı ve yanında yolcu olarak bulunan G.C.’yi 500 metre ilerde bir çıkmaz yolda bulduklarını anlatan polis memurları, sanığı polis aracına bindirdiklerini ve olay yerinden geçerek Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne getirdiklerini söyledi. İki polis memuru da sanığa yapılan alkol testinde, kanında ilk olarak 115 promil ikinci teste ise 111 promil alkol çıktığını tespit ettiklerini kaydetti.

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, bu tanığının ardından yeni tanıklarını hazır edebilmek için tehir talebinde bulundu. Savunma makamı bu talebe itiraz etmediğini beyan ettikten sonra, mahkeme de iddia makamının bu talebini uygun bularak davayı 12 Mart 2015 Perşembe gününe tehir etti.

Bu haber toplam 10088 defa okunmuştur
İlgili Haberler