1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaza analiz raporu incelenecek
Kaza analiz raporu incelenecek

Kaza analiz raporu incelenecek

İddia Makamı davayla ilgili olarak Mahkemeye, kaza analiz raporunu sundu. Mahkeme, raporun Savunma Makamı tarafından da incelenebilmesi için duruşmayı 9 Ocak Cuma gününe erteledi.

A+A-

Dört öğretim görevlisinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan Çiğdem Altınfincan’ın davası Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlandı.

Didem MENTEŞ

Dört öğretim üyesinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık Çiğdem Altınfincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı.
Türkeli kavşağında, 20 Ocak günü meydana gelen feci kazada Lefke Avrupa Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla suçlanan Çiğdem Altınfincan, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
İddia Makamı davayla ilgili olarak Mahkemeye, kaza analiz raporunu sundu. Mahkeme, raporun Savunma Makamı tarafından da incelenebilmesi için duruşmayı 9 Ocak Cuma gününe erteledi.

Rapor mahkemeye sunuldu

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil yerine davada Savcı Aliye Özçınar ve sanık Çiğdem Altınfincan’ı temsilen Avukat Süleyman Dolmacı mahkemede hazır bulundu. Savcı Özçınar, davayla ilgili olarak kaza analiz raporunu mahkemeye emare olarak sundu. Avukat Dolmacı’da söz konusu raporu bilirkişiye inceletmek ve iddialarını ortaya koymak üzere, duruşmanın ileri bir tarihe alınmasını talep etti.
Mahkeme Başkanı Ömer Güran da tarafların gerekli incelemeleri yapabilmesi için dava duruşmasını 9 Ocak Cuma gününe tehir etti. 

10 davadan itham edilmişti

Sanık Çiğdem Altınfincan geçtiğimiz hafta Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu dört kişinin ölümüne sebebiyet verme’, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve ölüme sebebiyet verme’ suçları başta olmak üzere 10 davadan itam edilmişti. Savcılık, Altınfincan’ı, ilk tahkikat duruşması yapılmaksızın evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etmiş, Mahkemede sanığı 23 Aralık’ta oturum yapacak olan Ağır Ceza’ya sevk etmişti.

Kaza nasıl olmuştu?

20 Ocak 2014 tarihinde, saat 17.30 sularında, Lefkoşa – Güzelyurt istikametinde, LF 750 plakalı aracı ile seyir halinde olan Çiğdem Altınfincan’ın; aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu, Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek aracıyla karşı şeride geçtiği belirtilmişti. Karşı şeride geçen aracın yükselerek, önce Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 850 plakalı araca çarptığı, çarpmanın etkisiyle takla atarak, Naci Kanatlı yönetimindeki FZ 484 plakalı aracın tavanına çarpıp, yol içerisinde ters şekilde durduğu aktarılmıştı. Kaza sonrası Çiğdem Altınfincan ağır yaralanırken, JU 850 plakalı araç içerisindeki Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Figen Arkın’ın kaza yerinde hayatlarını kaybetmişti. Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak 1 Şubat günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Altnfincan’ın ikinci olarak çarptığı FZ 484 plakalı araç içerisindeki Süheyla Kanatlı da ağır yaralanırken, eşi Naci ve kızları Fethiye Kanatlı ise hafif yaralanmıştı.

Bu haber toplam 1790 defa okunmuştur