1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kaymakamlık devreye girsin”
“Kaymakamlık devreye girsin”

“Kaymakamlık devreye girsin”

Mahkemeler tarafından KKTC MOK başkanlığı dondurulan Atilla Mahmutoğlu’nun, yapmayı planladığı Genel Kurul’un geçersiz olduğunu savunan federasyonlar sözcüsü Aşkın Burcu vurguladı

A+A-

Hüseyin KIRAL

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) başkanlığını yürüttüğü sırada, yine KKTC MOK yönetimi tarafından başkanlık görevinden alınan Serdar Savim’in yerine atanan Atilla Mahmutoğlu’nun 28 Şubat Cumartesi günü yapmak istediği genel kurulun usule uygun bir çağrı olmadığını savunan spor federasyonları sözcüsü Aşkın Burcu, Gine Kaymakamlığı’nın devreye girmesini istedi. Spor Federasyonları sözcüsü ve ayni zamanda Bilardo Federasyon başkanı olan Aşkın Burcu, Atilla Mahmutoğlu’nun yapmak istediği genel kurulun gayri yasal olduğunu, konuyu İçişleri Bakanlığı’na ve Girne Kaymakamlığı’na taşıdıklarını vurguladı.

Burcu “Mahmutoğlu mahkemelere karşı geliyor”
Aşın Burcu, “Girne Kaza Mahkemesi’nde bizzat Atilla Mahmutoğlu tarafından açılan davada, KKTC MOK başkanı Serdar Savim’in verdiği savunma karşılığında, yargıçlar tarafından her iki kişinin de başkanlığını dondurmalarına rağmen Atilla Mahmutoğlu bu kararı çiğneyerek başkan sıfatı ile genel kurul çağrısı yapamaz” dedi.
Dört yılda bir Şubat ayında yapılan Genel Kurul’un yapılmasından yana olduğuna dikkat çeken Spor Federasyonları sözcüsü ve Bilardo Federasyon başkanı Aşkın Burcu, “Bu Genel Kurul’u 2013 yılı üye listesine göre Girne Kaymakamlığı yapması gerek” açıklamasını yaptı.

Burcu, “28 Şubat’ta aidatlarımızı yatırıp, genel kurulun geçersiz sayabiliriz”
Burcu, yaptığı değerlendirmede 2013 yılından itibaren KKTC MOK’ta yaşanan sorunun bir türlü ne mahkeme, ne de İçişleri bakanlığı tarafından çözülmediğini, ancak gelinen noktada sorunun ülke sporunu etkilediğinin altını çizdi.
Aşkın Burcu, 28 Şubat gününe kadar İçişleri bakanlığı bu Genel Kurul’u durdurmaması halinde, KKTC MOK’un asil üyesi olan spor federasyonlarının kurul öncesi üyelik aidatları olan yaklaşık 750 TL’yi yatırıp genel kurulun geçersiz olduğunu söyleyip durdurmayı düşündüklerini belirtti.

Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur