1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kayıplara karıştı!
Kayıplara karıştı!

Kayıplara karıştı!

Merkezi Cezaevi’nde Ağustos 2014’ten beridir hükümlü tutuklu olarak bulunan 35 yaşındaki Yavuz Erten, dün sabah çalışmak üzere götürüldüğü Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden firar etti

A+A-

Ayşe GÜLER-Didem MENTEŞ

Merkezi Cezaevi’nde Ağustos 2014’ten beridir hükümlü tutuklu olarak bulunan 35 yaşındaki Yavuz Erten, dün sabah çalışmak üzere götürüldüğü Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden firar etti.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, firari mahkum Erten’in dün sabah saat 10:00 sıralarında başka bir mahkum, bir gardiyan ve bir teknisyen ile birlikte cezaevinde dülgerlik atölyesinde yaptıkları dolapları monte etmek için hastaneye gittiğini söyledi.

Bilmem, mahkumun dolapları yerleştirdikten sonra ellerini yıkamak amacıyla görevli gardiyandan lavaboya gitmek için izin istediğini, geri gelmemesi üzerine görevli gardiyanın lavaboya giderek, mahkumun orada olmaması üzerine firar ettiğinin anlaşıldığını belirtti.

Bilmem, 8 aydır cezaevinde bulunan ve firar eden mahkumun daha önce de hastaneye çalıştırılmak üzere götürüldüğünü ancak böyle bir olayın yaşanmadığını kaydetti.

Polis vatandaşlara çağrıda bulundu
Polis Genel Müdürlüğü, firari mahkum ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.
Firari mahkumun fotoğrafını yayınlayan polis, firarinin turuncu renk tişört, gri renk pantolon ve spor ayakkabı giydiğini açıklarken, görenlerin 155 Polis İmdat hattını arayarak polise bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "resmi evrak sahteleme” ve “tedavüle sürme" suçlarından suçlu bularak 15 Aralık 2014’te 2 yıl hapse mahkum edilen Erten’in firarının ardından polis alarma geçti.

Kamera görüntüleri inceleniyor
Merkezi Cezaevi’nde çalışan gardiyanların yanı sıra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Polis ekipleri firar olayının ardından hastanenin ve bölgedeki evlerin kamera görüntülerini mercek altına aldı.

Boş inşaatlarda aradılar
Ekipler, firar olayının ardından dün hastane etrafını didik didik aradı.
Bölgedeki sokakları tek tek gezen ekipler, firari mahkum Erten’in izini bulmaya çalıştı.
Polis ekipleri, hastanenin arkasındaki boş inşaatlara da bakarak ipucu aradı.

Dere yatakları ve su kanallarına baktılar
Saatlerce arama yapan ekipler, hastane çalışanları ve vatandaşlara firar eden mahkumun fotoğrafını göstererek, iz sürdü.
Hastanenin bahçesinde gezen polis ekipleri, dere yatakları ve su kanallarına bakarak mahkumun firar etmeden önce giydiği kıyafetleri aradı.
Polis ekipleri, tek tek çöplere de bakarak firarinin kaçtıktan sonra kıyafetlerini nereye attığını bulmaya çalıştı.

Market ve parklarda mahkumun izini sürdüler
Taşkınköy ve Göçmenköy bölgesinde de arama yapan ekipler, bölgedeki marketlere ve parklara giderek, görgü tanığı bulmaya çalıştı.
Ekipler, vatandaşlara tek tek firari mahkumun fotoğrafını gösterip bilgi toplamaya çalıştı.

Araçları durdurdular
Öte yandan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Göçmenköy ve Taşkınköy bölgesinde arama yaptı.
Bazı araçları durduran ekipler, araç içerisindeki kişilere firarinin fotoğrafını gösterdi, ipucu bulmaya çalıştı.

Uluçay, Merkezi Cezaevi’ne giderek konu hakkında bilgi aldı
“Çalışmalarımızı her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak yürütüyoruz”

Merkezi Cezaevi Müdürlüğü’nün dülger atölyesinde yapılan dolabı monte etmek üzere dün sabah cezaevi personeli tarafından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen ve buradan firar eden mahkum Yavuz Erten hakkında bilgi almak için Merkezi Cezaevi’ne giden İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay basına yaptığı açıklamada, firar eden mahkumun gardiyanlardan oluşturulan bir ekip ve polis tarafından arandığını kaydetti. Uluçay, “Çalışmalarımızı her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak yürütüyoruz” dedi.

Bakan Uluçay açıklamasında hangi mahkumun hastaneye götürüleceğinin önceden planlanmadığını, buraya kimin gideceğinin sabah belirlendiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, dün öğleden sonra Merkezi Cezaevi’ne giderek, Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’den firar eden mahkum ve yürütülen arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. Uluçay’a Merkezi Cezaevi’ni ziyareti sırasında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik ile İskan Müsteşarı Salih Tacan Ersümer eşlik etti.

Burada basının sorularını da yanıtlayan Bakan Uluçay, Yavuz Erten’in daha önce de benzer görevler için dışarıya gönderildiğini belirtti.

Mahkumun ailesinin Türkiye’de yaşadığını söyleyen Uluçay, Erten’in 2 yıl ceza aldığını, cezanın 1 yılının önümüzdeki temmuz ayında dolacağını kaydetti. Uluçay, “Bu mahkum için temmuz ayında şartlı tahliye imkanı da oluşacaktı” dedi.

Mahkumun yurtdışına çıkışının önlenmesi için sınır kapılarında da gerekli önlemin alındığını kaydeden Teberrüken Uluçay, firar eden mahkumun bulunması için gereken çalışmaların yapıldığını yineledi.

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur