1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Kayıplar konusunda dalga geçildi”
“Kayıplar konusunda dalga geçildi”

“Kayıplar konusunda dalga geçildi”

AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Takis Hacıgeorgiu’nun kayıplar konusunda dalga geçildiği şikayetinde bulunduğu haber verildi.

A+A-

AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Milletvekili Takis Hacıgeorgiu’nun kayıplar konusunda dalga geçildiği şikayetinde bulunduğu haber verildi.
Haravgi gazetesine göre Türkiye’nin ilerleme raporunun görüşüldüğü sırada konuşan Hacıgeorgiu, bir fotoğraf göstererek, toplu mezarlarda nelerin bulunduğundan söz etti.

Bir parça üst çene kemiği, sağ dizden bir parça ve iki ayak parmağında işaret ederek kayıp yakınlarına bunların verildiğini savunan Hacıgeorgiu, bunun, söz konusu insanların nasıl öldüğüne değinilmeksizin kemiklerin iadesi olarak kabul edildiğini belirtti.  Türkiye’nin arşivlerini açması ve toplu mezarların nerelerde bulunduğunu söylemesi gerektiğini de ifade eden Hacıgeorgiu, “Bu dört kemiği vermek ve ölülerin kemiklerini iade ediyorum demek büyük bir hakarettir” dedi.

Kayıplar konusunda destek

Öte yandan Politis gazetesine göre İngiliz Yüksek Komiseri Rick Todd, İngiltere’nin, kayıpların akıbetlerinin belli olması yönünde gösterilen çabalara destek belirttiğini söyledi.

“Aşşa (Paşaköy) İhtiyar Heyeti” üyeleriyle yaptığı görüşmede konuşan Todd, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm olması için iki toplum arasındaki güven ve saygının önemine işaret ederek, İngiltere Hükümeti’nin, kayıplar trajedisinin sonlanması için gösterilen çabaları desteklediğini belirtti.
Haberde heyetin Todd’a bir bildiri de verdiği kaydedildi. TAK

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur