1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Kayıplar Kıbrıs trajedisinin dramatik bir boyutu”
“Kayıplar Kıbrıs trajedisinin dramatik bir boyutu”

“Kayıplar Kıbrıs trajedisinin dramatik bir boyutu”

Keti Klirides, Haravgi’ye konuştu

A+A-

İnsani Konular Komiseri olan ancak yakın zamanda istifa eden, Güney Kıbrıs’ın eski başkanlarından Glafkos Klerides’in kızı Keti Klerides, Haravgi gazetesine söyleşi verdi.

Haravgi gazetesine göre Keti Klerides, söyleşisi sırasında insani konuların yanı sıra Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların yeniden yakınlaşması çabasına da değindi.
Keti Klerides, İnsani Konular Komiserliği görevinden istifa etmesinin, toplumla ilgilenmeyi bırakma anlamına gelmediğini, çalışmalarını “Glafkos Klerides Vakfı” çerçevesinde sürdüreceğini söyledi.
Kayıplarla ilgili bir soru üzerine Keti, kayıpların, “Kıbrıs trajedisinin dramatik bir boyutu” olduğunu ve birçok aile için bu yaranın henüz kapanmadığını belirtti.
Kayıplara ait kemiklerin kimlik tespiti konusundaki laboratuarını ilk ziyaret ettiği günü hiç unutmadığını ifade eden Keti, bunun şok edici bir tecrübe olarak nitelendirdi.
Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların yakınlaşma çabalarına ilişkin olarak Keti, bu yönde çalışan grupların bulunduğunu ancak her iki taraftan büyük bir çoğunluğunun yeniden yakınlaşma konusuna ilgi göstermediğini tespit ettiğini belirtti.
Keti Klerides, yeniden yakınlaşma için çok şeyin yapılması gerektiğini söylerken, bu konuda uğraşan gençlerin var olmasının cesaret verici olduğunu bunun da, iki tarafın ortak vatanlarında, barış içinde birlikte yaşamalarının mümkün olduğu ümidini teşkil ettiğini ifade etti.

Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur