1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kayıplar, Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biridir”
“Kayıplar, Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biridir”

“Kayıplar, Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biridir”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kayıp şahısların yerlerinin bildirilmesi için her iki toplum liderliğinin de azami çabayı göstermesi gerektiğini, bu konunun Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biri olduğunu vurguladı

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kayıp şahısların yerlerinin bildirilmesi için her iki toplum liderliğinin de azami çabayı göstermesi gerektiğini, bu konunun Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biri olduğunu vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, sürdürdüğü köy ziyaretleri çerçevesinde dün sırasıyla Paşaköy, Turunçlu, Aslanköy ve Kurudere’deki yurttaşlarla bir araya geldi.

Mustafa Akıncı seçim bürosundan verilen bilgiye göre, Akıncı’nın yurttaşlarla sohbeti sırasında kayıplar konusu da gündeme geldi.

Kıbrıs’ta 1963 yılından bu yana kayıp sorunu yaşandığına işaret eden Akıncı, bu konunun Kıbrıs tarihinin acı sayfalarından biri olduğunu vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Kayıpların yerlerinin bulunması artık aciliyet içeriyor. Çünkü geçen zamanla tanıklar artık bu dünyadan göçüyor ve bulunmaları daha da güçleşiyor. Tüm kayıpları bulmak olanaksız ama kayıp sayısını ne kadar azaltırsak o kadar iyidir. Bu acının mümkün olduğunca kapanması gerekir” dedi.

“KÖTÜ GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR”

Kurudere ziyaretindeki sohbetinde ise Akıncı, bazı çevrelerin kendisini yıllarca Türkiye’den gelen yurttaşlara kötü göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Bunun söz konusu olmayacağına dikkat çeken Akıncı, “Ama bir şeye karşıydım, bugün de karşı çıkarım. Bir günde Bakanlar Kurulu kararıyla 1516 kişiyi vatandaş, Başbakan Müsteşarı’nın evini adres göstererek seçmen yaptılar. Bunu kabul etmemiz elbette mümkün değildi. Umuyorum ki bundan böyle bu konular gündemimize gelmeyecektir” dedi.
(tak)

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur