1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kayıp yakınları bilgilendirildi
Kayıp yakınları bilgilendirildi

Kayıp yakınları bilgilendirildi

Kayıp Şahıslar Komitesi, Lefkoşa ara bölgede “Kayıplarımızın İzinde” isimli etkinlik düzenledi.

A+A-

Kayıp Şahıslar Komitesi, Lefkoşa ara bölgede “Kayıplarımızın İzinde” isimli etkinlik düzenledi.

Goethe Enstitüsü’nün bahçesinde 10.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliğe katılanlar, yürütülen çalışmalar hakkında komitesi için çalışan 60 bilim insanıyla tanışma ve doğrudan bilgi alma fırsatı elde ediyor.

Etkinlikte, kayıplar için yürütülen araştırmalar, gömü yerlerinin kazılması, kalıntıların çıkarılması işlemleri, kalıntıların analizi, kimlik tespiti ve kalıntıların ailelere iadesi çalışmaları süreçleri fotoğraflar ve posterlerle ayrıntılı olarak anlatılıyor. Ayrıca konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler konunun uzmanlarına soru sorabiliyor.

Kayıp Şahıslar Komitesi için çalışan bilim insanları 12.00–13.00 saatleri arasında Rumca, 14.00-15.00 arasında da Türkçe olarak bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapacak.

SOYSAL

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal, etkinlik sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü etkinliğin Kayıp Şahıslar Komitesi'nin bugüne kadar yaptığı en kapsamlı organizasyon olduğunu belirterek, kayıp yakınlarına ilk kez tüm birimlerin nasıl çalıştığıyla ilgili bilgi verileceğini kaydetti.

Bugünkü etkinlikler herkesin tüm sorularının cevabını alabileceğini ifade eden Soysal, “Amaç, ‘birtakım araştırmalar yabancılar tarafından yürütülüyor ve yavaş ilerliyor’ eleştirilerine cevap vermek” dedi.

Kayıp yakınları bulunamayan kişilerin üzgün olduğunu kaydeden Soysal, “Bu kişilerin bizi daha iyi anlamalarını istedik” dedi.(tak)

Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur