1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kayıp şahıslar komitesi uzman getirtiyor
Kayıp şahıslar komitesi uzman getirtiyor

Kayıp şahıslar komitesi uzman getirtiyor

Kalıntıları başka kayıplarla karıştığı iddia edilen Kıbrıslı Rum kayıp ile ilgili yeni gelişme

A+A-

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, Foris Yeorgios adlı kaybın ailesine, “kendi kayıplarının kemikleriyle birlikte 3 kayba daha ait kemikleri verdiği” iddia ve tartışmaların ardından, konuyu incelemek üzere bağımsız uzmanların adaya geleceği haber verildi. Fileleftheros gazetesi, söz konusu şahsın ailesine mektup gönderildiği, mektupta, “nasıl bir hata yapılıp da aileye kendi kayıpların kemikleri yanında üç kayba daha ait kemiklerin verildiğinin saptanması için bağımsız araştırma yapma amacıyla adaya 1 Mart tarihinde uzmanların geleceğine dair bilgi verdiğini” aktardı. Gazete, Komite’nin aileye, Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nün hazırladığı hatalı kemiklerin teslim edildiğinin saptandığı raporu, Komite’nin raporuyla karşılaştırmaları için uzmanlara verme çağrısında bulunduğunu belirtti.

Öte yandan, gazete haberine göre, Komite’nin Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros, iki uzmanın 1-5 Mart tarihlerinde adada olacağını söyledi.
Çalışmaların pazartesi günü başlayacağını ifade eden Nestoros, hedefin ön sonuçlara 24 saat içerisinde ulaşmak olduğunu belirterek, bunun ardından sonraki adımları kararlaştıracaklarını söyledi. TAK

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur