1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Kayıp’ Mağusa’da ayakta alkışlandı
‘Kayıp’ Mağusa’da ayakta alkışlandı

‘Kayıp’ Mağusa’da ayakta alkışlandı

Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun ‘KAYIP’ adlı oyunu önceki gece Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyircisiyle buluştu

A+A-

Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun  ‘KAYIP’ adlı oyunu önceki gece Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.
Kaynağını geçmişten alan ve yinelenen bir savaş travması etrafında, savaş sonrası “durumu” ele alan oyunda, Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, Osman Ateş ve İzel Seylani rol aldı.
Gazimağusa Belediyesi’nin davetlisi olarak sahne alan tiyatro oyunu seyirciler tarafından büyük beğeni kazandı. Tiyatro oyunun ardından, oyunu yazıp yöneten Aliye Ummanel kısa bir konuşma yaparak, geçmişte savaş tramvasını yaşayıp,bu acıyı paylaşan her yerde oyunu sergilemek istediklerini belirtti ve barışa ulaşmak için toplumların,birbirlerinin acılarını anlaması gerektiğini vurguladı.Aliye Ummanel Gazimağusa Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de tiyatronun, insanı insanla anlatma sanatı olduğunu belirterek belediyenin görevinin halkı tiyatroyla buluşturmak olduğunu söyledi. Arter, Gazimağusa Halkına güzel bir gece yaşattıkları için Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti. (MHA)

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur