1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kayalp: “Laguna’ya yat limanı için genelkurmaylıktan onay aldık”
Kayalp: “Laguna’ya yat limanı için genelkurmaylıktan onay aldık”

Kayalp: “Laguna’ya yat limanı için genelkurmaylıktan onay aldık”

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, askeri bölge olan Laguna Bölgesi’nde yat limanı yapılmasına Genelkurmay Başkanlığı’nın onay verdiğini, yeni dönemde yat limanının hayata geçeceğini açıkladı

A+A-

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, askeri bölge olan Laguna Bölgesi’nde yat limanı yapılmasına Genelkurmay Başkanlığı’nın onay verdiğini, yeni dönemde yat limanının hayata geçeceğini açıkladı. Gazimağusa Belediye Başkanı ve CTP-BG Gazimağusa Başkan adayı Oktay Kayalp ve belediye meclis üyesi adayları Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği’nin Gazimağusa Şubesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Kayalp, Dernek Başkanı Ahmet Sevinç ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmede projelerini anlattı.

Gazimağusa’nın yönetimine talip olduklarını ve en genç ve en eğitimli yeni bir takımla yola devam etmek istediklerini, kenti daha da geliştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Kayalp, kentteki sivil toplumun da görüşlerini alarak hareket planlarını belirlediklerini, kentte olacak olumlu olumsuz her şeyi herkesin ortak yaşadığını söyledi. Kayalp, Kıbrıs Türk toplumunun bugünlere gelmesi ve demokratik bir ortamda seçimler yapılmasının bir dönem gösterilen çabaların sonucu olduğunu ifade etti.


Mağusa denize açılacak
Yeni dönemde Gazimağusa’yı denize açmayı, altyapıyı bütünüyle tamamlamayı ve daha yeşil bir kent yaratmayı hedef olarak belirlediklerini, kordon boyu projesinin hazır olduğunu, ODTÜ’nün uzman proje ekibi tarafından hazırlan projeyle kentin denizle buluşmasının sağlanacağını söyledi. Askeri bölge olan Laguna Bölgesi’nde yat limanı yapılması konusunda Türkiye’de en üst düzey makamlarla temaslarda bulunduğunu, Genelkurmay Başkanlığı’nın bu projenin yapılmasına onay verdiğini, yeni dönemde yat limanının hayata geçeceğini söyledi. Larnaka Yolu’nun kuzeyinde kanalizasyon altyapısının tamamlandığını, TC’den hazır olan kaynakla Veyseliler Bölgesi ile Kombos meydanı arasının kanalizasyon altyapı çalışmalarının hemen başlayacağını, ardından Derinya’ya kadar olan kısmın yapılacağını, daha sonra’da Tuzla’ya geçileceğini söyledi. Kayalp, kentin bütününün su altyapısının tamamlandığını, Türkiye’den gelecek olan suyun evlere ulaşmasında her şeyin hazır olduğunu ifade etti.

Yeni mezarlık ve cami projesi
Dumlupınar, Tuzla ve Döveç Düğün Salonu yanındaki büyük alanları rekreasyon alanı olarak düzenleyeceklerini ve hemen hayata geçireceklerini söyleyen Kayalp, Çanakkale Göleti’ni de düzenleyerek Mağusalı’nın piknik yapabileceği ve nefes alabileceği bir alan yaratacaklarını söyledi. Kayalp, yeni bir mezarlık yapılması gerektiğini, eski mezarlığın dolmak üzere olduğunu, en az 30 yıl daha kullanılabilecek yeni mezarlıkta bir de cami yapılacağı bilgisini verdi.

Sevinç: Birlikte mücadele ettik
Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Mağusa Şube Başkanı Ahmet Sevinç, Belediye Başkanı Kayalp’ı KKTC’nin varoluş mücadelesinin mihenk taşı olan ve toprakları vatan yapan insanlarla birlikte görmekten son derece mutlu olduğunu söyleyerek, belediye Başkanı Oktay Kayalp’la 1974’te birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur