1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kayalıklar arasında bulunan cansız beden Halil Karakız'a ait
Kayalıklar arasında bulunan cansız beden Halil Karakız'a ait

Kayalıklar arasında bulunan cansız beden Halil Karakız'a ait

Kondonboyu'nda denize düşerek kaybolan cesedin Halil Karakız'a ait olduğu belirlendi.

A+A-

Devrim DEMİR 

Girne’de 5 Aralık Perşembe gün sabah saatlerinde arkadaşı ile vakit geçirdiği esnada dalgalara kapılarak kaybolan Halil Karakız’ın cesedine uzun uğraşlar sonucu ulaşıldı. Hava koşullarının olumsuz olması nedeniyle önceki gün duran aramalara dün hız verildi, Karakız’ın cansız bedeni sıkıştığı kayalıklarla bulundu.

Karakız’ın ülkede turist statüsünde bulunduğu öğrenilirken, Kahramanmaraş’ta yaşayan ailesi de dün sabah saatlerinde ülkeye geldi. Karakız’ın babası dün arama çalışmaları yapılırken Girne Antik Liman’da çaresizce bekledi.  Bulunan Halil Karakız’a ait cansız bedeni de babası teşhis etti. Talihsiz gencin kesin ölüm sebebi yapılacak olan otopsi sonrası açıklanacak.

Aramalar gün boyu havadan ve karadan sürdü

Polis, Halil Karakız’ın cesedine ulaşmak için aramalarına dün sabahın erken saatlerinde başladı. Havadan ve karadan devam eden aramalara öğle saatlerinde denizin aşırı dalgalı olması nedeniyle kısa bir süre ara verildi.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekât arama ekibi, öğle saatlerinde Kordonboyu’nda yeniden arama çalışmalarına başladı. Ekipler, saat 14.00 sıralarında Karakız’ın cansız bedenini kayalıklar arasında tespit etti. Tanınmaz halde bulunan ceset, sıkıştığı yerden 45 dakika sonra çıkarıldı.

Polis bölgede geniş güvenlik önemli aldı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri, Girne antik Liman çevresinde gün boyu geniş güvenlik önlemi aldı.

Girne Adli Şube Amiri Başmüfettiş Aslan Coşkun ve Girne Adli Şube Tahkikat Subayı Ömer Özakdenizli de bölgedeydi.

Babası teşhis etti

Ülkede turist statüsünde bulunan gencin ailesi ile sorunlar yaşadığı ve kısa bir süre önce ülkeye giriş yaptığı öğrenildi. Karakız’ın babası dün sabah saatlerinde adaya geldi. Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek ifade veren baba, daha sonra aramaların yapıldığı bölgede saatlerce bekledi. Oğlunun cansız bedenini teşhis eden baba, gözyaşlarına boğuldu.

Polisin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği açıklandı.

Neler yaşanmıştı?

Halil Karakız önceki gün sabah saatlerinde arkadaşı Arif Gökçek ile birlikte Girne Antik Liman’da alkol aldığı sırada bir anda dalgalara kapılarak kaybolmuştu.

Arkadaşı Gökçek ise kayalıklar üzerine düşerek hafif şekilde yaralanmıştı.

Polis, olayın yaşandığı gün bölgede hem havadan hem de karadan arama çalışması başlatmış ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle aramalara ara verilmişti.

Dün sabahın erken saatlerinde yeniden arama başlatan ekipler, saat 14.00 sıralarında Karakız’ın cansız bedenine ulaştı.


 

16.20

Kondonboyu'nda denize düşerek kaybolan cesedin Halil Karakız'a ait olduğu belirlendi.

14:50

Kondonboyu'nda denize düşerek kaybolan Halil Karakız olduğu düşünülen cansız beden bulunduğu kayalıklar arasından çıkarıldı.

Ölüm nedenine ilişkin ilk tespitleri için Girne Akçiçek Hastane morguna kaldırılan cansız beden, yapilacak incelemenin ardından Lefkoşa Hastanesi Morguna götürülecek.

78644308_2396569587324831_598101116823011328_n-(1).jpg

baba-003.jpg

Halil Karakız'ın babası arama çalışmalarını yerinde izledi. 


14.00  Halil Karakız'a ait  olduğu düşünülen cansız bir bedene ulaşıldı. Polis Özel Harekat ekipleri tarafından, Girne Antik Limanı'nda kayalıklar arasında bulunan cesedi çıkarma çalışmaları sürüyor. 

11.45 Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, şu anda karadan, sahil şeridinden arama yapılıyor.
Polis Özel Harekat Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar deniz içinden aramalara destek verirken, Sahil Güvenlik ekipleri de denizden arama kurtarmaya katkı koyuyor. (tak)

11.00 Sivil Savunma, arama çalışmalarında drone uçurdu.

dd-066.jpg

10.00  25 yaşındaki Halil Karakız’ı arama çalışmalarına bugün de devam ediliyor.

Dün sabah Girne Antik Liman’da dalgalara kapılarak kaybolan Halil Karakız ile ilgili arama çalışmaları yeniden havadan ve karadan başladı. Arama kurtarma ekipleri Girne - Alsancak arasında arama çalışmalarını sürdürüyor


 

Dün neler yaşandı... Okumak için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 8677 defa okunmuştur
İlgili Haberler