1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kavgalar zarardan başka bir şey vermez”
“Kavgalar zarardan başka bir şey vermez”

“Kavgalar zarardan başka bir şey vermez”

Toplumun huzura, barışa, demokrasiye, refaha ve geleceğe taşınması için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğini ifade eden Yorgancıoğlu, partililer olarak topluma hizmet için her zaman omuz omuza yürümeye devam edeceklerini vurguladı

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu CTP'nin 25. Kurultayında yaptığı konuşmada, ülkede barışı demokrasiyi ve insan haklarını savunan partisinde 4 yıldır başkanlık, 2 yıla yakındır da ülkede başbakanlık yaptığını belirterek, yanında olan herkese teşekkür etti.

Delegelere “dostlarım” diye hitap ederek, partinin yeni dönemini başlatacak delegelere başkanlığı ve başbakanlığı dönemindeki icraatları anlatan Yorgancıoğlu, bundan sonraki süreçte partisinin kendisine vereceği her türlü görevi sürdüreceğini söyledi.

Toplumun huzura, barışa, demokrasiye, refaha ve geleceğe taşınması için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğini ifade eden Yorgancıoğlu, partililer olarak topluma hizmet için her zaman omuz omuza yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

Yorgancıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, kişisel hırsların bir kenara bırakılmasının şart olduğunu belirtti. Özkan Yorgancıoğlu, partide birlik olmamasının zorluklarıyla karşı karşıya kaldıklarını işaret etti ve bunun, yeni dönemde birliğe dönüşmesi temennisinde bulundu.

Hükümetin bir çok konuya el attığını, geçmişte üzerine gidilmeyen konuların üzerine gidildiğini ifade eden Yorgancıoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde 11 Şubat Ortak Metni varsa, bunun CTP’nin başarısı olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, “Poliste ölen bir kişi için dıştan hizmet alınarak araştırma yapıldı... Ekonomik istikrar başarıldı. Türkiye’den ek kaynak alınmadan bu başarıldı” dedi.

Yorgancıoğlu, hükümet olarak hiçbir kurumu satmadan bunu başardıklarını ve Meclis’i yasalarla beslediklerini kaydetti. 22 ayda 113 yasayı meclisten geçirdiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, bunların 22 tanesinin sıfırdan yaratılan ve toplumsal dönüşümü sağlayan yasalar olduğunu belirtti.

İCRAATLAR

Kamu Görevlileri, Seçim ve Halk Oylaması, Siyasi Partiler Yasası ile Faiz Yasaları henüz bitirilmese de bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yorgancıoğlu, esnafa ve işe yeni girenlere yönelik düzenlemeler yaptıklarını; engellilere yönelik kalıcı tedbirler aldıklarını; birçok yatırım ve yasal düzenleme hayata geçirdiklerini söyledi. Yorgancıoğlu, Engelsiz Park projesini de hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Yangın helikopteri ihalesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kararlar ürettiklerini, kadın ve çocuk haklarını geliştirdiklerini kaydeden Yorgancıoğlu, 2 yıldan kısa bir süre içerisinde gençlere yönelik birçok çaba ortaya koyduklarını, meslek liseleri öğrencilerine ayrıcalık getirdiklerini ve uyuşturucuya karşı mücadele başlattıklarını vurguladı.

Hükümetin bunları yaptığını ve daha birçok işin beklediğini söyleyen Yorgancıoğlu, özel sektöre yönelik girişimlerin sürdüğünü ve istihdamın önünü açmak için çalıştıklarını ifade etti. Yorgancıoğlu, sağlık alanında da Onkoloji Merkezi’nin temelinin atıldığını, inşaatın sürdüğünü ve organ nakliyle ilgili yasal düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Daha detaylı bir basın açıklaması yapacağını söyleyen Yorgancıoğlu, asgari ücreti geçen yıl iki kez tespit ettiklerini, İyi İdare Yasası ve benzeri bir çok uygulamayı yaşama geçirdiklerini ifade etti.

Ekonomik işbirliği protokolünün ülkeye getiri getirmesi için detaylı ve geniş toplantılar yaptıklarını belirten Yorgancıoğlu, bu protokolün kendileri tarafından hazırlanıp masaya oturulacağını vurguladı.

Hükümeti eleştirenlerin önce kendini sorgulamasını isteyen Yorgancıoğlu, hükümetleri döneminde her zaman tüm kesimlere eşit mesafede durduklarını ve eylemleri bir hak olarak gördüklerini kaydetti. Hiçbir özelleştirme altına imza atmadıklarını ifade eden Yorgancıoğlu, tüm halkın hükümeti olmak için ciddi bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, kavganın ve kişisel çıkarların ülkeye ve partiye zarardan başka bir şey vermeyeceğini, bunun son dönemdeki seçimlerde de görüldüğünü ifade ederek, yerel yönetimlerde büyük kentleri kaybetmeyi hak etmediklerini söyledi.

Seçimlerde yaşanan sıkıntıları, eleştirileri, çelişkileri ve kavgaları anlatan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de partinin yeterince sahiplenilmediğini de ifade ederek, hükümet çalışmalarının ve bürokratların davranışlarının da bunda etkili olduğunu anlattı.

“TOPARLANIP ADIM ATMAK LAZIM”

Yaşadığı tüm sıkıntıları tek tek anlatan ve bütün sorumluluğu üzerine aldığını söyleyen Yorgancıoğlu, partinin bir an önce toparlanıp, adım atmasının önemine işaret etti. Yortgancıoğlu, Kıbrıs sorununda sorumluluk üstlenilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu kurultayın, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’deki gelişmelere bakıldığında da kritik bir dönemde yapıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, partide yeni bir potansiyel yaratılmasının önemli olduğunu ve partiye sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, parti olarak halkı her zaman kucakladıklarını ve buna devam edeceklerini ifade ederek, partinin kişisel çıkarların ön planda tutulması durumunda bunun sadece “düşmanlarına” yarayacağını kaydetti.

Partide el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerine inanç belirten ve kendisinin bu yönde çalışmayı sürdüreceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, tüm partililere teşekkür etti.

(TAK)

Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur