1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KAÜ sağlıkta büyüyor
KAÜ sağlıkta büyüyor

KAÜ sağlıkta büyüyor

KAÜ , seçkin akademik kadrosu eşliğinde, Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerini araştırmaya, öğrenmeye ve sorgulamaya yönlendirecek ders uygulamalarını sunmaya devam ediyor.

A+A-

 

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) , seçkin akademik kadrosu eşliğinde, Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerini araştırmaya, öğrenmeye ve sorgulamaya yönlendirecek ders uygulamalarını sunmaya devam ediyor.

Sağlık Meslek Yüksekokulu Dr.Turgay Akalın ‘’Teoriden çok uygulamanın mevcut olduğu Sağlık Meslek Yüksekokulumuz da ana kavramları ders sırasında öğrencilerle tartışıyor ve kardeş üniversitemiz olan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’nün sunduğu imkanlar çerçevesinde  her hafta uygulamalı derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Anestezi bölümü öğrencilerimizle her hafta Girne’de uygulamalarımızı yaıyoruz. Yaşlı bakım öğrencilerimizle ise hafta da 2 gün olmak üzere Lefkoşa’da tüm uygulamalarımızı tamalıyoruz. KAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda yeni onaylanan bölümlerimizle gelişim sürecini tamamlıyor. KKTC’li aday öğrencilerimiz sağlık bölümünde onaylanan birçok bölümlerimize bu yıl başvuru yapabilecek. Geçmişte, günümüzde ve gelecekte sağlık sektörü ölümsüz bir sektördür. Ülke olarak da sağlıkçılara ve sağlık kurumlarına ihtiyacımız var. KAÜ’ de birebir eğitim sistemi mevcut, gerçekleştirdiğimiz uygulamalı derslerle, tüm öğrencilerimizle birebir ilgileniyor, tüm teorik bilgilerimizi pratiğe dökerek hızla ilerliyoruz’’diyerek KAÜ’nün Sağlık’ta büyüdüğünü dile getirdi.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur