1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. " Katılımcılık anlayışıyla yeni bir dönem başlayacak!"
 Katılımcılık anlayışıyla yeni bir dönem başlayacak!

" Katılımcılık anlayışıyla yeni bir dönem başlayacak!"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ve Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında görüş alış verişinde bulundu.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, çözümü liderlerin barışı ise halkların yapacağını söyleyerek 19 Nisan’dan sonra son beş yılda kaybedilenleri geri alacaklarını, katılımcılık anlayışla yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Kıbrıs Türk toplumunun çözüm isteyen taraf imajını yitirdiğini kaydeden Siber, eski sorunlara yeni çözümler getirerek halkın özgüvenini yeniden kazandırmak için çalışacağını belirtti. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ve Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında görüş alış verişinde bulundu. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’e ziyaretleri esnasında CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ve CTP Gençlik Örgütü temsilcileri eşlik etti.

DÜZGÜN: TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ÖNEM VEREN BİR BAŞKAN

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nda konuşan Siber, kadın sığınma eviyle ilgili ilk adımların atıldığı zaman bu heyecanı birlikte yaşadıklarına değindi. İnsan kaynakları bakımından çok zengin bir ülkede yaşadıklarının altını çizen Siber, özellikle sivil toplumu da çalışmaların içerisine katarak hükümete birçok proje sunacaklarını kaydetti. Referans olarak meclis başkanlığında yürüttüğü projeleri gösteren Siber, bu makamın da icraat makamı olmadığını ancak halka hizmet etmek için makamların engel teşkil etmeyeceğini şuanda altı proje yürüttüklerini dile getirdi. Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Başkanı Hatice Düzgün ise CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Düzgün, CTP-BG adayı Sibel Siber’in Meclis Başkanı olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine büyük önem verdiğini belirtti. Düzgün ayrıca geçmişte gönüllü doktor olarak vakfa yaptığı katkılar için Siber’e teşekkür etti.

KAYA: ADAYLIĞINIZ HEYECAN YARATTI TOPLUMUN UMUDU OLDUNUZ

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Aydınlık Yarınlar Hareketi’ni de ziyaret ederek başkan Anıl Kaya ile görüştü. Çözümü liderlerin, barışı ise halkların yapacağına değinen Siber, cumhurbaşkanlığında son beş yılda aktif bir dönem geçirilmediğini ifade etti. Mevcut Kıbrıs Türk liderliğinin uluslararası alanda artık çözümcü algısıyla anılmadığına dikkat çeken Siber, bu imajı değiştireceklerini açıkladı. Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya ise, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’in sadece belli bir kesim değil, toplumun tümüne hitap eden birisi olduğunu söyledi. Bunun Kıbrıs Türk siyaseti için özlenen bir unsur olduğunun altını çizen Kaya, “Proaktif, sürekli halkla iç içe, ezberleri bozmuş, Kıbrıs konusunda barışı savunan birisisiniz. Toplumun umut ettiği, beklentileri olduğu bir noktadasınız. Cumhurbaşkanlığı adaylığınız önemli ve değerlidir. Adaylığınızla ilgili toplumda heyecan var” dedi.

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur