1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Katil zanlısını gönderdik, yeniden geldi
Katil zanlısını gönderdik, yeniden geldi

Katil zanlısını gönderdik, yeniden geldi

Adanın güneyinde 14 Ağustos 2016’da Ayia Napa’da işlenen cinayet ile ilgili zanlılarından olan Mehmet Akpınar, kuzeydeki ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ cezasını tamamlayıp ihraç edilmesinin ardından yeniden kaçak olarak ülkeye gelmekten tutuklandı, yargılan

A+A-

Didem MENTEŞ

Adanın güneyinde 14 Ağustos 2016’da Ayia Napa’da işlenen cinayet ile ilgili zanlılarından olan Mehmet Akpınar, kuzeydeki ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ cezasını tamamlayıp ihraç edilmesinin ardından yeniden kaçak olarak ülkeye gelmekten tutuklandı, yargılanıncaya dek 1 ay cezaevine gönderildi.

KKTC'ye girişi YASAK olan Mehmet Akpınar, 17 Temmuz'da Girne Turizm Limanı'dan KANUNSUZ GİRİŞ yaptıktan 3 ay sonra Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandı.

“Kanunsuz giriş yapma”

Zanlı Mehmet Akpınar dün sabah Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak polis memuru Fezile Kesat’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Kesat, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları aktardı. 

Kesat, zanlı Mehmet Akpınar’ın 17 Temmuz’da Girne’de meydana gelen ‘KKTC’ye kanunsuz yollardan giriş yapma’ meselesiyle ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

Polis, zanlının ülkeye girişinin yasak olması nedeniyle Girne Turizm Limanı’ndan kaçak olarak giriş yaptığını, limanın batı istikametine bakan beton duvarından tırmanarak ülkeye kanunsuz olarak girdiğini ve Lefkoşa’da tespit edildiğini söyledi.

“Beton duvara tırmandı”

Zanlı Akpınar’ın KKTC’ye girişinin yasak olması nedeniyle Girne Turizm Limanı’ndan kaçak olarak giriş yaptığını aktaran Kesat, limanın batı istikametine bakan beton duvarından tırmanarak ülkeye kanunsuz olarak giriş yapan zanlı Akpınar’ın dün Lefkoşa’da tespit edildiğini söyledi.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini aktaran Kesat, yapılan araştırmada zanlının 2016 yılı içerisinde, Lefkoşa’da işlemiş olduğu 1’inci derece askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan sonra ihraç edildiği, 2017 Haziran ayı içerisinde yine KKTC’ye kanunsuz giriş yapma suçundan dolayı da 27 Haziran 2017’de yine ihraç edildiğinin tespit edildiğini vurguladı.

Zanlı aleyhine yürütülen tahkikat tamamlandığını aktaran Fezile Kesat, zanlının KKTC’de yasal statüsü bulunmadığını ve serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçmasının muhtemel olduğunu dolayısıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

1 ay cezaevinde bekleyecek

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu ise meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlı Mehmet Akpınar’ın davasında hazır bulunmasını sağlamak için, 1 ayı geçmemek şartıyla Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler