1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Kasko Nedir ve Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Kasko Nedir ve Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kasko Nedir ve Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Trafik sigortasında amaç karşı tarafın hasarının ödenmesiyken, kasko sigortasında amaç sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına almadır

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Kasko ile araç sahibinin aracının uğrayacağı zararlar karşılanır. Motorlu kara taşıtı, sigortalının iradesi dışında hasara uğramış, çalınmış, yanmış ya da benzeri durumlarla karşılaştığı zaman kasko devreye girer ve sigortalı kişiye tazminat öder. Trafik sigortasında amaç karşı tarafın hasarının ödenmesiyken, kasko sigortasında amaç sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına almadır. İsteğe bağlı bir sigorta türüdür. Araç sahibinin isteği doğrultusunda ek teminatlarla sigorta kapsamı genişletilir. Aksi belirtilmediği sürece Türkiye sınırları içinde geçerli olan bir sigorta türüdür.

Kasko Sigortası Bildirim Süreleri

Kasko sigortasının başlangıç tarihi ödemenin yapıldığı tarihtir. Poliçeyi taksitle ödeyecekseniz peşinatın ödendiği gün kasko sigortası başlanır. Kasko sigortasını yaptırımken mutlaka ihtiyacınıza uygun teminatları seçmeniz gerekir. Kaskoda ana teminatlar çarpma, yanma, çarpılma ya da çalınmadır. Aracı belli risklere karşı korur ve finansal olarak güvenceye alır.

Kasko Hesaplama ve Kasko Sorgulama

Kasko sigortası yaptırmadan önce internetten aracınızın kasko sorgulatma işlemini yapabilirsiniz. Kasko sorgulatmanın amacı aracın güncel değerini öğrenmenizi sağlar. Sorgulama işlemi sırasında aracın modelini, markasını ve model yılını bilmeniz yeterlidir. Kasko sigorta hesaplamasından önce mutlaka kasko sorgulanması gerekir.

Aracın genel durumu dikkate alınır ve piyasa şartlarına göre sigortası hesaplanır. Araca sonradan ilave edilen aksesuarlar ise listede bulunan değerlere dahil değildir. Araç sahibi dilerse bu aksesuarları da sigorta poliçesine ekletebilir. Aksesuarları sigorta poliçesine ekletmediğiniz zaman herhangi hasar durumunda aksesuarların ücreti karşılanmaz.

Kasko Fiyatı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kasko sigortasını belirleyen çok farklı faktörler bulunur. Kasko fiyatları hesaplanırken aracınıza hangi teminatları eklemek istediğinize dikkat etmelisiniz. Aracı maddi olarak güvence altına almanıza yardımcı olur. Kasko hesaplamada aracın yaşı ve bulunduğu yeri önemlidir. Aracın markası, yaşı, modelinin yanı sıra sürücünün ehliyet süresi ve daha önce kaza yapıp yapmadığı da dikkate alınır.

Kasko Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Araç kasko değeri, kasko fiyatını belirleyen temel etkendir. Kasko fiyatı belirlenirken aracın değeri dışında Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği’nin yayınladığı kasko değerleri listesi baz alınır. Standart kaskoya ek olarak farklı teminatlar ekletilerek aracın güvenliğini daha da artırabilirsiniz. Kasko fiyatı hesaplanırken hasarsızlık indirimi uygulanır.

Muafiyet ise hasarın belli kısmının sigortalının kendisi tarafından ödenmesidir. Muafiyet konusu da aynı şekilde kasko fiyatlandırılması sırasında indirim nedenidir. Kasko fiyatı hesaplanmasında hırsızlığa karşı aracınızda caydırıcı bir alarm varsa ekstra indirim sağlar.

Araç sahibinin yaşı fazlaysa gençlere göre daha indirimli kasko fiyatından yararlanır. Aracın kullanım amacı da fiyat hesaplamasını etkiler. Aracın yılı eskidikçe ödenmesi gereken prim yükselir. Kişinin ehliyet yılı, mesleği, yaşı, aracın kullanıldığı şehir de kasko fiyatlarında etkendir. Kasko fiyatı hesaplamasında kendinize en uygun kasko teklifini bulmak için kasko teklifi almalısınız.

Bu haber toplam 2693 defa okunmuştur