1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kasiyerleri kandırdılar, 4 bin TL sirkat ettiler, cezaevine gönderildiler!
Kasiyerleri kandırdılar, 4 bin TL sirkat ettiler, cezaevine gönderildiler!

Kasiyerleri kandırdılar, 4 bin TL sirkat ettiler, cezaevine gönderildiler!

Lefkoşa’da Mr. Pound isimli işyeri başta olmak üzere, ülkenin üç ilçesinde birçok işyerine giderek, kasiyerleri kandırıp 4 bin TL’ye yakın parayı hile ile sirkat ettiği iddia edilen zanlılar H.A.K. ve V.A. hakkındaki soruşturma tamamlandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Mr. Pound isimli işyeri başta olmak üzere, ülkenin üç ilçesinde birçok işyerine giderek, kasiyerleri kandırıp 4 bin TL’ye yakın parayı hile ile sirkat ettiği iddia edilen zanlılar H.A.K. ve V.A. hakkındaki soruşturma tamamlandı, her iki zanlı 2 ayı aşmayan bir süre cezaevine gönderildi. Zanlılar dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu.  Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak polis memuru Cemil Ballı’yı mahkemeye tanık olarak dinletti. Ballı, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Toplamda 4 bin TL

Ballı, zanlıların 29 Mayıs tarihinde Lefkoşa’daki Mr. Pound isimli işyerine giderek, aldıkları eşyaları ödeme esnasında, kasiyeri kandırıp 280 TL parayı sirkat ettiklerini söyledi. Zanlıların işledikleri suçları itiraf edip, kabul ettiklerini söyleyen Ballı, Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da benzer birçok suçları olduğunu ve 4 bin TL nakit parayı sirkat ettiklerini aktardı. Zanlılar ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamladığını aktaran ballı, her iki zanlının ülkede turist olarak bulunduğunu ve adaya geldikleri ilk günden itibaren bu suçları işlemeye başladıklarını beyan etti. Zanlılarla ilgili tahkikatın tamamlandığını aktaran Cemil Ballı, zanlıların davalarında hazır buluncaya kadar uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

2 ay cezaevine

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar da huzurunda yapılan beyanları ve zanlıların itiraz etmeyişini dikkate alarak, her iki zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

 

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
Etiketler : , ,