1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kaşıkla Restorant
Kaşıkla Restorant

Kaşıkla Restorant

Kaşıkla Restorant

A+A-

 

Zekai ALTAN

Mağusa kenti bir öğrenci kenti oldu. Gelişimi öğrenci akınına göre değişti. Arz ve talep de bu potansiyele gore şekillendi.  Özellikle yeme içme sektöründeki değişikliği rahat görebilirsiniz. Mağusa surlar içinde daha çok turistik amaçlı restorant ve cafeler hizmet verirken Anıt’tan itibaren Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne giden yol boyunca birçok mekan hizmet vermektedir. Bu mekalar café, kıraathane dedikleri oyun oynama ve snack türü yiyeceklerin servis edildiği mekanlar. Yeme içme sektöründeki bu değişim ile farklı tatların da sunulmasını getirdi. Bu tatlar arz ve talebe gore şekillendi. Özellikle Türk Mutfağı yaygın. Adana’da kişırdanı, Mersin’in tantunisini ve Anadolunun da dürümünü burada bulabilirsiniz. Tabii yalnızca bu değil. Amerikan kültürünü de burada görebilirsiniz. Uluslararası marka cafeler buralarda hizmet veriyor. Buralarda eksik olan veya şunu söyleyim az olan Kıbrıs mutfağı tatları. Yani Kıbrıs mutfağını sunan mekalar yok denecek kadar az. Et ve tavuk döner gibi veya durum içinde servis edilen et ve tavuk türü take away (hızlı servis) restorantları rağbette. Hatta mekanların düzenlenmesi de bu sunulan yiyecekler kültürel dokusuna da uyumlu.   Mısafirimiz olan Rus olan çift. Irına ve Micheal. Son dört yıldır bize geliyorlar. Ve burada (Nitovikla’da) uzun sure kalırlar ve burada evleri gibi tatil yaparlar. Ailece bir Mağusa turu yaptık. Akşam serininde. Onlara Mağusa’nın gece hayatını da tanıtmak istedik. Ve dolaşırken de akşam yemeği için mekanlara baktık. Yazdığım gibi. Arz talebe gore değişen tatlar. Gözüme çarpan bir mekanda durduk. Kaşıkla restorant. Adı da güzel.
Mağusa’da Birleşmiş Milletler Barış Gücü kampının tam karşısında. Ön tarafı teras. Yol kenarı. İç mekan da kare biçiminde. Temiz. Düzenli bir mekan. Biz dışları oturduk. Hava serin, personel bayan. Mutfağın içerisindeki mangalı görebilirsiniz. Mangal ön planda.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı yazılı fotoğraflı ve fiyatlandırılmış. Mönüsünde çorbalar, kebaplar ve dürümler var. Türk mutfağı. Yabancı misafirlerimize mönüyü açıkladık. Bana şunu şunu sordular; bu mönüler Kıbrıs mutfağı mı diye. Açıkladım. Adam nereden bilsin. Her tarafta Türk mutfağı. Kıbrıs’ta bunu bulacağını pek düşünmedi de. Eğer açıklamış olmasaydım veya bu güzel mutfağı tatanlara bu mutfak açıklanmaz ise bu mutfağın Kıbrıs mutfağı olacağını algılayacaklar. Neyse bize Leyla yardımcı oldu. Güleryüzlü ve yardımsever. İlgilendi. Misafirler dürüm içinde Adana, eşim et şiş ve ben de ciğer sipariş verdim. Bana ciğeri Leyla önerdi. Acaba rahmetli ciğerci Ahmet dayının ciğeri gibi diye de düşündüm. Leyla‘nın önerisini kabul etti. Servis hızlı başladı. Adana kebap dürüm içerisinde servis edildi. Şiş kebabı da a la carte tabakta. Ciğer de aynı şekilde. Garnitürleri de salata, ızgara biber, ekşi, çips ve kızartılmış pideler. Geçekten et şiş çok taze. Yumuşak. Ciğer de aynı şekilde. Küçük yan çöp şiş dediğimiz veya çöp ciğer dediğimiz standartta doğrandı. Arasında da yağcıklar. Yumuşak. Terbiyesinin çok iyi yapıldığını söyleyebilirim. Ahçı çok başarılı. Böyle taze ve lezzetli et şiş ilşe ciğeri genelde pek bulamazsınız. Ahçı hakkını verdi. Hatta ızgaralanması da kıvamında. Yanmış değildi. Kuzu ciğeri. Garnitürü de uyumlu. Damak tadı. Leyla haklı çıktı. Önerdiği ciğer tadılmaya değer. Hatta ben yarım porsiyon, Micheal da bir porsiyon dürüm daha tattık. İşte bu, lezzetlerin beğenilmesi. „Kaşıkla“ adı da güzel. Kaşıkla restorantta lezzetli bir öğle veya akşam yemeği alabilirsiniz. Temiz, hijyenik ve lezzetli mönüler sunulmaktadır. Fiyatları ise, kebaplar 20-40 TL arası. Dürümler 10-13 TL. Çorbalar ise 10-15 TL arasında değişiyor. Paket servisi hizmeti de verilmektedir. Mağusa‘da güzel bir mekan.

TEL: 0533 871 37 10
ADRES: SALAMİS YOLU BARIŞ GÜCÜ KAMPI GİRİŞ KAPISI KARŞISI,

Bu haber toplam 7018 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 279. Sayısı

Adres Kıbrıs 279. Sayısı