Kartaldan ‘Süper’ başlangıç

Kartaldan ‘Süper’ başlangıç

KTFF Süper Kupa finalinde Cihangir’i mağlup eden Yenicami kupaya uzanan taraf oldu.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Süper Kupa’nın bu yılki şampiyonu Yenicami oldu. Geride bıraktığımız sezonun Süper Lig şampiyonu Yenicami ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Cihangir arasındaki Süper Kupa karşılaşması Girne Mete Adanır Stadı’nda oynandı. Karşılaşmayı kazanan taraf 3-0’lık skorla Yenicami oldu.

 

superkupa-3.jpg

 

Kenneth golle döndü

Mete Adanır Stadı’ndaki Süper Kupa karşılaşması kalabalık bir seyirci topluluğu önünde oynandı. Yenicami karşılaşmanın henüz 10’uncu dakikasında yeni transferi Kenneth ile öne geçti. Kullanılan köşe atışında Erbay’ın kafa vuruşu yan direkten geri dönerken topu tamamlayan Kenneth siyah beyazlıları öne geçirdi. Daha önce de Yenicami forması giyen ve yıllar sonra yeniden takıma dahil edilen Kenneth böylelikle eski takımına golle dönüş yapmış oldu.

 

John bıraktığı yerden

Yenicami’nin golcü futbolcusu John Ebuka Okoye takımı adına kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. 23’üncü dakikada Cihangir’den Ertan’ın kaptırdığı topla sol çizgiye hareketlenen Kenneth ceza alanına ortaladı. Topla buluşan Mehmet Altın arka direkteki John Ebuka’ya güzel bir pas çıkardı. John da düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

 

Fırat orta sahadan yokladı

İlk yarısı 2-0 Yenicami üstünlüğü ile tamamlanan Süper Kupa mücadelesinde pozisyon geliştirmekte zorlanan Cihangir 60’ıncı dakikada gole çok yaklaştı. Ani gelişen Cihangir atağında orta saha içinde topla buluşan Fırat, kaleci Ercan’ın önde olduğunu görünce uzun mesafeden kaleyi yokladı. Ercan’ın son anda müdahalesi sonrası top üst direkten oyun alanına geri döndü.

 

Perdeyi John kapattı

Maçın 80’inci dakikasında sahneye yine John Ebuka çıkarak maçın skorunu belirledi. Ceza alanı sağında topla buluşan Hüseyin Sadıklar’ın topuk pası ile buluşan John, çizgiye inerek sert vurdu, kaleci Türkkan’ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluşunca maç 3-0 Yenicami lehine sonuçlandı.

 

superkupa2.jpg

 

Kupa töreni

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa seremonisinde maçı yöneten hakemlere, Süper Kupa finalisti Cihangir’e ve kupa şampiyonu Yenicami’ye plaket, madalya ve kupalarını Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı takdim etti.

 

Beşinci finalde dördüncü kupa

Yenicami 2011 yılından bu yana oynanan 8’inci Süper Kupa finalinde beşinci kez kupaya uzanma başarısı gösterdi. Daha önce 4 kez final oynayan Yenicami son olarak 2015 yılında Mormenekşe’ye karşı 1-0 galip gelerek kupayı kazanmıştı. Geçtiğimiz yılki finalde ise Türk Ocağı’na tek golle mağlup olmuştu.

 

 

STAT: Mete Adanır Stadı

 

HAKEMLER

Serhan Şimşek, Şakir Azizoğlu, Hakan Gök

 

YENİCAMİ

Ercan Samancıoğlu

Farouk Dadzie

(Dk.70 H. Sadıklar)

Emin Atabek

(Dk.87 Yasin)

Oladele Oshobe

Erbay Bertiz

Salih Güvensoy

Mehmet Altın

Tansel Ekingen

(Dk.82 H. Ulukök)

Kenneth Ngwoke

John E. Okoye

Ünal Kaya

 

CİHANGİR

Türkkan Delideniz

Fırat Ersalan

Salih Say

Ertan Bulut

Erol Aksunlar

Çağlar Toklu

(Dk.90+4 Ergün)

Musa Şanlıer

Mikail Sivri

(Dk.82 Eser)

Doğan Işıker

(Dk.55 Nurettin)

Nnaemeka Uzor

Martin Mensah

 

GOLLER: Dk.10 Kenneth Ngwoke, Dk.23 ve 80 John E. Okoye (Yenicami)

Bu haber toplam 3185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.