1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kartal’a şansı tutmuyor
Kartal’a şansı tutmuyor

Kartal’a şansı tutmuyor

K-Pet Süper Lig’de 6. haftanın en önemli karşılaşmasında Yenicami ile Doğan Türk Birliği takımları Cumartesi karşı karşıya gelecek. İki takım arasında son yıllarda oynanan müsabakalarda Yenicami’nin açık ara üstünlüğü görünüyor. Doğan Türk Birliği son iki

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’in 6.haftasında Yenicami ile Doğan TB karşılaşıyor. DTB son iki sezonda Yenicami’den puan alamadı

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de 6. haftanın en önemli karşılaşmasında Yenicami ile Doğan Türk Birliği Cumartesi karşı karşıya gelecek. İki takım arasında son yıllarda oynanan müsabakalarda Yenicami’nin açık ara üstünlüğü söz konusu. Doğan Türk Birliği son iki sezonda Yenicami’den puan alamadı.
Kritik karşılaşma öncesinde 15 puanla zirvede bulunan Yenicami’de hedef bu karşılaşmadan da galip ayrılarak zirvede iyice rahatlamak olacak. Bu sezon da geçen sezon olduğu gibi genç bir ekiple yola çıkan Doğan Türk Birliği’nde ise hedef lider durumdaki rakibini mağlup edip zirveye yerleşmek.

Son 6 maçta 5 galibiyet
İki takımın son yıllarda karşı karşıya geldiği müsabakalarda Yenicami’nin üstünlüğü gözden kaçmazken, siyah beyazlılar son 6 karşılaşmada rakibi karşısında 5 galibiyet alması dikkat çekti. İki ekip arasında oynanan son 6 karşılaşmada beraberlik yaşanmazken, Doğan Türk Birliği takımı bu maçlarda Yenicami’yi 1 kez mağlup edebildi.

Son iki sezonda Doğan puan alamadı
İki takımın son 6 karşılaşmasında Yenicami takımı Doğan Türk Birliği filelerini 17 kez sarsarken, Doğan Türk Birliği takımı buna kaydettiği 9 golle cevap verebildi. Geride kalan 2012-2013 ve 2013-2014 sezonunda Yenicami tüm karşılaşmaları kazanmayı başarırken, Doğan Türk Birliği takımı hiç galibiyet alamadı ve son 4 maçta Yenicami filelerini 3 kez havalandırdı.

Karşılaşmalar gollü geçiyor
Öte yandan Yenicami ile Doğan Türk Birliği arasında oynanan 6 karşılaşmanın 1’i hariç hepsinin bol gollü geçmesi de dikkatlerden kaçmadı. Yenicami’nin Süper Lig’e yükseldiği ilk sezon olan 2011-2012 sezonunda oynanan ilk maç 5-4 Yenicami üstünlüğünde tamamlanırken, ikinci karşılaşma da Doğan Türk Birliği rakibini 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Akabinde oynanan 2012-2013 sezonunda Doğan Türk Birliği Yenicami karşısında gol bulamadı. Yenicami karşılaşmaları 1-0 ve 4-0 kazandı. Geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmalar da gollü geçti. Girne’de oynanan karşılaşmada rakibini 2-1 mağlup eden Yenicami, ikinci karşılaşmada kendi evinde 5-2’lik galibiyet elde etti. İki takımın arasındaki son 6 karşılaşmada alınan skorlar şöyle:

2011-2012
Doğan TB – Yenicami: 4-5
Yenicami – Doğan TB: 0-2

2012-2013
Yenicami – Doğan TB: 1-0
Doğan TB – Yenicami: 0-4

2013-2014
Doğan TB – Yenicami: 1-2
Yenicami – Doğan TB: 5-2

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur