1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Karşıyaka ilki başarmak istiyor
Karşıyaka ilki başarmak istiyor

Karşıyaka ilki başarmak istiyor

K-Pet İkinci Lig takımlarından Karşıyaka, bir tarih yazma arifesinde bulunuyor.

A+A-

Necmi Belge

Geçtiğimiz Perşembe günü, Atatürk Stadı’nda ilk yarısını 2-0 geride götürdüğü karşılaşmayı, ikinci devrede Hascan’ın üst üste attığı üç golle galip kapatan Karşıyaka, yarın Çanakkale’yi mağlup etmesi halinde, tarihinde ilk kez K-Pet Birinci Ligi’ne yükselecek.

Tek: “Hedef için Çanakkale maçı kaldı”
Konu ile ilgili olarak, YENİDÜZEN’e konuşan Karşıyaka antrenörü Yusuf Tek, hedefe ulaşmak için önlerinde sadece çok önemli bir Çanakkale maçının kaldığını söyledi.

Adeta, ölüp, ölüp dirildikleri ve sonuçta 3-2 kazandıkları  Türkmenköy maçı ile ilgili olarak da konuşan Yusuf Tek, bu maça da iyi başladıklarını hatta ilk 10 dakikada yakaladıkları net pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi.

Daha sonra futbolcularının  gereksiz  bir telaşa kapıldıklarını ileri süren Yusuf Tek, yaptıkları hatalardan dolayı art arda kalelerinde  iki gol gördüklerini ve ilk yarıyı 2-0 yenik kapattıklarını anımsattı.

“Üç golle amacımıza ulaştık”
Devre arasında, soyunma odasında futbolcuları ile konuştuğunu, onlara nerede yanlış yaptıklarını ve ikinci yarıda nasıl oynayacaklarını anlattığını belirten Tek, onlara nasıl iki gol yedilerse, aynı şekilde kendilerinin de 2 veya daha fazla gol atabileceklerini söylediğini nakletti.

Yusuf Tek, bu konuşmaların ardından ikinci yarıya çok iyi başladıklarını ve  ilk dakikadan itibaren rakiplerini baskı altına aldıklarını ve daha sonra arka arkaya buldukları üç golle amaçlarına  ulaştıklarını söyledi.

“Kazanırsak tarih yazacağız”
Çanakale maçına aynı ciddiyetle  hazırlandıklarını ifade eden Yusuf Tek, dün yaptıkları antremanda  futbolcularının bu maça odaklandıklarını gözlemlediğini  belirtti.
Yusuf Tek, Çanakkale maçında galip gelmeleri halinde, Karşıyaka’nın bir tarih yazacağını ve tarihlerinde ilk kez K-Pet Birinci Lig’e yükselmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur