1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karşılıklı iade beklentisi
Karşılıklı iade beklentisi

Karşılıklı iade beklentisi

Kuzeydeki cinayetin zanlısı güneyde, güneydeki cinayete teşebbüsün zanlısı kuzeyde tutuluyor

A+A-

Kıbrıs’ın kuzeyinde Ekim ayında işlediği cinayetin ardından güneye kaçan Hasan Işık Özgöçmen cinayeti zanlısı Muhammet Salman ve güneyde bir iş adamını öldürmeye teşebbüs ettikten sonra Kıbrıs’ın kuzeyine kaçan Iosif Iosif (Sifis), 'karşılıklı tutuklu iadesini' gündeme getirdi. Kuzey makamları Muhammet Salman'ı, güney makamları da Losif'in iadesini istiyor

Devrim DEMİR

Kıbrıs’ın kuzeyinde Ekim ayında işlediği cinayetin ardından güneye kaçan Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Muhammet Salman ve güneyde bir iş adamını öldürmeye teşebbüs eden ancak başaramayarak Kıbrıs’ın kuzeyine kaçan APOEL’in eski As Başkanı 40 yaşındaki Iosif Iosif (Sifis),  karşılıklı tutuklu iadesini gündeme getirdi.

Kıbrıs’ın güneyinde cinayete teşebbüs suçundan sonra başkasına ait sahte kimlikle kuzeye geçtiği öğrenilen Iosif Iosif’in kuzeyde olduğunun tespiti üzerine yetkili makamların losif’in iadesini tutuklanmadan önce istediği ortaya çıktı.

İskele Long Beach Otel ile Ötüken kavşağı arasında, ormanlık alanda ölü bulunan 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Muhammet Salman, 19 Ekim’de yakalandığı Kıbrıs’ın güneyinde ‘yasa dışı yollardan giriş ve izinsiz kalmaktan yargılanarak mahkûm edildiği hapislik cezasını önceki gün tamamlayarak tahliye olduğu öğrenildi. 

Kıbrıs’ın güneyinde ise cinayete teşebbüs olayına karışan ve 45 gün sonra Mağusa’da yakalanan APOEL’in eski As Başkanı Iosif Iosif’in poliste tutukluluk süresi devam ediyor.

YENİDÜZEN’e konuşan Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, yaşanan bu durum nedeniyle “karşılıklı iade beklentisi içine girildiğini” söyledi.

 Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, APOEL’in eski As Başkanı 40 yaşındaki Iosif Iosif (Sifis) tutuklanmadan önce güneydeki yetkili makamların iade talebinde bulunduğunu açıkladı.

 

Önen: losif için iade talebi tutuklanmadan yapıldı

Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, APOEL’in eski As Başkanı 40 yaşındaki Losif Losif'in (Sifis) tutuklanmadan önce güneydeki yetkili makamların iade talebinde bulunduğunu açıkladı.

Önen, Losif’in giriş çıkışlarının talep edildiğini ancak başka bir isim altında sahte kimlikle kuzeye geçtiğinin tahmin edildiğini kaydetti.

 Kıbrıs’ın güneyine yasa dışı yollardan giriş ve izinsiz kalma suçlarından yargılanarak 3 ay hapse mahkûm edilen Hasan Işık Özgöçmen’in katili, Muhammad Salman’ın ise cezasının tamamlandığı ve cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi.

 

Salman cezasını tamamladı

Kıbrıs’ın güneyine yasa dışı yollardan giriş ve izinsiz kalma suçlarından yargılanarak 3 ay hapse mahkûm edilen Hasan Işık Özgöçmen’in katili, Muhammad Salman’ın ise cezasının tamamlandığı ve cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi.

Önen,  Salman için birkaç ay önce iade girişimi yaptıklarını şuan için güneyde bir köyde yabancıların tahliye olduktan sonra iade için beklediği bir yerde tutulduğunu aktardı.

İade için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Önen, güneyin aranan şahsının kuzeyde, kuzeyde aranan şahsın ise güneyde olmasının iade için bir vesile olabileceğini vurguladı.

Önen,  Salman için birkaç ay önce iade girişimi yaptıklarını, şuan için güneyde bir köyde yabancıların tahliye olduktan sonra iade için beklediği bir yerde tutulduğunu aktardı.

 

Neler yaşanmıştı?

Haspolat Meslek Lisesi’nde seramik öğretmeni, 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, 31 Ekim tarihinde İskele Long Beach otel ile Ötüken kavşağı arasında ormanlık alanda yarı çıplak ve boğazında kemerle bulunmuştu. Özgöçmen’in cansız bedeni üzerinde yapılan otopside öldürüldüğü tespit edilmişti.

Katil zanlısı Muhammad Salman arandığının duyulması üzerine, cinayetin hemen ardından Kıbrıs’ın güneyine geçerek, 19 Ekim tarihinde tutuklanmıştı.

Güney Kıbrıs’ta bir iş adımı öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle Rum Polisi tarafından aranan APOEL’in eski As Başkanı 40 yaşındaki Iosif Iosif (Sifis) ise, geçtiğimiz hafta Mağusa’da düzenlenen operasyon sonucu yakalanmıştı.

Mağusa’da kiraladığı evde 2 adet tabanca ve 100 adet canlı mermi ile yakalanan zanlı Iosif Iosif, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 7 gün ek süre alındı.

İş adamını öldürmeye teşebbüsten aranıyor

Bilgilere göre zanlı Iosif Iosif, 26 Kasım 2018 tarihinde Güney Lefkoşa’da, 26 yaşındaki bir Kıbrıslı Rum, 37 yaşındaki Filistinli bir kişi ve 37 yaşındaki Slovakya vatandaşı Miroslav Balazovjech isimli kişilerle birlikte, iş adamı Nicos Rodotheou’yu öldürmeye teşebbüs etmişti.  Zanlı Iosif Iosif ile beraberindeki 3 kişi 26 Kasım 2018 tarihinde iş adamı Rodotheou’nun aracına 5 el ateş ederek motosiklet ile olay yerinden kaçmıştı. 26 yaşındaki Kıbrıslı Rum ile 37 yaşındaki Filistinli zanlı olayın ardından tutuklanmış, Slovakya vatandaşı olan ve Rudolf Dydi ismini kullandığından şüphelenilen Miroslav Balazovjech ile zanlı Iosif Iosif güney Polisi tarafından aranıyordu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190113103236.jpg

 

Bu haber toplam 3088 defa okunmuştur
İlgili Haberler