1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Karşılıklı görüşler sunuldu”
 “Karşılıklı görüşler sunuldu”

“Karşılıklı görüşler sunuldu”

TDP-AKEL ortak komitesi toplandı

A+A-


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) tarafından kurulan ortak komite ilk toplantısını gerçekleştirdi.
TDP Genel Merkezi’nde yer alan ve bir saat 15 dakika süren toplantıda, TDP heyetinde Ercan Hoşkara, Münür Altuner, Hulusi Kilim ile Mehmet Hoca yer alırken, AKEL heyetinde Stavri Kalopsidiou, Tomazos Çelebis, Christos Christophides, Nikos Moudouros ve Stephanos Stephanou yer aldı.
TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ilk görüşmede, ortak komitenin işleyişi, görüşme sıklıkları ve görüşmelerde ele alınacak olan konu başlıkları öncelikli olarak ele alındı.
Ayrıca, Toplum Liderleri Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasides tarafından 15 Mayıs tarihinde yeniden başlatılan Kıbrıs müzakere süreci, güven yaratıcı önlemler ve ortak eylemlilikler üzerine de değerlendirmelerde bulunuldu, karşılıklı görüşler sunuldu.
Bir sonraki toplantının 10 veya 11 Haziran tarihinde AKEL Genel Merkezi’nde yapılması karara bağlandı.
TDP ile AKEL’in 13 Mayıs tarihinde AKEL Genel Merkezi’nde gerçekleştirdikleri görüşmede, iki partinin ortak bir komite kurması kararlaştırılmıştı.
İki parti, alınan karar uyarınca bu yöndeki kararlılıklarını somuta indirgeyerek, bir hafta içerisinde komitenin oluşumunu sağladı.
Komitenin, yeniden başlayan Kıbrıs müzakere sürecinde, iki lidere görüşlerle yardımcı olma amacını taşıyacağı açıklanmıştı.
(tak)

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur