1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Karsel Restorant (Hamdi’nin Yeri)
Karsel Restorant (Hamdi’nin Yeri)

Karsel Restorant (Hamdi’nin Yeri)

Karsel Restorant (Hamdi’nin Yeri)

A+A-

Zekai Altan


Deniz ürünlerinin lezzeti de her zaman farklıdır. Ben deniz ürünlerini fazla sevmesem de yine de yemeye bayılırım. Deniz ürünlerinin çok farklı bir lezzeti olduğunu ve damak tadından sağlıklı beslenmeye kadar çok büyük bir önemi olduğundan da bahsetmek isterim. Ülkenin coğrafi konumunun bir ada olması ise deniz ürünlerinin daha yaygın ve farklı biçimlerde pişirilmesi ve hazırlanması gerekirken ne yazık ki deniz ürünlerine ilgi düşünüldüğü veya varsayıldığı kadar değildir. Bir eve balık ne kadar sık girer veya kaç tane deniz ürünü restorantı olduğunu araştırırsanız bunun sonuçlarını almış olacaksınız. Konu balıktan açılmışken de birkaç noktaya dikkat çekelim. Balık alırken dikkat edeceğiniz birkaç önemli noktaya da değinelim. Bir kere balık alırken balığın tazeliğini anlamak için gözden başlayın. Göz parlaktır, bayat ise gözün parlaklığı yoktur. Diriliğini kaybetmiştir. Deri ve pullar ise; taze balıkta, gergin ve canlıdır, rengi kırmızıdır. Bayat balıkta gevşektir ve rengi solmuştur. Rengi sarımsı veya kahverengidir. Taze balık etten zor ayrılır. Bayat balık ise etten kolay ayrılır. Taze balık suda batar. Bayat balık suda yüzer. Parmakla basılan balığın üzerinde parmak izi kalmaz, bayat balıkta parmak izi kalır. Ve taze balığın kuyruğu kolay koparılmaz. Bayat balığın ise hemen kopar. Her neyse böyle kısa bir bilgiden sonra siz siz olun, eve satın alacağınız veya bir restorantta alacağınız bİr deniz ürünü mönüsündeki balığın önceden görülmesi halinde tazeliği konusunda bir test ile kararınızı daha kolay verebilirisiniz. Ben balığı yediğimde severim.

DOSTUM HAMDİN’İN BIRAKTIĞI LEZZETLER

Karsel Restorant İskele Boğazı’ndaki birden çok mekandan biri. Buradaki restorantlara ben hep Boğaz mekanları derim. Tümünde ortak bir özellik vardır. Deniz ürünleri. Tümünü de bilirim. Ve gerçekten de burasının atmosferi bir başkadır. Hele hele yaz mevsiminde buradaki açık alanlarda limana karşı alınan mönünün tadı bir başka olur. Denizin iyot havası ile birleşince bu havayı teneffüs etmeye doyamazsınız. Karsel Restorant da bu sıra Boğaz mekanlarının tam ortasında. Geniş bir araç park alanının hemen yanında. Oldukça geniş bir salon ve salon kadar da geniş dış alan. Kalabalık grupları ve balo düzenleyecek olanlara hitap edebilecek kapasitede. İç alanda bar ve burada sıcak olarak hazırlanan pidelerin de hazırlanışını ve de mutfağını görebilirisiniz. İşletmecisi Hamdi bey de benim sektörden tanıdığım biri. İşin temelinden yani hamurundan gelen biri. Yoktan var olanlardan biri. Servis görevlisi olarak çalıştığı Salamis Bay Hotel’den sonra kendi mekanını açtı ve bugünlere geldi. Sunduğu lezzetler de güven ve tat verir. Kendisini geçen yıl kaybettik. Bu yazıyı anısına ve bıraktığı nefis lezzetleri tatmanız için yazıyorum.

MÖNÜ VE LEZZET

Tabii burada balık siparişinden başka bir sipariş de verebilirsiniz. Mönü listesi yalnızca balık mönüsü olarak planlanmadı. Et ve kebap çeşitleri de mevcut. Soğuk ve sıcak mezelere kadar. Mezelerin servisi ise seçenekleriniz olarak servis yapılıypr. Veya size geniş bir tepsi içerisinde sunulan mezeleri siz damak tadınıza göre seçip alırsınız. Mekana göre geniş bir mönü yelpazesi. Serpme mezelerden tahın, humus, yoğurt ve salata. Seçenek çok. Ve çipura balık. Amaç damak tadında fazla meze olmadan bir akşam yemeğinizi almak. Gerçekten burada Akdeniz akşamının denizde oluşan yakamozun görüntüsünde alacağınız yemeğin zevkini yaşarsınız. Serpme mezelerden sonra size servis edilecek çipura balığın ise sıcaklığını kaybetmemesi için özel bir reşo denilen ocak üzerinde servis edilir. Sıcak bir servis. Hizmeti iyi. En azından yemeğinizi yavaş yavaş soğutmadan reşo üzerindeki kaptan alarak yeme şansını yakalarsınız. Çipuranın çok iyi ızgaralandığı bir lezzeti alırsınız. Damak tadınıza göre. Yanında da bir duble rakı ile o zevki tadın. Karsel restorantın personeli de sıcakkkanlı. Bir aile gibi. Yakından ilgilendiler. Şu anda işletmecisi eşi Sevil hanım. Fiyatları makul. Ortam da iyi. Gruplar için özel fiyatlı mönüler sunulmaktadır. Grup yemeklerinde 10 çeşit soğuk meze, 2 ara sıcak, salata, yeşillik ve tatlı veya meyve, ana yemek tavuk fırında 30 TL kişi başına. Aynı mönü ile ana yemek çupura balık seçecekseniz kişi başına 40 TL. Eğer karışık ızgara alınacaksa 40 TL kişi başına.


TELEFON: 371 24 69 – 0542 858 35 28
ADRES: İSKELE BOĞAZI
KAPASİTE:
İÇ ALAN: 250
DIŞ ALAN: 250
SERVİS SAATLERİ: 10.00-01.00
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK   

   
MÖNÜ: A LA CARTE
SICAK MEZELER 5-10 TL
SOĞUK MEZELER 4 TL
ANA YEMEKLER
IZGARA ÇEŞİTLERİ: 25-30 TL
DENİZ ÜRÜNLERİ: 25-40 TL
FİNALLER
MEVSİM MEYVESİ VE BALLI KATMER
MUTFAK: DENİZ ÜRÜNLERİ VE IZGARA
İÇECEKLER
KOLA: 5 TL
BİRA: 6 TL
İTHAL RAKI 70 CL: 70 TL
İTHAL RAKI 35 CL: 35-40 TL

Bu haber toplam 3757 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 194. Sayısı

Adres Kıbrıs 194. Sayısı