1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Karpaz'da kapsamlı eylem planı için çalışacağım”
“Karpazda kapsamlı eylem planı için çalışacağım”

“Karpaz'da kapsamlı eylem planı için çalışacağım”

Özersay Yeşilköy, Kuruova ve Kaleburnu köylerini ziyaret etti

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Dipkarpaz’da düzenlenen bir etkinliğe katıldıktan sonra Yeşilköy, Kuruova ve Kaleburnu köylerini ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki düşüncelerini anlattı, vatandaşların sorularını yanıtladı.

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özersay yaptığı konuşmalarda, 12 yıllık müzakere süresince yeni bir devlet ve ortaklık oluşturmaya çalışıldığını ama kurulacak yeni yapının içini dolduracak kurumların bu kadar yıldır yaratılamadığını, bunun da olası bir çözümde elde edilecek hakların kağıt üzerinde kalması tehlikesini yarattığını söyledi.


“Kıbrıs Türkünün iradesi görünür kılacağım”
 

Bağımsız aday Özersay “Cumhurbaşkanlığı görevini sadece ara müzakereye gidip sonra da basına bir açıklama yapmaktan ibaret görmüyorum, bu ülkenin tüm vatandaşlarının haklarını her platformda aktif bir diplomasi ile savunacak, yeni fikirler, yaratıcı ve yapıcı öneriler geliştirecek, Kıbrıslı Türkleri uluslararası alanda görünür kılacak bir görev olarak görüyorum. Kıbrıs Türk halkına taahhüdüm, sadece müzakerelerle ilgilenmek ve çözüm için uğraşmak değil, diğer konularda da bu halkın iradesini dünya sahnesinde görünür kılmaktır ve bunu aktif ve yapıcı diplomatik girişimlerle yapacağım. Bugüne değin üstlendiğim diğer görevlerde bunu yapabileceğimi gördüğüm için bu göreve aday oldum. Benim derdim gerek çözüm bulma sürecinde gerekse müzakereler dışı konularda Kıbrıs Türkünün iradesini görünür kılmaktır, etkili kılmaktır. Bir Cumhurbaşkanı olarak bu duruşu göstererek Halkın kendisine olan güveni, özgüvenini yeniden kazanacağına inanıyorum” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1632 defa okunmuştur