1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karpaz'da kaçak yapılara yasal işlem
Karpazda kaçak yapılara yasal işlem

Karpaz'da kaçak yapılara yasal işlem

Dipkarpaz’da turistik kaçak yapı yapan 11 işletmeciye “sit alana müdahale” ve “Çevre ve Koruma Dairesi’nden izinsiz yapı yapmak” suçundan dava okundu.

A+A-

 

Dipkarpaz’da turistik kaçak yapı yapan 11 işletmeciye “sit alana müdahale” ve “Çevre ve Koruma Dairesi’nden izinsiz yapı yapmak” suçundan dava okundu.

Didem MENTEŞ
Dipkarpaz’da kaçak olarak inşa edilen 11 iş yeri işletmecisi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Şelonez, Zaferburnu Manastır bölgesi ve Altın Kumsal mevkiinde Bakanlar Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilip koruma altına alınan bölgelerde, yetkili makamdan izinsiz inşaat veya mevcut inşaatlarına izinsiz ekleme yaptıkları tespit edilen iş yerleri kapatıldı.
11 iş yeri sahibine “sit alana müdahale” ve “Çevre ve Koruma Dairesi’nden izinsiz yapı yapmak” suçundan dolayı dava okundu.
Eski Eserler Dairesi “sit alana müdahale” edildiği, Çevre Dairesi de “izinsiz yapı yapmak” konusunda polise şikayette bulunması üzerine, İskele Polis Müdürlüğü devreye girerek, şahıslar hakkında yasal işlem başlattı.
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, bir süre önce kaçak yapıların  yıkım kararının yakında uygulanacağını açıklamıştı.

Demirci: “2005’ten beri kaçak yapılar arttı”
Geçtiğimiz haftalarda Gazeteciler Birliği’nin Karpaz’a yaptığı gözlem ziyaretinde söz konusu kaçak yapılarla ilgili Turizm Bakanı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile görüşmüştü. Altınkumsal'daki 2005'ten beri kaçak yapıların arttığını anlatan Demirci, kırsal belediyelerin yıkma yetkisi olmadığını, oradaki tesislerin tuvalet atıkları için arıtma tesisi kurması veya depo sistemine geçmesi ve bungalow izinlerine uygun davranmaları gerektiğini ifade etmişti.
Demirci "Altınkumsal'daki kaçak yapılar iki kez mahkemeye verildi ancak geri döndü" derken, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, yıkım kararının yakında uygulanacağını açıklamıştı.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2776 defa okunmuştur
Etiketler : , ,