1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Karpaz yolu Yüksek Mahkeme’de…
Karpaz yolu Yüksek Mahkeme’de…

Karpaz yolu Yüksek Mahkeme’de…

6 Mart’ta savunmalar yapılacak Biyologlar Derneği tarafından çevrenin tahrip edildiği Karpaz’da devam eden yol yapımının durdurulması için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın ara emri duruşması haftaya ertelendi. Yüksek İdare

A+A-

 

 

6 Mart’ta savunmalar yapılacak

 

 

Biyologlar Derneği tarafından çevrenin tahrip edildiği Karpaz’da devam eden yol yapımının durdurulması için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın ara emri duruşması haftaya ertelendi. Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Necemettin Bostancı huzurunda görülen dava, ara emri müracaatı için taraflara tebliğ edilmesi gerekçesiyle 6 Mart 2013 tarihine tehir edildi.

Mahkeme’nin ara emri kararı verip vermeyeceğinin kesin olmamakla birlikte, taraflara tebliğ yapıldıktan sonra savunmaların yapılacağı öğrenildi.

 

Dava açılmıştı

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Karpaz’da devam eden yol yapımıyla çevrenin tahrip edildiğini kaydederek, yol yapımının durması için önceki gün Yüksek İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtığını ve ara emri başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.
Dernek Başkanı Hasan Sarpten yazılı açıklamasında, Karpaz’ın özel yapısı gereği Kıbrıs’ın hatta Doğu Akdeniz’in en zengin doğal alanı olduğunu vurgulayarak, “Dipkarpaz Milli Parkı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ‘yol çalışması’ adı altında doğayı ve bölgenin bir bölümünü tahrip etmesi üzerine gelinen aşamada yasal yollara başvurmaktan başka seçenek kalmadığını” belirtmişti.



Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur