1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KARPAZ İÇİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
KARPAZ İÇİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

KARPAZ İÇİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Turizm Bakanlığı’ndan Karpaz Emirnamesi ile ilgili mesai!

A+A-

İçeriği netleşmeyen, Karpaz Emirnamesi değişiklik hazırlıkları hız kazandı.

Geçtiğimiz hafta Yenierenköy’de bölge halkının nabzını yoklayan Turizm ve Çevre Bakanlığı, bir gün arayla önce Yenierenköy, sonrasında da Dipkarpaz halkıyla bir araya geldi.

Ayşe GÜLER

İçeriği netleşmeyen, Karpaz Emirnamesi değişiklik hazırlıklarına yönelik çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Yenierenköy’de bölge halkının nabzını yoklayan Turizm ve Çevre Bakanlığı, ikinci toplantısını önceki akşam düzenledi, Dipkarpaz’da ise dün yurttaşlarla bir araya geldi.

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ve dairede görevli iki memurun katıldığı toplantıda, bir öncekinde olduğu gibi vatandaşların talepleri, istekleri dinlendi, çalışmaların detayına inilmedi.

Öte yandan bakanlığın, emirname değişikliğiyle ilgili talep ve önerilerine iletmesi için Yenierenköy bölgesindeki vatandaşlara tanıdığı süre de doldu. Konuyla ilgili tek müracaat yalnızca Sipahi bölgesindeki bir yurttaştan geldi

 TAŞINMAZ MALLARLA İLGİLİ BİLGİ ALINDI… Toplantıda emirname üzerinde nasıl bir değişiklik yapılayacağı, çalışmaların ne olduğuyla ilgili içerik açıklanmadı. Bölge halkının, taşınmaz mallarının bulunduğu bölgelere ilişkin Şehir Planlama Dairesi’ne bilgi verdiği öğrenildi.

İçerik paylaşılmadı

Yurttaşlar, ilk toplantıda olduğu gibi Yenierenköy’deki ikinci toplantıya da az katılım gösterdi.

Toplantıda emirname üzerinde nasıl bir değişiklik yapılayacağı, çalışmaların ne olduğuyla ilgili içerik açıklanmadı.

Bölge halkının taşınmaz mallarının bulunduğu bölgelere ilişkin Şehir Planlama Dairesi’ne bilgi verdiği öğrenildi.

Sonuçsuz kalan toplantının üçüncüsünün ne zaman gerçekleşeceği de netlik kazanmadı.

KADI: “SONUÇ YOK, YURTTAŞLARIN TALEPLERİ DİNLENDİ”…Yenierenköy Belediyes Başkan Vekili Mehmet Kadı, önceki akşamki toplantıdan sonuç çıkmadığını, yurttaşların taleplerinin dinlendiğini belirterek, “Emirnamede yapılmak istenen değişikliğin içeriği paylaşılmadı. Ancak Karpaz Emirnamesi’nin tamamının kaldırılmasının mümkün değil” dedi

 

Yenierenköy Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kadı:
“Değişikliklerin içeriği paylaşılmadı, yurttaşlar dinlendi”

 Yenierenköy Belediyes Başkan Vekili Mehmet Kadı, önceki akşamki toplantıdan sonuç çıkmadığını söyledi, bir sonraki toplantının ne zaman yapılacağının duyurulmadığını kaydetti.

Kadı, ilk toplantıda olduğu gibi ikinci toplantıda yurttaşların taşınmaz mallarının olduğu bölgelere ilişkin bilgi alındığını, taleplerinin dinlendiğini belirtti.

TEK MÜRACAAT SİPAHİ’DEN… Öte yandan bakanlığın, emirname değişikliğiyle ilgili talep ve önerilerine iletmesi için Yenierenköy bölgesindeki vatandaşlara tanıdığı süre doldu. Konuyla ilgili tek müracaat yalnızca Sipahi bölgesindeki bir yurttaştan geldi

Emirname değişikliğindeki talep ve önerilere yönelik belediyeye yalnızca Sipahi bölgesindeki bir yurttaşın yazılı müracaatta bulunduğuna dair bilgi de veren Kadı, “Yazılı müracaat tek bir kişiden geldi.Diğer yurttaşlar, sözlü olarak emirnamenin kaldırılmasını istediğini belirtti” dedi.

Kadı, Karpaz Emirnamesi’nin tamamının kaldırılmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “Karpaz oluşumuzun ayrı bir özelliği vardır” şeklinde konuştu.

Öte yandan emirnamede yapılmak istenen değişikliğin içeriğinin paylaşılmadığını ifade eden Kadı, bakanlığın önceki akşamki toplantıda aldığı bilgileri harita üzerinde çalışıp, yeniden halkın bilgisine getireceklerini belirtti.

COŞKUN: “VATANDAŞLAR TALEPLERİNİ AKTARDI”… Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ise belediyenin çalışma komitesinin emirname değişikliğine yönelik dün gün boyunca yoğun mesai harcadığını, dünkü toplantıda da yurttaşların talep ve isteklerini Şehir Planlama Dairesi yetkililerine aktardıklarını söyledi.

 

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun
“Vatandaşlar taleplerini aktardı”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ise belediyenin çalışma komitesinin emirname değişikliğine yönelik dün gün boyunca yoğun mesai harcadığını, dünkü toplantıda da yurttaşların talep ve isteklerini Şehir Planlama Dairesi yetkililerine aktardıklarını söyledi.

foto arşiv

 

Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler