1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Karpaz eşekleri için döner sermaye’
‘Karpaz eşekleri için döner sermaye’

‘Karpaz eşekleri için döner sermaye’

Çevre ve Kültür Bakanı Evren, Dipkarpaz’da incelemelerde bulundu

A+A-

Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Dipkarpaz’da, doğada yaşayan eşeklerin bir arada yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan bariyerli bölgede incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakan Evren incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, doğada hür olarak yaşayan eşeklerin ülkenin simgelerinden olduğunu ve bölge ile özdeşleştiğini ifade ederek, eşeklerin bölgede sağlıklı bir şekilde yaşamalarına olanak tanıyacak çalışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Eşeklerin bariyer içerisinde kalmalarını sağlamak için bakanlığa bağlı Çevre Koruma Dairesi’nin, alan içerisinde büyük bir hassasiyetle sürekli olarak yem ve su bulundurduğunu vurgulayan Evren, bölgede bulunan eşeklerin önemli bir kısmının bariyer içerisinde olduğunu kaydetti.

Evren, geride kalanların da alan içerisine alınması için maddi kaynak aktarılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, Özel Çevre Koruma Bölgesi alanlarında döner sermaye sistemiyle ilgili yasal düzenleme yapacaklarını ve bu düzenlemenin ardından eşeklerin bakımının çok daha iyi koşullarda gerçekleşeceğini dile getirdi.

Amaçlarının; eşeklerin sağlıklı şekilde idamelerini sürdürürken bölgede tarım ile uğraşan kesimlere de zarar vermemesi olduğunu söyleyen Evren, bariyerin bu kapsamda amacına hizmet eden bir konumda olduğunu kaydetti.

Evren, manastırda da incelemelerde bulundu

Çevre Bakanı Kutlu Evren, Dipkarpaz temasları çerçevesinde, UNDP tarafından restorasyonu devam ettirilen Apostolos Andreas Manastırı’nda da incelemelerde de bulundu.

Evren, projeyi yürüten yüklenici firma yetkilileri tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Evren’e, Dipkarpaz temasları sırasında Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Hamit Bakırcı ile Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları ve diğer yetkililer eşlik etti.

(TAK)

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur