1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karpaz Dostları Derneği’ne çirkin saldırı
Karpaz Dostları Derneği’ne çirkin saldırı

Karpaz Dostları Derneği’ne çirkin saldırı

Karpaz Dostları Derneği’ne ait dernek binası kimliği meçhul kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.

A+A-

Karpaz Dostları Derneği’ne ait dernek binası kimliği meçhul kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Yapılan çirkin saldırıda, dernek binasının camları kırılırken, bina içerisindeki bazı elektronik eşyalar çalındı, birçok eşya ise kırılarak hem binaya hem de eşyalara zarar verildi. 

Pamuklu köyünde, eski ilkokul binasında bulunan Karpaz Dostları Derneği’nin binası binlerce lira zarara uğratıldı.

Dernekten yapılan açıklamada, yaşanan olayı, sadece Karpaz dostlarına değil sivil toplum kimliği ile icraat yapan, yaşadığı bölgeye, ülkeye değer veren tüm Kıbrıs Türk halkına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirildi.

Dernek, açıklamasında, Ziyamet Polis Karakolu’nun saldırıyla ilgili soruşturma başlattığını kaydetti.

k1-064.jpg

k2-050.jpg

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

“Karpaz Dostları Derneği’nin Pamuklu köyü eski ilkokul binasında bulunan dernek binası tahrip edilmiş ve dernek binasının kapısı kırılmak suretiyle kimliği meçhul kişi veya kişiler dernek binası dahil olmak üzere tüm elektronik cihazları kırıp dökmek sureti ile derneğimizi binlerce Liralık zarar ziyana düçar bırakmıştır. 
Kamu menfaati için projeler üreten ve çalışan derneğimiz gönüllük esası üzerinden kısıtlı imkanlarla faaliyet gösterirken adeta intikam alır gibi pek çoğu bağış yolu ile toplanan eğitim cihaz, araç ve gereçlerimiz tamamen kullanılmaz duruma getirilmiş, bazı elektronik malzemelerimiz ise çalınmıştır. Konu ile ilgili olarak Ziyamet Polis Karakoluna şikayette bulunulmuş olup, gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. 
Karpaz ‘da var olma mücadelesi veren bir sivil toplum örgütüne böyle bir holiganca saldırının nedenini anlamak mümkün olmadığı gibi, bunu yapan veya yapanların bir an önce tutuklanması ve yargılanması için gereğini tüm bölge halkı adına talep etmekteyiz. 
Bu saldırı sadece Karpaz dostlarına değil sivil toplum kimliği ile icraat yapan, yaşadığı bölgeye, ülkeye değer veren tüm Kıbrıs Türk halkına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdiğimizi kamuoyuna üzüntü ile duyururuz. 
Karpaz Dostları Derneği Yönetim Kurulu,
Hanife Demir”

 

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
Etiketler :