1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Karpaz Arch Houses ihalesine’ ara emri talebi!
‘Karpaz Arch Houses ihalesine’ ara emri talebi!

‘Karpaz Arch Houses ihalesine’ ara emri talebi!

1.5 yıldır atıl vaziyette olan, 10 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkılmasıyla yeniden gündeme gelen ‘Karpaz Arch Houses’, Yüksek İdare Mahkemesi’nin gündeminde…

A+A-

Ayşe GÜLER

Dipkarpaz’da mühürlenmesi nedeniyle 1.5 yıldır atıl vaziyette kalan, şimdi de 10 yıl süreyle kiralanması için ihale açılan ‘Karpaz Arch Houses’ Yüksek İdare Mahkemesi’nin gündeminde…

Dipkarpaz Belediyesi, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın 34 yatak kapasiteli tesisi kiralamak için çıktığı ihaleyi durdurma adına ara emri dosyaladı.

Dün Yüksek İdare Mahkemesi huzurunda görüşülen duruşma, davanın karşı tarafa tebliğ edilmesi için 25 Temmuz Salı gününe ertelendi.

Aynı zamanda ihalenin son günü de olan 25 Temmuz’da görüşülecek davada ara emri alınması halinde, Turizm Bakanlığı tarafından açılan ihale de duracak.

 

Neler yaşanmıştı?

Karpaz Arch Houses ile ilgili Turizm Bakanlığı 2015 yılında harekete geçmiş, 1 Eylül 2015 itibariyle binanın restore edileceğini belediyeye bildirmişti.

Bakanlığın bu adımına Belediye Başkanı Suphi Coşkun karşı çıksa da Nisan 2016’da tesis kapatılmıştı.

Tesisteki rezervasyonların bazıları mühürlenme nedeniyle iptal edilmek zorunda kalmıştı.

Yaşanan olay sonrasında Dipkarpaz Belediyesi harekete geçerek, konuyu yargıya taşımıştı.

Belediye, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın bilgi vermeden tesisi mühürlediğini, zarara uğradıkları iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu…

Dava süreci tamamlanmadan Turizm Bakanlığı’nın ihaleye çıkması, Dipkarpaz Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Dipkarpaz’a kazandırılan ilk tesislerden biri olan, bölge halkı için de önem taşıyan Arch Houses ile ilgili kiralamanın gazetelere verilen ilanlarla duyurulmasının ardından belediye ara emri talebiyle yargıya başvurdu.

ilan.jpg

Bu haber toplam 2840 defa okunmuştur
İlgili Haberler