1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karar var, uygulama yok
Karar var, uygulama yok

Karar var, uygulama yok

Girne Belediyesi Meclisi, 8 Eylül 2014 tarihli toplantısında ‘içme suyu katkı payı’nın, 270 TL indirimle ‘728 TL olarak yeniden düzenlenmesi’ kararı aldı, uygulama eskide kaldı...

A+A-

 


• Girne Belediyesi Meclisi, 8 ay önce içme suyu katkı payının yeniden düzenlenmesi ve su bağlama ve sayaç takma ücretinin ‘BİN 620 TL’den, ‘BİN 350 TL’ye düşürülmesi kararı aldı, tahsilât aylardır eski fiyattan, yani bin 620 TL’den yapıldı…

• Belediye Meclisi,  8 Eylül 2014 tarihli toplantısında, 1000 TL olan içme suyu katkı payının ise 728 TL olarak yeniden düzenlenmesine ‘Oyçokluğuyla’ karar vermişti. Belediyenin 8 ay önce aldığı bu kararına karşın, halen içme suyu katkı payının halen 1000 TL’den tahsil edildiği ortaya çıktı.

• Belediye Meclisi’nin içme suyu katkı payını düşürülmesine ilişkin kararı olduğunu ancak halen yüksek ücretten tahsil edildiğini doğrulayan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Meclisi kararının ‘nihai’ olmadığını ifade etti, ‘tüzük değişikliği’ gerektiğini belirtti…


Meltem SONAY

Girne Belediyesi Meclisi, 8 Eylül 2014 tarihli toplantısında ‘içme suyu katkı payının 728 TL olarak yeniden düzenlenmesi’ kararı aldı, uygulama eskide kaldı.

Girne Belediyesi Meclisi’nin içme suyu katkı payının yeniden düzenlenmesi ve su bağlama ve sayaç takma ücretinin de bin 620 TL’den, bin 350 TL’ye düşürülmesine ilişkin kararına karşın, ücretin halen bin 620 TL olarak alınması kararı duyan Girnelileri şaşırttı.

8 ay önce 1000’den 728’e düşürülmesi kararı alındı…

Belediye Meclisi,  8 Eylül 2014 tarihli toplantısında, 1000 TL olan içme suyu katkı payının ise 728 TL olarak yeniden düzenlenmesine ‘Oyçokluğuyla’ karar vermişti.
Belediyenin 8 ay önce aldığı bu kararına karşın, halen içme suyu katkı payının halen 1000 TL’den tahsil edildiği ortaya çıktı.

Sayaç başına 270 TL fazla…

Basına da yansıyan konuyla ilgili, yurttaştan fazla para tahsil edildiği, haksız kazanç sağlandığı eleştirileri getirilirken, bu süre içerisinde ne kadar sayaç bağlandığı ve ne kadar para tahsil edildiğini de açıklanması talep edildi.
Girne Belediyesi’nin kendi aldığı karara uymayarak sayaç başına 270 TL fazla tahsil etmesi, ‘skandal’, ‘soygun’ olarak nitelendirildi.

----------------------------------------------------

Girne Belediyesi Başkanı Güngördü:
“Karar var, uygulama için tüzük değişikliği gerekli”

Belediye Meclisi’nin içme suyu katkı payını düşürülmesine ilişkin kararı olduğunu ancak halen yüksek ücretten tahsil edildiğini doğrulayan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Meclisi kararının ‘nihai’ olmadığını ifade etti.

İçme suyu katkı payı değişikliği için ‘tüzük değişikliği’ne ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Güngördü, tüzüğün de İçişleri Bakanlığı, savcılık, Bakanlar Kurulu onayı ardından, Resmi Gazete’de yayınlanarak değişebileceğini kaydetti.

Başkan Güngördü, 8 ay önce Belediye Meclisi’nde alınan kararla ilgili halen tüzük değişikliğine gidilmemesini ise, ‘tüzükte öngörülen başka düzenlemeler de olduğunu ve tüm değişikliklerin birlikte yapılmasının öngörüldüğü’ şeklinde açıkladı.

“Yapılması gereken başka düzenlemeler de var, art niyet yok”

Şu anda Girne’de yapımı süren ‘çok katlı’ binalar için de ‘ortak depo’ sorununun yaşandığını, bu binalarda ‘orta depo’ kullanımı için de tüzük değişikliğine gidilmesi gerektiğini ifade eden Güngördü, ilgili tüzükte hem ‘ortak depo’yla ilgili düzenleme, hem de ‘içme suyu katkı payı’ ile ilgili düzenlemenin tadil edilmesi hedefinin olduğunu kaydetti.

“Tüzük tadil edilecek İçişlerine göndereceğiz, yani Belediye Meclisi kararının ardından halen mevcut düzenlemenin devam etmesinde bir art niyet yok” diyen Güngördü, birkaç gün içerisinde tüzükte öngörülen tüm değişikliklerin Belediye Meclisi’nden geçirilerek tüzük değişikliği için de gerekli girişimin başlatılacağını belirtti.

----------------------------------------------

Önerge: Kanalizasyon ve İçme Suyu Bölümleri’nin katkı payları miktarlarının yeniden düzenlenmesinin görüşülmesi.
Karar: Kanalizasyon katkı payının 1000 TL olarak yeniden düzenlenmesine ve işbu katkı payının, hangi işlem daha erken yapılacak ise; bina onay belgesi verilme aşamasında veya su sayacı takılması aşamasında tahsil edilmesine, bunun yanında içme suyu katkı payının ise 728 TL olarak yeniden düzenlenmesine Oyçokluğuyla karar verilmiştir.     
9 Eylül 2014

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur