1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Karar mercii, Merkezi İhale Komisyonu’
 ‘Karar mercii, Merkezi İhale Komisyonu’

‘Karar mercii, Merkezi İhale Komisyonu’

“YASAL MEVZUATA GÖRE ADIM ATILDI”… Arkın, ihaledeki karar merciinin Merkezi İhale Komisyonu olduğunu aktararak, yasal mevzuata göre adım atıldığını vurguladı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, 1 milyon fidan üretimi ihalesini  ‘Orman Dairesi personelinin kazandığına’ dair iddiaların asılsız olduğunu söyledi 
 

Ayşe GÜLER

1 milyon fidan üretimi ile ilgili Merkezi İhale Komisyonu tarafından çıkılan ihaleyi, ‘Orman Dairesi personelinin kazandığı’ iddia edildi. 28 Kasım’da çıkılan ve 12 Aralık’ta sona eren ihalenin ‘usulsüz’ olduğu öne sürüldü.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, , ‘Orman Dairesi personelinin ihaleyi kazandığına’ dair ortaya atılan iddiaların gerçek olmadığını açıkladı.

İhaledeki karar merciinin Merkezi İhale Komisyonu olduğunu aktaran Arkın, yasal mevzuata göre adım atıldığını vurguladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Arkın, ihaleye 28 Kasım- 12 Aralık tarihleri arasında çıkıldığını, Komisyonu’nun aldığı kararı 17 Aralık tarihinde Orman Dairesi’ne ilettiğini ifade etti.

Bakanlık Müsteşarı Arkın: “Yasal mevzuat neyse o uygulandı”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın,  Merkezi İhale Komisyonu’nun 1 milyon fidan üretimi ile ilgili 28 Kasım- 12 Aralık tarihleri arasında ihaleye çıktığını söyledi.

İhalenin sonuçlanmasının ardından Komisyonu’nun aldığı kararı 17 Aralık tarihinde Orman Dairesi’ne ilettiğini ifade eden Arkın, “ihalede yasal mevzuat neyse o uygulandı. Karar mercii, Merkezi İhale Komisyonu’dur” şeklinde konuştu.

“İhaleyi kazanan Orman Dairesi’nde çalışmıyor”

YENİDÜZEN’e konuşan Arkın, ‘ihaleyi kazanan kişinin Orman Dairesi çalışanları’ olduğuna dair ortaya atılan iddiaların gerçek olmadığını vurguladı.

Arkın, yasal prosedür hakkında da bilgi verdi…

İhale ile ilgili yasal prosedür hakkında da bilgi veren Arkın, her yıl ağaç dikimi ve fidan yetiştiriciliği ile ilgili idari ve teknik şartnamelerin hazırlanarak, Merkezi İhale Komisyonluğu’na gönderildiğini aktardı.

Arkın, Komisyonu’nun ‘uygun’ görmesi durumunda ihale dosyasının hazırlandığını ifade ederek, söz konusu dosyaların gerekli harcı yatıran kişiler tarafından alınabildiğini belirtti.

İhale dosyasını alarak, teklif vermek isteyen kişilerin Orman Dairesi’nin belirttiği gerekli koşulları sağlaması durumunda ‘yeterlilik belgesi’ aldığından bahseden Arkın, çıkılan her ihalenin yeterlilik belgesinin farklı olduğuna değindi.

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur