1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Karar geri alınıncıya kadar eylemlilik sürecine gideceğiz"
"Karar geri alınıncıya kadar eylemlilik sürecine gideceğiz"

"Karar geri alınıncıya kadar eylemlilik sürecine gideceğiz"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası  (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,  Girne ve Gazimağusa’ya imam hatip okulu açılması için girişim başlatıldığını savundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası  (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,  Girne ve Gazimağusa’ya imam hatip okulu açılması için girişim başlatıldığını savunarak, Girne’de okul sıkıntısı yaşanırken, imam hatip okulu yaptırılması için başlatılan girişimin tam bir provokasyon olduğunu kaydetti ve bu karar geri alınıncaya kadar eylemlilik sürecine gideceklerini duyurdu. 

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “eğitimin alt yapı ihtiyaçları göz ardı edilirken, dini yatırımlara ve gerici eğitime çanak tutan Eğitim Bakanlığı üzerinden başarılı olamayan TC bakanları, tarikatların yönetimindeki Vakıflar İdaresi’ni bu maksat için kullanmaktadır” iddiasında bulundu. 

Lefkoşa’da açılan imam hatip okulu için vakıf adı altında faaliyet gösterilirken, şimdi de Girne’de Vakıflar İdaresi’ne ait 70 dönümlük arazinin, Türkiye’deki bir vakfa devredilerek üzerine imam hatip okulu yapılması için girişim başlatıldığını savunan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, şöyle devam etti:  

“Kıbrıslı Türk toplumuna ait Vakıflar İdaresi, yönetim kurulu üyelerinin marifeti ile tarikatların hizmetine sokulduğu gibi, Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluklarını da üstlenmeye başlamıştır. Girne’de okul ve sınıf yokluğu nedeni ile 83 öğrenci ders yılı başından iki ay sonra okula başlamıştır. Mevcut sınıflar 35-40 öğrenci ile ders yapmaya çalışırken, “okul yapacak arazi yok” diyenler, her nedense 70 dönüm araziyi tarikatlara okul yapılması için bulabiliyorlar.” 
Elcil, tarikatların toplumu ve çocukları teslim almasına asla müsaade etmeyeceklerini de söyledi. 

Bu haber toplam 2108 defa okunmuştur
Etiketler : , ,